(ont)Leren en Blijven Leren

Waarom de Baak?

De professionals van de Baak zijn experts op het gebied van leerinterventies in bedrijven. Wij hebben veel ervaring met wat er speelt binnen organisaties en hoe je door leertrajecten de organisatie een stap verder kunt brengen om tot betere, mooiere en duurzame resultaten te komen. En iedere organisatie is uniek, heeft unieke vragen en uitdagingen, dus ieder leertraject dat wij in co-creatie met onze klanten bouwen is ook uniek.

We stimuleren mensen en hun organisatie om (persoonlijke) dilemma’s te hanteren, mogelijkheden te herkennen en ambities te formuleren. In overeenstemming met de strategische doelen van een organisatie ontwikkelen we individuele talenten op diepe niveaus, onderzoeken en verbeteren de interactie, jagen ondernemend gedrag aan en soms zelfs, afhankelijk van de leervraag, veroorzaken we een mindshift in het hele bedrijf.

Als resultaat zien wij vaak betere samenwerking, sneller schakelen op gebeurtenissen in de markt of in de organisatie zelf, en meer pro-actief en effectief handelen van de individuele medewerkers. Wanneer we met real-cases werken is het resultaat meteen voelbaar omdat ze tijdens het leren worden uitgevoerd. Wij borgen de resultaten door gedurende het programma af te stemmen met de opdrachtgevers en deelnemers, zodat al gaande onderdelen kunnen worden aangepast of aangescherpt. Ook moedigen wij mensen aan om zelf hun leervragen te blijven oppakken, ook lang nadat het traject is afgerond.

De Baak gebruikt vooruitstrevende leermethoden, waarbij bijvoorbeeld ‘Blended Learning’ al een vanzelfsprekendheid is. Wij gaan uit van werkend leren en lerend werken, dat maakt werken en leren een voortdurend avontuur. Bij ons leren mensen vooral te leren van elkaar en speelt ontleren, - stil staan om verder te gaan- een uitdagende rol. Om perspectieven te verbreden en daarmee de leerervaring te verdiepen verweven wij graag maatschappelijke issues die verbonden zijn aan de branche, in onze incompanyprogramma’s.

In de huidige, internationale kennis- en netwerkeconomie beschouwen wij het als een must om in ieder programma de thema’s leiderschap met ondernemerschap te verbinden. Wij staan voor de ‘Human Side of Enterprise’, mensen zijn het kapitaal en daarmee het succes van een organisatie. Onze programma’s zijn in het Nederlands en in het Engels en bedoeld voor managers, leiders, ondernemers en professionals. Wij werken met experts uit binnen en buitenland, waarbij we soms de kans pakken om via internet interactieve sessies met CEO’s of profs op hun vakgebied te realiseren. Dat is het bijzondere aan deze tijd; organisaties (waar wij er ook een van zijn) gaan niet alleen de wereld in, de wereld komt ook steeds meer naar ons toe.