Ga terug naar overzicht

Vitale organisaties zijn een bron van inspiratie met bruisende resultaten

Vitaliteit

Hart, hoofd en buik samen laten werken vermindert ziekteverzuim en vergroot werkplezier. Maar wanneer gaan we dat nu eens écht doen?

Veel organisaties zijn bezig met het thema vitaliteit, maar het concreet maken blijft uit. De deur moet nog open, want we staan aan de vooravond van grote veranderingen. Kijk eens naar de gevolgen van de vergrijzing op het bedrijfsleven en de stijging van werkgerelateerde gezondheidsklachten. Zorgverzekeraars en grote organisaties zijn al voorzichtig de shift aan het maken van de focus op ziekteverzuim naar de focus op preventie: voorkomen dat iemand ziek wordt. Dat is de toekomst.

Een team of organisatie veranderen begint bij een individu. Dat is ingewikkeld voor sommige mensen: willen zij vanuit verschillende invalshoeken -fysiek, mentaal, sociaal emotioneel, inspiratief- naar hun leiderschap kijken? Willen ze veranderen in hoe ze leven en werken? Is er verbinding tussen denken, voelen en willen? Vaak is het verrassend om te zien hoe ingeslepen sommige gewoontes zijn. En hoe snel je veranderingen aan kunt brengen op het moment dat je je er bewust van wordt.

• Wist je dat je sneller kunt leren als je beweegt?
• Dat Oosterse en Westerse levensstijlen elkaar kunnen ontmoeten?
• Dat je lijf gemaakt is om te bewegen en te lang stil zitten directe aftakeling van cellen  inhoudt?
• Dat passie voor je vak samen gaat met compassie voor jezelf?
• Dat je herstelmomenten in de dag moet inbouwen?
• Dat je mag genieten van behaalde resultaten?

De Baak verzorgt incompany trainingen voor teams die dagelijks met elkaar werken of juist ook teams die af en toe met elkaar werken zoals managementteams. Samen werken aan vitaliteit, kan elkaar ondersteunen het belang ervan te zien en er ook daadwerkelijk aandacht aan te blijven geven. Het gaat meestal om een combinatie van een fysieke en mentale kant van vitaal werken. Dit onderwerp is ook vaak een onderdeel van uitgebreidere incompany trajecten. 

 

Als je meer wilt weten over dit onderwerp neem dan vrijblijvend contact op met de Incompany Desk van de Baak via telefoonnummer 0343-556369 of e-mail advies@debaak.nl

 

Verder kijken en lezen...