Rutger Slump

Rutger Slump is sinds 2005 programmamaker bij de Baak, met een focus op innovatie, (team) ontwikkeling, en het omgaan met continue verandering. Hij doet dit op een directe, humorvolle en improviserende manier, zodat samen met de deelnemers vooruitgang wordt geboekt. Hij doet dit in de rol van (team)coach, trainer en dagvoorzitter.

Eat your own Dogfood
Oftewel, gebruik je eigen producten en diensten. Om die reden is hij veel met vernieuwing en ondernemerschap binnen en buiten de Baak bezig geweest. Hij kent daarmee de uitdagingen, de passie, en het gedoe waarmee opdrachtgevers worstelen. Enkele voorbeelden zijn:

• Oprichter Baak Boston: Ontwikkeld in 2011 om deelnemers in verbinding te brengen met Boston als Innovatie Hub van de Wereld. De kennis en ervaring van instellingen als MIT, Boston University, Harvard, en het Cambridge Innovation Center zijn daarmee toegankelijk geworden.
• Auteur van Brand New You. Een spel uitgegeven door Thema, wat mensen in gesprek brengt over hun persoonlijk streven.
• Oprichter van de professionele improvisatiegroep Tilburg Tigers. Het spelenderwijs en met humor kunnen inspelen op veranderende omgevingen.
• Ontwikkelaar van vernieuwende trainingsvormen, zoals de succesvolle teambuildingsmethode Maak je eigen soap

Trainingen en teamcoaching
In trainingen vindt hij het van belang om vooral veel te doen, zodat daarmee de deelnemer vanuit ervaring tot werkende concepten kan komen. Boeken zijn interessant, maar in een training zal je jezelf vooral moeten uitdagen om het in de praktijk te brengen. Het benaderen van situaties als een (serieus) spel kan daarbij helpen om creatief te worden en ook de humor van situaties te blijven inzien.

Hij is betrokken bij verschillende open inschrijving en incompany programma’s, waardonder Transforming Innovation into Business - Expedition Boston: een internationaal business development programma over innovation, inclusief een expeditie naar Boston & MIT. Talent Ontwikkelings programma: een programma voor Young Professionals en persoonlijk leiderschap.
Management van Mensen: een praktisch en reflectief programma voor startende managers.


Achtergrond
Rutger heeft Bestuurlijke Informatiekunde gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg met een focus op organisatiekunde. Daarna is hij werkzaam geweest bij de TU Delft als projectleider in ondersteunende trajecten, zoals kwaliteitszorg, veiligheid, en managementinformatie. In 2005 is hij als programmamaker betrokken geraakt bij de Baak. In 2010 heeft hij een tweejarige opleiding Gestalt Psychologie gevolgd bij de Nederlandse Stichting Gestalt, wat zich richt op het komen tot eigen concepten door ervaringen aan te gaan. Daarnaast heeft hij zich bekwaamt tot teamcoach bij de School van Coaching en het Europees Instituut, omdat vooral het werken met groepen en teams zijn interesse heeft.