Terug naar overzicht onze aanpak

Effectiever worden door te stoppen en op een andere manier te beginnen

Retraite

De weg naar succes en effectiviteit is om te stoppen en opnieuw te beginnen… Maar dan op een andere manier.

Rust en stilte vinden als ankerpunt om met elkaar de niet effectieve manier van werken en samenwerken te kunnen stoppen. Dat is een retraite met mensen binnen één bedrijf. In een mooie omgeving trekken jullie je (onder begeleiding) terug om via vertraging de essentie van jezelf terug te vinden. De vertraging is nodig om je te verbinden met de diepte van jezelf en van de anderen uit je bedrijf of in je team. Vanuit de diepte, de essentie, bekijken jullie opnieuw hoe jullie willen samen werken. Met gebruik van uiteenlopende oefeningen afgewisseld met tijd om te contempleren worden niet goed werkende patronen in de communicatie vaarwel gezegd, waarna er ruimte is om opnieuw nieuwsgierig te worden naar je collega’s en je organisatie. Door die nieuwsgierigheid kunnen jullie weer samenwerken vanuit een creatieve energie, en werken jullie gezamenlijk naar het succes van het team of de organisatie.

In de verschillende werkvormen wordt  denken vertaald naar wijsheid, voelen naar intuïtie en handelen vanuit een verbonden wil om het team een succes te maken. We gebruiken meditaties, reflectie oefeningen, essentiecoaching en direct ervaren (copyright Lenne Gieles).

De belofte: het (management) team reist terug met meer innerlijke focus en een hernieuwd gevoel van bevlogenheid. Ze komen in hun eigen kracht en de kracht van het team of organisatie, en zien waar er energie wordt verloren en waar kansen zitten voor beweging. Er ontstaat meer ruimte om bewustere keuzes te maken.

Wanneer je geïnteresseerd bent kun je informatie inwinnen bij programmamaker Dodo van der Straaten, d.vanderstraaten@debaak.nl (06 20 60 36 27).

Een speciale vorm van retraite is een Vision Quest. Daar zijn vele vormen van maar bij de Baak betekent dit dat je 24 uur alleen bent in de natuur met een vraag die speelt in je werk in het huidige moment. Er is veel begeleiding; van te voren om je vraag scherp en relavant te maken, en naderhand is er aandacht voor wat het iedereen heeft opgeleverd. Je doet dit met een groep, een management team bijvoorbeeld. Dit is een zeer intense werkvorm, die, dat weten wij uit ervaring, mensen diep raakt. De tijd te nemen om echt helemaal alleen overgeleverd te zijn aan de natuur, veroorzaakt het besef van een diepe verbondenheid met onze natuur als mens. Die realisatie blijkt een onverwachtte leermeester te zijn.

Daarnaast organiseren wij ook een stiltedag voor teams of groepen mensen uit organisaties die dit samen willen doen. Dat is een dag waar stilzijn centraal staat, maar wel meerdere werkvormen elkaar afwisselen die met stilte te maken hebben. Stilzijn brengt je naar diepere lagen van intuitie en ook een ander en vaak nog onbekend contact met elkaar.

Neem voor meer informatie, advies of een offerte neem contact op met een van onze adviseurs via 0343-55 63 69.
bel de Baak e-mail de Baakchat met de Baakvraag een offerte van de Baak