Terug naar overzicht onze aanpak

Algaande bepalen de deelnemers zelf het programma

Group Design

Wanneer wij een programma vormgeven als Group Design gaan we uit van de expertise van de deelnemers. Tijdens het programma wordt het programma vormgegeven. Het uitgangspunt is een thema of een leervraag dat binnen de organisatie leeft.

In de 'pure' vorm, die nog niet heel vaak voorkomt, wordt er niets afgesproken van te voren. De deelnemers bepalen ter plaatse wat ze willen leren en de Baak faciliteert daarin. Dat houdt in dat we wel doorvragen en dingen aanreiken. Het kan gebeuren dat zij elkaar 'teachen', dat er een trainer bijgevraagd wordt, of een spreker. Dat er een film bekenen en besproken wordt, een werkbezoek afgelegd wordt of een safari plaats vindt. 

Andere vormen die wij gebruiken is dat niet de hele groep hetzelfde leert. Dat er bijvoorbeeld leertafels in een zaal staan die ieder andere thema's vertegenwoordigen, waar de deelnemers aan kunnen schuiven bij het onderwerp wat relevant is voor hen, en dit later weer terugkoppelen naar elkaar in presentaties. 

Mensen mee laten denken over wat ze willen leren tijdens het leren zelf geeft een extra dimensie aan verantwoordelijkheid nemen voor je eigen leerproces. Als kind waren we vaak heel nieuwsgierig en leerden snel. Eigenlijk wordt dit gevoel door dit soort designs weer aangewakkert. Leren is leuk! 

'Lichtere' vormen van Group Design zijn vaak een onderdeel van uitgebreidere programma's. Bijvoorbeeld 1 module van een langer traject, of op lichte wijze verweven door het hele programma. 

Neem voor meer informatie, advies of een offerte neem contact op met een van onze adviseurs via 0343-55 63 69.
bel de Baak e-mail de Baakchat met de Baakvraag een offerte van de Baak