Potentials op weg naar een leidinggevende rol

Intern opleiden bij Woonbedrijf Eindhoven

Iedere man of vrouw op de juiste plek, met persoonlijke kwaliteiten en drijfveren die bijdragen aan de doelen van het bedrijf. Dat is loopbaanbeleid. Vier potentials doorlopen een tweejarig traject om hen voor te bereiden op een leidinggevende functie bij Woonbedrijf, een woningcorporatie in Eindhoven.

Intern werven en opleiden
Woonbedrijf is een jonge organisatie die volop in ontwikkeling is, in 2005 ontstaan door samenvoeging. Hannie de Bar, HRM-adviseur: “Bij de verwezenlijking van onze koers leveren onze leidinggevenden een belangrijke bijdrage. Wij investeren daarom in de ontwikkeling van potentiële leidinggevenden, om de kwaliteit van ons management te kunnen borgen. Daarbij hebben wij ervoor gekozen om intern te werven en op te leiden. Want deze medewerkers kennen het bedrijf al en voelen zich thuis binnen onze cultuur.”

Resultaten neerzetten
“Sollicitanten moesten een persoonlijk ontwikkelplan schrijven. De vier die op basis daarvan zijn geselecteerd, gaan telkens een half jaar aan de slag op een project. Ze moeten daarbij gewoon resultaten neerzetten. Zo leren ze het bedrijf van verschillende kanten kennen. Het eerste jaar stond in het teken van persoonlijke ontwikkeling. Inmiddels hebben we de midterm-evaluatie achter de rug, waarbij de deelnemers zelf op zeer eigen wijze een presentatie gaven. Daarnaast heeft de stuurgroep hen beoordeeld, waarbij voor elk afzonderlijk ontwikkelpunten geformuleerd zijn.”

Echt maatwerk
“Het tweede jaar staat in het teken van daadkracht en zichtbaar leiderschap: wat levert hetgeen je leert op voor Woonbedrijf? Bij de Baak is zelfsturing erg belangrijk: de deelnemers zijn zelf verantwoordelijk voor hun ontwikkeling, er wordt verwacht dat ze meedenken over het programma. Dat past bij een kernwaarde van Woonbedrijf, namelijk eigen verantwoordelijkheid. Daarnaast bestaat dit programma uit veel ervaringsgericht leren: experimenteren, doen en ervaren, meteen in hun eigen project. Tijdens het gehele traject hebben ze een interne mentor die hen begeleidt. Het opleidingsgedeelte is echt maatwerk. De Baak verzorgt de modules waar hun expertise ligt; de specifieke Woonbedrijf-modules worden verzorgd door eigen mensen, in samenwerking met HRM. Dit alles zorgt voor een grote betrokkenheid van de huidige managers bij hun toekomstige collega’s.”

Samenwerking met de Baak
“Bij de verwezenlijking van de koers van Woonbedrijf hebben we gekozen voor de eigenheid en inspirerende aanpak van de Baak. Wat mij daarbij aansprak was hun stevigheid: ‘Leren is óók hard werken.’ De Baak gaf aan dat werken met zo’n kleine groep deelnemers voor hen ook een uitdaging was, waardoor zij er zelf ook van leren. Daardoor is het een prettige, ‘open’ samenwerking, waarin we telkens op elkaar afstemmen. Ook het programma is flexibel: we merkten dat een bepaalde module van het tweede jaar niet meer zo relevant was, en die is in overleg met de Baak en de deelnemers aangepast aan de behoefte.”

 
Hannie de Bar

In onze video van de Baak Incompany komen naast anderen ook een deelneemster van Woonbedrijf Eindhoven en de manager HRM, Donald Wolf, aan het woord.

Bel voor meer informatie over een incompanytraject voor je organisatie vrijblijvend met onze Incompany Desk: 0343-556369