Samenwerking en begrip dankzij Insight Discovery

Fusie bij Slachtofferhulp Nederland

Cultuurverschillen tussen fuserende organisaties leiden regelmatig tot spanningen en onbegrip. Dat was ook het geval toen de afdeling slachtofferhulp van Politie Haaglanden opging in Slachtofferhulp Nederland. Reden om met alle teamleiders een dag samen te komen, zodat zij elkaar beter zouden leren kennen.

Andere werkelijkheid
Swanet Woldhuis, regiodirecteur bij Slachtofferhulp Nederland: “Wanneer je je eigen aanleg als uitgangspunt kunt zien om te groeien, komt er veel meer begrip en samenwerking. Van tevoren had iedereen daarom een vragenlijst ingevuld waaruit een persoonlijk profiel kwam. Dat profiel zegt iets over hoe je naar de werkelijkheid kijkt, hoe je omgaat met problemen.”

Resultaten
“Insight Discovery, het tool dat de Baak daarvoor gebruikte, kent vier verschillende typen, aangeduid met kleuren. De meeste mensen zijn een mix met één dominantie. Sommigen zijn snel en doelgericht, en hebben vooral de focus op het grotere geheel, anderen letten juist op details en zijn accuraat en attent. De verschillende typen botsen nogal eens, maar door middel van een teamwiel kun je elkaars kracht zien, en elkaars blinde vlekken en weerstanden. We maken veel gebruik van die nieuwe kennis. De intervisiegroepen die nu lopen zijn erop ingedeeld. Als er nieuwe projecten gestart worden, zoeken we er de juiste mensen bij. Dat werkt heel erg goed. Er is minder conflict en dat leidt tot een verbeterd product.”

Cultuurverschil overbruggen
“Bij ons zijn de taken en verantwoordelijkheden laag in de organisatie vastgelegd. Dat was voor de mensen van Politie Haaglanden anders. Als afdelingshoofd heb je bij ons grote verantwoordelijkheden en span of control. Dit vraagt om veel zelfstandigheid. Als teamleider moet je meer managen dan meedoen met het primaire proces. Wij stellen duidelijke eisen aan resultaten en daar wordt op gestuurd. Niet alleen door mij; de managers mogen dat zelf ook. Het traject helpt ons allemaal, en de teamleiders vonden het echt leuk. Je gaat op een wat andere manier naar elkaar kijken en elkaar aanspreken. Ook al blijft zo’n verandering lastig. Je wilt die nieuwe mensen, die nu verspreid zijn door de hele organisatie, graag meenemen, je wilt betrouwbaar zijn maar ook duidelijk, zonder bedreigend te worden.”

Samenwerking met de Baak
“Na twee voorgesprekken heeft de Baak op ons verzoek een standaard product op maat gemaakt. Dat vond ik verrassend, dat ze bleven onderzoeken wat de mogelijkheden zijn. Bij ons ging dat over het inkorten van het programma en het budget dat we te besteden hadden. Het is gelukt er samen uit te komen en een heel positieve sfeer te creëren. De workshop was bij de Baak in Driebergen. Je haalt mensen uit hun eigen omgeving en dompelt ze onder op een managementterrein. Ik denk dat alleen dat al een inspirerende werking heeft gehad.”

Swanet Woldhuis

Bel voor meer informatie over een incompanytraject voor je organisatie vrijblijvend met onze Incompany Desk: 0343-556369