Resultaatgerichtheid en authenticiteit gaan hand in hand


Starting Manager bij ING

Om een team strategisch te sturen en tot prestaties te laten komen, moet je je medewerkers goed kunnen coachen. Dat gaat het beste als je jezelf goed kent en kunt neerzetten. In Starting Manager, een programma voor beginnend leidinggevenden binnen ING, gaan resultaatgerichtheid en authenticiteit daarom hand in hand. Peter Don, manager employability & learning, HR ING Nederland: “Onze medewerkers geven aan veel te leren. Hun leidinggevenden zijn tevreden over hun ontwikkeling.”

De kracht
“Het programma heeft veel impact, ook op de werkverhoudingen na afloop. Men zoekt elkaar makkelijker op en is opener en eerlijker, en dus effectiever. Een van de sterke punten van dit programma is de zorgvuldige intake. Mensen moeten zich tot bepaalde hoogte laten zien, en niet iedereen wil zo ver gaan of heeft er de aanleg voor. Een ander goed punt is dat er meteen in het begin gewerkt wordt aan het groepsproces, waardoor mensen zich ook in elkaars aanwezigheid kwetsbaar gaan opstellen. Dat is soms heel spannend, en daarom is de expertise van de trainers van groot belang. Het topic-diner tot slot is ook een mooi onderdeel: ideeën over actuele onderwerpen worden uitgewisseld, waarbij ook directie, HR-top en directe leidinggevenden actief deelnemen. De maatschappij en hoe men tegen financiële instellingen aankijkt, is natuurlijk enorm veranderd. Dat maakt dat ook het vak van leidinggevende enorm veranderd is en nog meer gaat veranderen. Zo’n topic-diner is daarom een leerervaring voor alle aanwezigen.”

Doelstellingen meten
“Het denken over het aantonen van positieve resultaten staat bij ons – en niet alleen bij ons – nog in de kinderschoenen. De Baak is daar ook mee bezig, vormgeven hoe je dit kunt meten. Ik zou daarom niet direct kunnen zeggen wat het effect is op het bedrijfsresultaat. Wat wij wel doen, is kijken vanuit de doelstellingen van een programma of er een waarneembaar effect is in de praktijk, en of dit effect groot genoeg is om het programma te continueren. In dit geval is dat zo.”

Samenwerking met de Baak
“Het hele programma is zorgvuldig ontwikkeld en regelmatig bijgesteld, in overleg tussen de Baak, directie en HR ING, en potentiële deelnemers. Ik ervaar de Baak als partner, we hebben een kort lijntje en weten wat er in elkaars bedrijven speelt. Dat is wat anders dan het bestellen van een opleiding. Flexibel zijn ze ook, zonder de doelstellingen uit het oog te verliezen. Wegens een dubbele afspraak in mijn agenda heb ik eens een bosdag met mijn eigen team gecombineerd met een lesdag uit Starting Manager. Na overleg met de programmamaker hebben mijn team en de deelnemers aan Starting Manager elkaar gecoacht en getraind. Het was voor iedereen een leerzame ervaring.”

Peter Don

Bel voor meer informatie over een incompanytraject voor je organisatie vrijblijvend met onze Incompany Desk: 0343-556369