Boven het maaiveld - Interview met Paul Schnabel, directeur SCP


In de tweede aflevering van ‘Boven het maaiveld’ is prof. dr. Paul Schnabel te gast. Schnabel is als socioloog verbonden aan de Universiteit Utrecht en is sinds 1997 directeur van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP).

Het SCP is een wetenschappelijk instituut dat ontwikkelingen in de samenleving onderzoekt, bijvoorbeeld door het bestuderen van de leefgevoelens van mensen. Ook wordt onderzoek gedaan naar allerlei culturele en godsdienstige verschijnselen. Het brengt adviezen uit aan de regering, de Eerste en Tweede Kamer, en aan diverse overheidsorganen.

Naast zijn werkzaamheden voor het SCP heeft Schnabel een aantal boeken geschreven, waaronder ‘Land in zicht’ (2007) over (nieuwe) fenomenen in de Nederlandse samenleving: boerka’s, abortus, kerstbomen en buitenhuisjes. Over het geluk van Nederlanders schrijft hij: ‘Geld maakt wel degelijk gelukkig en leven in een prettige buurt ook.’

Reageren? Laat je reactie achter op deze pagina of mail naar reactie@debaak.tv

Boven Het Maaiveld, het nieuwe TV- en online programma over Leiderschap en Ondernemerschap van de Baak in co-productie met TV-zender Het Gesprek.

  Omschrijving Profiel Duur Investering