Popel Coumou

Tentoonstelling Lounge/Rondom Patio, de Baak Seaside
Popel Coumou Fotografie
24 juli t/m 7 december 2012

Popel Coumou (1978) is in 2004 afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Zij maakt foto’s die door een scherpe lichtval en ongewoon kleurgebruik merkwaardige diepte krijgen. Coumou zoekt de romantiek in de geometrie en menselijke afwezigheid.

De oorsprong van haar werken - dromerige ruimtes, verlaten gebouwen, weidse vergezichten – is een stuk minder concreet dan ze doen vermoeden. De collagefotografie wekt de illusie van driedimensionaliteit.

De foto's beginnen als een kleine A4 collage van verschillende op elkaar gestapelde vellen gekleurd papier, klei, doorzichtig plastic en fragmenten van foto's. Vervolgens houdt Coumou deze collage voor een lichtbron (het raam van haar studio of een lichtbak) en neemt er met een analoge camera een foto van. Hierdoor houdt het werk steeds het midden tussen ruimtelijk, plat, verstild en menselijk.

Het werk van Popel Coumou is onlangs genomineerd voor de FOAM Talent Call 2012. Ze wordt gerepresenteerd door Galerie Torch en is al op vele expositieruimtes tentoongesteld binnen en buiten Nederland (o.a. Foam, Aando Fine Art Berlijn en Hangaram Design Museum Seoul). Ook is haar werk al aangekocht door verscheidende belanghebbende verzamelaars en musea in Nederland (o.a. Museum Het Domein Sittard, Foam, Huis Marseille en Het Gemeente Museum Den Haag)

Het boek Popel Coumou Untitled, 2012 is voor € 35,00 te koop bij de receptie Seaside.

www.popelcoumou.nl  
www.torchgallery.com

 


  Omschrijving Profiel Duur Investering