Annemiek Vera

TENTOONSTELLING LOUNGE / rondom PATIO

HUMANKIND

ANNEMIEK VERA , SCHILDERIJEN EN TEKENINGEN

met gedichten uit > een gedicht van: < curator Jan van der Veer, een uitgave van de Baak

14 december  – 15 maart 2012

In het werk van Annemiek Vera staat de mens centraal. Zij wordt geraakt door wat mensen overkomt; hoe gebeurtenissen, het verleden, gevoelens of emoties van invloed zijn op iemands leven. In haar schilderijen en tekeningen wil zij de innerlijke wereld van de mens vangen.

Het resultaat zijn bezielde portretten gemaakt met de intentie de ongrijpbare psyche zichtbaar te maken. De complexiteit, de gelaagdheid en de kwetsbaarheid van de mens maken dat ik schilderijen wil maken die voorbij gaan aan de façade van de fysieke verschijningsvorm en/of uiterlijke gedragingen.

annemiekvera.nl

>

Jan van der Veer is beeldend kunstenaar. Zijn werk is opgenomen in diverse particuliere collecties in Nederland, België en Duitsland en in bedrijfscollecties van o.a. Akzo Nobel, Interpolis, Ministerie van Buitenlandse zaken en OHRA.

Daarnaast werkt hij als curator, conceptueel vormgever en art director voor de Baak. Deelnemers aan programma’s bij de Baak probeert hij te verleiden zich te verhouden tot de kunsten met nadruk op actuele beeldende kunst, poëzie en vormgeving. Sinds 2001 krijgt hij de ruimte om de kunstzinnige inrichting van de leerlocaties, met name Landgoed de Horst en de Baak Seaside, middels een ‘architectuur aan ideeën’ een eigenzinnig en onderscheidend karakter te geven.

Van der Veer tekende in 2008 voor het concept en samenstelling van het boek art&leadership. Voor de Baak schreef hij de visieverhalen Campus (2001), Second Story Sunlight (2002) en De Astronaut (braintank leerfilosofie 2005). Hij schrijft gedichten onder pseudoniem T.O. Lansink.

janvanderveer.nl

___________________________________________________________________________

 

Een selectie van de gedichten die bij
de werken zijn geëxposeerd.

 

 

 


  Omschrijving Profiel Duur Investering