De Baak behaalt zilveren status in het FIRA Platform

Na de ISO 14001 en Green Key Gold certificeringen, maakt de Baak haar duurzaamheidsprestaties nu ook zichtbaar door middel van het FIRA Platform en behaalde in mei 2014 de zilveren status. 

FIRA, o.a. gebaseerd op ISO 26000,  is dé kennismakelaar op het gebied van MVO en toetst bedrijven in hoeverre duurzaamheid verankerd ligt in de bedrijfsprocessen. FIRA maakt kennis over duurzaamheid toegankelijk en bespreekbaar, waardoor ondernemers strategische keuzes kunnen maken om hun duurzaamheidsambities waar te maken. 

Het FIRA Platform ontsluit alle getoetste informatie in een online databestand. Hierdoor kunnen bedrijven hun duurzaamheidsprestaties zichtbaar maken aan hun stakeholders. Overzichtelijk, vergelijkbaar en dus ook betrouwbaar. De bedoeling van het platform is om verbinding te creëren tussen inkopers en leveranciers. Door de prestaties en de duurzame initiatieven van de verschillende stakeholders te verbinden, ontstaat een ketting die duurzaamheid als een succesvolle business case stimuleert. 

Het platform is een getrapt systeem, bestaande uit de procesniveaus Brons, Zilver, Goud en Platina, waarmee organisaties steeds een hoger niveau van integratie en transparantie bereiken.

Begin 2013 behaalde de Baak al niveau Brons. Hierin laat de Baak zien dat we op het gebied van duurzaamheid en mvo veel bereikt hebben, zoals het duurzame foodconcept, het organiseren van de jaarlijkse zomerweek voor autistische kinderen en de bijenstal op het Landgoed. 

Nu is ook niveau Zilver behaald. Hiermee laat de Baak zien dat onderwerpen zoals de ontwikkeling van medewerkers, een goede werkrelatie en eerlijk zaken doen belangrijk zijn voor haar en haar stakeholders. Dit beperkt zich niet alleen de eigen organisatie, maar omvat ook de leveranciersketen, de producten en de dienstverlening. Een eerste stap dus in de richting van de verduurzaming van de gehele waardeketen. 

Meer informatie is de vinden op www.fira.nl


  Omschrijving Profiel Duur Investering