de ZomerBaak Leidinggeven aan (eigenwijze) Professionals

Interview Iris Kleynen, PR Manager Rabobank International
"Prettig aan de zomerbaak vind ik de combinatie van leren en ontspannen. Het uit je eigen werkcontext stappen, een hele week ín de leersetting stappen en blijven. De training is afwisselend, met inhoudelijke dagdelen theorie en oefenen. En onderdelen als Tai Chi, theatersport en een bezoekje aan Azzurro Welness, dat heerlijk ontspanning biedt. De omgeving van zon en strand is heerlijk, dat zouden jullie nog meer kunnen uitnutten!

Wat onze groep meteen opviel was de grote hoeveelheid vrouwen die in deze leergang zit. We dachten: zouden de vrouwen het zichzelf dan nú gunnen, in de zomerperiode, om even de verantwoordelijkheden voor werk, gezin etc. los te laten? Het verbaasde ons, omdat toch vaak meer mannen in dit soort trainingen zitten.

Qua leren in dit programma vond ik veel herkenning, ik was wat minder verrast. Ik geef nu projectleiding op een niet-hiërarchische plek, en blijkbaar doe ik al een heleboel. Ik ontdekte dat mijn leerpunt met name ligt in dingen loslaten.  Wat ik zeker een toegevoegde waarde vind aan deze trainingsweek, is het ontmoeten van gelijkgestemden. Dat je, behalve de theorie en oefeningen, zoveel leert van elkaars verhalen. Je toets je eigenlijk aan elkaar. In een lerende en ontspannen setting.

De Zomerbaak is voor mij:  Hard werken in je ontwikkeling gecombineerd met een vakantiegevoel!”

  Omschrijving Profiel Duur Investering