Young Executives Program (YEP)

Leidinggevenden over het resultaat van YEP voor deelnemersToine Tax Directeur bestuurder Doornroosje / Merlijn over YEP deelnemer Joris Holter
Joris had een hoge muur om zich heen en mede door de YEP heeft hij zijn hart weer gevonden. Hij is bij de Baak een weg ingeslagen waar geen terugkeer meer van mogelijk is. Zich kwetsbaar opstellen is daar een onderdeel van. Joris heeft een herstart bij poppodium Doornroosje gemaakt die anders niet gelukt was. Met vallen en opstaan ontwikkelt Joris zich verder vanuit de basis die hij bij de YEP gelegd heeft.

Rene Borman, Director Improvement Services at Sitech Services BV over YEP deelnemer Rens van Leuken Improve Manager ACN/Stanyl at Sitech Services BV
Rens' succes was gebaseerd op inhoud, afstemming en doen. In de YEP heeft hij ontdekt dat in zijn rol als leider de effectiviteit van hemzelf en zijn team bepaald wordt door doelstelling, inspiratie en begeleiding.Hij heeft de kracht ontdekt van de verbinding leggen met zijn team op relationeel en emotioneel niveau: de vonk laten overspringen doet meer dan 1000 inhoudelijke argumenten.

Oud-deelnemers over de YEP

Het Young Executives Program heeft mij niets minder dan en nieuwe start opgeleverd. In 5 intensieve modules heb ik mijzelf beter leren kennen en met name het effect van mijn gedrag op anderen goed kunnen ervaren. De inzichten die het mij heeft gegeven hebben er voor gezorgd dat ik me nu veel bewuster ben van mijzelf en hierdoor dichter bij mijzelf kan blijven. Dit zorgt voor rust. Als leider geef ik mensen meer ruimte en is mijn kijk breder en verder vooruit geworden dan voorheen. Maar ook privé merk ik verschil. Ik geniet meer van de keuzes die ik maak. Ik heb geleerd dat ik kan veranderen als ik dat wil, en daar ben ik dan ook volop mee bezig sinds YEP. Ik kan niet anders zeggen dan dat deze training mij blijvend positief heeft veranderd, zowel als professional als privé.
- Joris Holter, manager, Poppodium Doornroosje, mei 2014

Tijdens de YEP heb ik stilgestaan bij wie ik als leider én als mens ben en wil zijn. Om verder te groeien heb je inzicht nodig. Het programma heeft me geholpen om dat inzicht te krijgen, door me te laten onderzoeken wat mijn gedragspatronen zijn en waar ze vandaan komen. Dat heeft mij in staat gesteld om zaken te accepteren en vanuit die acceptatie weer verder te bouwen. Door mijn talenten daarnaast bewuster in te zetten, hebben zowel ik als mijn omgeving meer profijt van mijn handelen. Ik merk dat ik effectiever ben geworden in mijn werk, zonder afbreuk te doen aan mijn authenticiteit. De Baak en mijn mededeelnemers hebben me tijdens dit proces met de grootste zorgvuldigheid en gedrevenheid gefaciliteerd en geïnspireerd. Dit programma gun ik elke ‘Young Executive’ van harte!
- Eddy Jaberg, Teammanager Operatie Klant & Facturatie, Vitens NV, mei 2014

Ik was op zoek naar tools om mijn competenties te ontwikkelen en het Young Executives Program leek mij wel wat. Leiderschap, internationale business en persoonlijke ontwikkeling. Voorzien van concrete leerdoelen over delegeren en controleren begon ik aan de eerste module. Maar ik realiseerde mij al snel dat het programma op een ander niveau start. Het ging over mij als persoon, wie ben ik, hoe zit ik in elkaar, waarom doe ik zoals ik doe? Naar verloop van tijd ben ik gaan ervaren hoe krachtig deze insteek is. Het is moeilijk te omschrijven wat er precies veranderd is. Maar ik zie dingen anders, hou rekening met zaken en situaties waar ik vroeger overheen zou stappen. Ik weet wie ik ben, wat mijn kracht is en wat mijn zwakke plekken zijn. Op grond van die zelfkennis wordt er gewerkt aan concrete handvatten om je performance als leidinggevende verder te verrijken. Voor iedereen die bereid is om zichzelf een spiegel voor te houden is dit programma een echte aanrader. Mij heeft het in elk geval enorm geholpen om de vervolgstappen te zetten in mijn verdere ontwikkeling.
- Karolina Swoboda, Operationeel Directeur, OTTO Work Force, mei 2014

Het YEP heeft mij meer inzicht gegeven in hoe ik in het leven sta en wil staan. Waarom pak ik bepaalde zaken aan, zoals ik ze aanpak? Ik weet veel beter wat voor mij belangrijk is en wat ik wil doen en op welke manier ik daar wil komen.
- Esther Verheij, september 2013

De omschrijving van de cursus bij in-take is maar een druppel, vergeleken met de onderdompeling die je meemaakt wanneer je je hieraan overgeeft. Het is een verrijking voor jezelf, vooral ook omdat je jezelf in organisaties, teams en settings leert kennen. En wie bewust wordt, kan ook bewust gaan sturen, verbeteren en aanscherpen. En echt leiding geven aan zijn of haar carrière en eigenlijk levens pad. Kortom: fantastisch.
- Chris Dijk

Deze opleiding is echt een ontdekkingsreis door je eigen persoonlijkheid. De YEP geeft inzichten in je eigen handelen, kernwaarden en normen en zorgt ervoor dat je verder komt in je ontwikkeling als leider. Confronterend, niet altijd leuk maar wel een hele mooie ervaring. Zeker ook de ontwikkeling die je als YEP-Groep doormaakt is zeer waardevol!
- Stanley E. Starreveld

Zeer verrast door de manier waarop je komt tot je leerdoel. Deze training is meer dan alleen een management training. Ik ben echt tot mezelf gekomen en ben meer open naar anderen toe. Ga minder snel een confrontatie uit de weg. Super.
- Peter Jonker

Het was een goede en intensieve opleiding, ik heb veel over mijzelf en van anderen geleerd. Ook zijn er hechte vriendschappen ontstaan. De enige opmerking die ik heb is dat de modules erg dicht op elkaar gepland worden, hierdoor was het moeilijk om het te combineren met het werk. Als er langere tijd tussen de modules zou zitten, duurt het programma langer en krijg je een betere borging van datgene wat we geleerd hebben.
- Froukje Meirink

Opleiding heeft met geholpen om mijn veelzijdige persoon meer in contact met zichzelf te laten zijn en met anderen. Prima programma, wat ik van harte aan iedereen aanbeveel.
- Marnix den Boer

Wat ik voor mezelf uit deze opleiding gehaald hebt, had ik vooraf niet kunnen inschatten. Het was intensief, maar de begeleiding van de coaches en de steun van de andere groepsleden was indrukwekkend. Ik heb mijzelf veel beter leren kennen en dit helpt mij om mijzelf ,zowel zakelijk als privé , meer compleet te maken.
- Dennis Hoekman

Goed opgebouwd programma, waarin het inzicht in jezelf wordt vergroot. Het heeft mij geholpen om uiteindelijk in mijn kracht te gaan staan en belemmeringen weg te nemen. Fantastische trainers en sprekers die je meenemen in een bepaalde gedachtegangen en je gevoel helpen te ontdekken.
- René Brill

  Omschrijving Profiel Duur Investering