De WinterBaak De Informele Leider

Je bent trekker, senior of coördinator. Je geeft richting aan een groep mensen zonder hiërarchische bevoegdheid: een vak apart! Hoe krijg je mensen mee, als je niet op je strepen kunt staan? En hoe doe je dat op een manier die jou past, vanuit jouw eigenheid?

Inhoud en aanpak
In de training De Informele Leider dagen wij je uit om zelf leiderschap te tonen in de veilige omgeving van je trainingsgroep. Met de andere deelnemers in je groep geef je sturing aan het leerproces en aan de invulling van oefeningen. Je experimenteert in het hier en nu met hoe jij (informeel) leiderschap vormgeeft. En je ontvangt continu feedback van mede deelnemers en trainer op wat je doet of zegt en hoe jij overkomt.
Samen onderzoek je jouw missie en passie en hoe je die kunt inzetten in het contact met anderen. Je ontdekt jouw talent en 'kleur' in leidinggeven. Gaandeweg deze vier dagen krijg je zicht op jouw unieke manier om mensen mee te krijgen. Je leert verbinding leggen tussen jouw persoonlijke drijfveren en je rol in de organisatie. Je ervaart welke beïnvloedingsmogelijkheden je hebt in het krachtenveld. Zo ga je leidinggeven vanuit kracht in plaats van macht.

Doen, ervaren en reflecteren staan in deze training centraal. De deelnemers zijn 'in the lead'. De trainer waarborgt de uitdagende en veilige leersetting. Zij brengt theoretische modellen waar nodig, aansluitend op de ervaring van deelnemers.

Opbouw van de training
Voorafgaand aan de training ontvang je een schriftelijke voorbereidingsopdracht.

In deze winter editie komen de volgende onderwerpen aan bod:
The power is you & leading others

  • Wat zijn mijn talenten en overtuigingen?
  • Hoe werk ik vanuit mijn kracht?
  • Hoe oefen ik invloed uit?
  • Wat is mijn effect op anderen?
  • Hoe krijg ik anderen in beweging?
  • Hoe geef ik vorm aan mijn rol in het krachtenveld?
  • Hoe zet ik die invloed effectief in?

Drie maanden na afloop van de training, vindt er een telefonische out-take van 30 minuten met de trainer plaats.
In dit gesprek kijk je terug op hoe je het geleerde in de praktijk hebt toegepast, wat je daarin bent tegen gekomen en hoe je kunt aanscherpen.

  Omschrijving Profiel Duur Investering