Talent Ontwikkelings Programma (TOP)

Deelnemersprofiel
Ben jij tussen de 25 en 35 jaar oud en een ambitieuze Young Professional die in de lijn of in expertise wilt doorgroeien? Toppers zijn ambitieus, getalenteerd, vol potentie om door te groeien en hebben leervragen op het vlak van invloed uitoefenen vanuit een sturende rol, gaan mogelijk richting een leidinggevende functie of geven maximaal 1 jaar leiding. Voor deelname is HBO/Academisch werk- en denkniveau vereist.

Ready for take off?
Nadat je je hebt aangemeld, ontvang je van ons een format voor jouw Motivation Statement. Hierin verwachten wij een overtuigende motivatie voor jouw deelname aan de Talent Ontwikkelings Programma (TOP) en dat je verantwoordelijkheid voor jouw leren neemt. In jouw Statement geef je aan wat de TOP voor jou moet gaan betekenen en geef je een beschrijving van jouw Challenge binnen jouw organisatie. Op basis van je Motivation Statement bepalen wij je deelname aan de TOP. Zo garanderen we een groep van ambitieuze en gemotiveerde deelnemers. Als je wilt sparren over je Statement, staan wij uiteraard voor je klaar.

De TOP is gebaseerd op het principe van Learning on the job ondersteunt door Learning off the job. Het is een intensief leertraject waarin je samen met een peer-groep ontdekt waar je talenten liggen en hoe je deze verder kunt inzetten en ontwikkelen. In de TOP word je steviger en sensitiever. Je leert jezelf kennen, positie nemen vanuit je huidige functie binnen je organisatie en je werkt aan een volgende stap in je carrière. Je formuleert voor jou kloppende doelstellingen voor je professionele toekomst.

Learning on the job 
De Challenge
Een mooie uitdaging op het werk is leidend gedurende het programma in de vorm van een Challenge. Dit is een specifiek project, een afgekaderde verandering of bijvoorbeeld het hardnekkigste probleem van jouw afdeling. Een uitdaging waar jij je een half jaar in vastbijt en waarin je oefent met wat jij in de TOP leert over jezelf, je team en de organisatie. Jouw Challenge kan een onderdeel zijn van je huidige werk.Dit vraagt van jou verantwoordelijkheid en leiderschap. Voorafgaand aan de start van module 1 heb je een gesprek met je leidinggevende over de gewenste opbrengst van de TOP en formuleer je de Challenge.

Opdrachten
Gedurende het programma werk je aan een reeks van opdrachten met als doel het geleerde in de praktijk te brengen. Deze opdrachten variëren van peer coaching tot stakeholder-interviews.

Learning off the job
Resultaten per module

Module 1: Het Talent
Bewustwording van jouw unieke talent en zicht op je patronen.
Lef om jezelf te laten zien.
Bewustwording van hoe jouw gedrag bij de andere overkomt.
Invloed uitoefenen en stevig blijven staan ook als het moeilijk is.
Kickstart van je persoonlijke Challenge.

Module 2: Het Speelveld
Inzicht in het krachtenveld van jouw organisatie

Module 3: Het Spel
Lef om te vernieuwen en ‘other ways of doing’ te introduceren
Middels: prototyping, design thinking, improvisatietheater

Module 4: De Score
Integratie en verdieping van de inzichten uit de Challenge en de drie modules
Oogsten van de leeropbrengst van de TOP
Middels: Storytelling, Personal Branding

Duur modules
Module 1: start dag 1 om 13.30 uur, einde dag 4 om 17.00 uur
Module 2: start dag 1 om 17.00 uur, einde dag 2 om 17.00 uur
Module 3: start dag 1 om 17.00 uur, einde dag 2 om 17.00 uur
Module 4: 09.00 - 17.00 uur met aansluitende borrel

Het uiteindelijke resultaat van de TOP is dat jij effectiever in staat bent om jouw bijdrage aan het organisatie-resultaat te leveren. Je staat steviger in je schoenen, bent creatiever in je aanpak, sensitiever naar je omgeving, bewuster van jezelf in relatie tot de ander en weet hoe de organisatiestrategie te vertalen naar jouw verantwoordelijkheden. De TOP is geslaagd als jij jezelf en je omgeving verder hebt geholpen. De TOP is een stevig fundament richting jouw eigen top.


TOP na afloop van een traineeship
Regelmatig komt het voor dat Young Professionals deelnemen aan de TOP of de Get Real nadat zij hun traineeship hebben afgerond. Afhankelijk van de zwaarte van de traineeship kan dit prima. Heb jij al een traineeship gevolgd? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs zodat zij je kunnen adviseren over of de TOP de juiste vervolgstap voor jou is.

Maatwerk Talentontwikkeling
Organisaties kunnen ervoor kiezen om hun interne traineeship uit te breiden met TOP of de Get Real of om hun gehele traineeship uit te besteden aan de Baak. Dit is al mogelijk vanaf 1 deelnemer. Het TOP traject wordt dan uitgebreid met Masterclasses en coaching tegen een zeer aantrekkelijk tarief.

Heb je praktische en inhoudelijke vragen over deze training, neem dan contact op via top@debaak.nl.  

  Omschrijving Profiel Duur Investering