Specialisatie e-coaching

Voor een uitgebreide omschrijving van het programma verwijzen we je naar de website van het Europees Instituut (dochteronderneming de Baak).

De Specialisatie E-coaching is opgebouwd uit  Masterclass I en II.
Masterclass I is bedoeld voor professioneel begeleiders en managers die willen leren hoe je de factoren van e-coachen succesvol kunt inzetten.
Masterclass II (alleen te volgen na Masterclass I) is bedoeld voor ervaren coaches die e-coaching willen integreren in hun eigen (bestaande) coachpraktijk/coachomgeving. En voor coaches die belang hechten aan een aantoonbaar stevig fundament en als gecertificeerd e-coach de markt willen betreden.

Waarom zou ik gaan werken met de nieuwste trend van online begeleiden?
Internet is niet meer weg te denken uit ons leven. We raken steeds meer gewend aan het online communiceren. De online ontwikkelingen bieden je als professioneel begeleider nieuwe mogelijkheden bij het begeleiden of coachen van cliënten en medewerkers. Ook je cliënten of medewerkers zullen er vaker naar gaan vragen. Online begeleiden en coachen biedt een waardevolle aanvulling op (en soms zelfs vervanging van) face to face gesprekken. E-coaching is niet alleen een techniek; er is meer voor nodig om de voordelen te kunnen benutten en het effectief en efficiënt in te zetten.
Het tijd- en plaatsonafhankelijke aspect is voor iedereen een (kostenbesparend) voordeel. Maar de kracht van online begeleiden gaat verder. Groot voordeel bij e-coaching is o.a. het frequente contact tussen begeleider en cliënt. Hierdoor ontstaat een levendige interactie en de betrokkenheid wordt vergroot. Je kunt sneller tot de kern komen. Het schrijven heeft een reflecterende werking voor de cliënt. Deze en andere onderscheidende elementen leiden tot het versnellen van het ontwikkelproces bij de cliënt.

Wat biedt de Specialisatie E-coaching?
Wanneer je wilt starten met e-coachen, dien je op de hoogte te zijn van de mogelijkheden en beperkingen hiervan. De non-verbale communicatie valt weg, dat vraagt extra zorgvuldigheid. Om online begeleiden effectief in te kunnen zetten dien je o.a. te beschikken over de nodige taalvaardigheid; wat is het effect van het gebruik van taal, wat zegt je cliënt werkelijk in zijn/haar bericht, hoe sluit je aan op het taalgebruik van de cliënt. E-coaching vraagt naast kennis en vaardigheden tevens een attitudeverandering die nodig is om te kunnen excelleren als e-coach.

In de Specialisatie leer je hoe je e-coachen succesvol kunt inzetten in je praktijk. E-coachen is geen ‘trucje’, het is een nieuwe werkvorm die je integreert met je bestaande aanpak, zodat uw kwaliteiten als face tot face coach optimaal tot zijn recht komen bij het e-coachen. Ongeacht je voorkeur voor NLP of TA, co-active, oplossingsgericht of ontwikkelingsgericht coachen; vrijwel elke methodiek en benadering is goed in te zetten bij e-coaching. De ervaring leert dat de Specialisatie e-coaching ook je effectiviteit als face tot face coach versterkt. Je wordt een (nog) betere coach!

Je leert waarom en hoe het werkt en hoe je de verschillen met face tot face begeleiding optimaal kunt benutten. Je leert werken met het Accelerated Behavioral Change Model (ABC-model) en de eCP-methodiek. Het ABC-model geeft weer hoe werkelijke gedragsveranderingen en andere doelstellingen versneld gerealiseerd kunnen worden. De eCP-methodiek is een methode om de online communicatie van de begeleider effectief vorm te geven en het geschreven bericht van de cliënt op gestructureerde wijze te analyseren. Je doet in Masterclass II ervaring op als e-coach middels 2 zorgvuldig opgebouwde oefentrajecten en gaat zelf de kracht van e-coachen ervaren als coachee. Je leert tevens optimaal gebruik te maken van de online beveiligde werkomgeving Pluform.

Voor deze opleiding wordt gewerkt met een competentieprofiel. Na afloop van de opleiding worden de verworven competenties getoetst. Bij het behalen van de benodigde basiscompetenties ontvang je het certificaat Certified eCoach Level I, waarmee je tevens opgenomen kunt worden in het Nationaal eCoach Register .

De uitvoering van deze specialisatie ligt in handen van het  Europees Instituut (dochteronderneming van de Baak). Voor een gedetailleerde omschrijving verwijzen we graag naar hun website.

 • Onderwerp

  coaching, ecoaching, e-coaching, opleiding ecoaching, opleiding ecoach, opleiding e-coach

 • Doelgroep
  ervaren coaches en professionals
 • Duur
  Doorlooptijd 3,5 maand: 5 dagen
 • Locatie
 • Min. deelnemers
  8
 • Max. deelnemers
  14
 • Prijs (excl. 21% BTW)
  Op dit moment niet beschikbaar.
 • Prijs BTW-vrij
  2.951,50 (BTW vrijgesteld) (Masterclass I 1361,50 en Masterclass II 1590,--)
 • Toelichting
  Voor een specificatie verwijzen we je naar de website van het Europees Instituut.
  Omschrijving Profiel Duur Investering