Professioneel Adviseren (PA)

Succesvol adviseren vraagt om specifieke competenties. Het vraagt om gevoel en inzicht in processen die een rol spelen bij communicatie en acceptatie. Maar hoe kom je daar? Wat is een goed advies überhaupt? Professioneel adviseren (PA) is een compacte, interactieve en praktijkgerichte training van drie modules waarbij je tussendoor deelneemt aan collegiale consultaties. Daarnaast werk je parallel aan een eigen Real Life Case met een opdrachtgever uit je eigen organisatie/netwerk. In de afsluitende module nodig je een belangrijke stakeholder uit de Real Life Case uit voor de afsluitende opdrachtgevers/opdrachtnemersavond. Je neemt je vaardigheden, persoonlijkheid en je rol in het adviestraject onder de loep en scherpt ze aan om zo jezelf als adviseur te ontwikkelen.

Hoe zorg je voor verandering, zonder dat je direct hiërarchische invloed hebt? Welke competenties moet je in huis hebben om succesvol te zijn? In de training Professioneel Adviseren werk je aan vaardigheden, persoonlijkheid, rol en positie en vergroot je je impact als adviseur. Je leert omgaan met weerstanden, beter communiceren, scherper formuleren en bewuster beïnvloeden. Met als doel je persoonlijke invloed effectiever en efficiënter te maken. Je werkt met één of twee trainers met ruime advieservaring in een groep van maximaal 14 deelnemers.

Voor wie?
Het programma is bestemd voor jou als je specialist bent in je vakgebied en je optreedt als adviseur.
Je wilt al je daad- en denkkracht inzetten in je werk als adviseur. Je wilt weten hoe je een stevige relatie met je (interne)klant kan opbouwen en je wilt leren beter om te gaan met eigen valkuilen. Daarnaast vind je het van belang om te leren hoe je invloed uit kunt oefenen zonder daarvoor formele macht te hebben.

Resultaten

• Je bent je bewust van je rol en je positie in een adviesproces.
• Je kunt verschillende rollen (adviseur/expert/dienstverlener) vervullen.
• Je bent in staat effectief te handelen in verschillende fasen van een adviesproces.
• Je leert je kracht en je valkuilen als adviseur kennen.
• Je kunt omgaan met de verwachtingen die jij en je klant hebben ten aanzien van jouw effectiviteit en impact.
• Je ontwikkelt stevigheid als adviseur in de adviesrelatie met de klant. 

Proeven van PA
Op donderdag 10 september organiseert de Baak een proeverij waar je onder andere kunt 'proeven' van dit programma. De proeverij zal worden gegeven door een van onze PA-experts die je laten ervaren waar PA voor staat. Klik hier om je aan te melden voor de proeverij.

Wil je met drie of meer collega’s deze opleiding volgen?
Dan is een incompany variant van de training interessant voor jullie. Vanzelfsprekend kunnen we de training ook op maat maken en aanpassen aan de specifieke behoeften en wensen van jouw organisatie. Vraag onze opleidingsadviseurs naar de mogelijkheden via de chat op deze pagina, via telefoonnummer 0343-556369 of een mailtje naar advies@debaak.nl.

Contact
Wil je graag weten of dit programma aansluit bij je leervragen en wil je daarover in gesprek met een van onze opleidingsadviseurs? Bel dan 0343 55 6369 of stuur een e-mail naar advies@debaak.nl. Benieuwd naar onze trainers? Vraag ernaar in een gesprek en wij brengen je graag in contact met hen.

&Co: coaching bij je opleiding
&Co zorgt ervoor dat jouw leerproces ook na de training doorgaat en verdiept, op je werkplek. Door &Co breng je jezelf en jouw organisatie verder!
Lees meer...

 • Onderwerp

  adviseren, beïnvloeden, communicatie, overtuigen

 • Doelgroep
  beleidsmedewerkers, HR-consultants, professionals, interne/externe adviseurs, stafmedewerkers
 • Duur
  3 modules (13 dagdelen) + 2 maal collegiale consultatie (tussen de modules door, 2 dagdelen)
 • Locatie
 • Min. deelnemers
  6
 • Max. deelnemers
  14
 • Prijs (excl. 21% BTW)
  € 3.695,00
 • Prijs BTW-vrij
  € 4.064,50
 • Toelichting

  De cursusprijs is exclusief 21% BTW en arrangementskosten. Indicatie arrangementskosten inclusief logies € 500,- / exclusief logies € 260,-  incl. BTW. Alle prijzen zijn per persoon en onder voorbehoud van wijzigingen. De cursusgelden worden voor aanvang van de training gefactureerd en voldaan

  (arrangementskosten worden na afloop van iedere module gefactureerd door de Baak Seaside of Landgoed de Horst op basis van nacalculatie). 

  Omschrijving Profiel Duur Investering