De Professional als Coach

 • Ellen van Dam
  Functie: programmamaker/trainer
  Trainer, coach & consultant van individuen en teams bij het realiseren van gewenste (cultuur)veranderingen. Specialist op het gebied van ‘human side of enterprise’ waar het gaat om leiderschapsontwikkeling, change-management en communicatie. Ellen heeft een universitaire opleiding ‘oost-Europese studies’ aangevuld met een HBO-opleiding HRM. Voordat zij in 2007 bij de Baak ging werken als trainer & coach werkte ze in het HRM-veld en was 5 jaar lang docent en trainer aan het instituut voor HRM aan de Hogeschool van Amsterdam. Ellen heeft zich gespecialiseerd in groepsdynamica en coaching van individuen en teams Ellen werkt op het snijvlak van persoonlijk leiderschap, management development & human resources. Zij is sterk in het werken in en met het hier & nu en combineert aandacht voor spiritualiteit met een ‘down to earth’ mentaliteit en humor. Zij zoekt constant naar nieuwe invalshoeken en is waardegedreven. Zij gelooft sterk in de kracht van de groep. In de begeleiding van teams opereert zij binnen de driehoek van leiderschapsontwikkeling, niveaus van communicatie & het ontwikkelingsniveau van een team. Het inspireert haar als mensen zelf in staat raken zichzelf te sturen in werken & leren, als ze daardoor groeien en meer aankunnen. Wat maakt dat mensen niet doen wat ze wel kunnen? Hoe kunnen ze disfunctionele patronen leren doorbreken? Het begeleiden van dat leerproces en het zien van het resultaat ervan inspireert haar enorm. Ook haar eigen ervaringswereld neemt ze daarbij constant en serieus onder de loep.
 • Miranda Huiden
  Functie: programmamaker/trainer
  Miranda studeerde organisatiepsychologie aan de Universiteit van Utrecht. Recentelijk studeerde ze af als veranderingsdeskundige aan de 3-jarige Pulsar Academie. Het meeste leerde ze 'in de wereld' tijdens de talloze (fiets)reizen die ze maakte en de jaren die ze woonde in Amerika en Pakistan. In haar bagage neemt ze haar werk mee als leidinggevende bij IKEA, international HR Manager en als adviseur bij een NGO in Pakistan. Naast haar werk bij de Baak is Miranda momenteel betrokken bij de ontwikkeling van het Cartesius-gebied tot creatieve zone in Utrecht. Een bron van inspiratie als het gaat om nieuwe vormen van samenwerken, zwermen en co-creatie.
 • Eline Trapman
  Functie: trainer/coach
  Ik faciliteer graag transparantie. Transparantie in brede zin. In de communicatie, maar bijvoorbeeld ook in verantwoordelijkheden en (on)mogelijkheden. Kenmerkende elementen in mijn manier van werken zijn: oprechte aandacht, verbinding en resultaat. Ik vind het een uitdaging persoonlijke ontwikkelingsvragen te koppelen aan de organisatievraagstukken. Hiermee wordt ieders toegevoegde waarde helder en is het nemen van verantwoordelijkheid daadwerkelijk toepasbaar. Het liefst werk ik met management- en directieteams die de opdracht aangaan en het lef hebben om een voorbeeld te zijn in de veranderende organisatie. Mijn ruim 15 jaar ervaring als trainer/coach en mijn ervaring als leidinggevende van professionals hebben mij verrijkt. Als persoon en als professional. Dagelijks ervaar ik hoe waardevol het is als je zicht hebt op je persoonlijke invloed en impact. Met name ook deze elementen komen prachtig tot hun recht in de Professional als Coach. Mede ook daarom lever ik graag mijn bijdrage als trainer/coach aan dit programma.
 • Sacha Kluvers
  Functie: sr. programmamaker/trainer/coach
  Sacha Kluvers is psycholoog en psychosynthese therapeut. Ruim 20 jaar werkt ze als coach en supervisor. Sacha is binnen de Baak betrokken bij zowel In-Company als open programma’s. Zij geeft trainingen op het gebied van veranderen, leiderschap en coaching. Zij ontwikkelt en geeft leergangen aan trainers. De visie van waaruit zij werkt is die van psychosynthese. In het kort gaat deze ervan uit dat de menselijke persoonlijkheid geworteld is in een diepere waarde of bron. Alleen vanuit de verbinding met deze bron kunnen we volledig uitdrukking geven aan ons ware zelf. Als programmamaker, coach en trainer fungeert zij als gids die de klant zijn weg leert vinden. Ieder mens is verantwoordelijk voor zijn eigen leven en ook voor zijn eigen leerproces. Haar methode van werken is ervaringsgericht leren, praktisch, confronterend, accepterend en met humor. s.kluvers@debaak.nl / www.sachakluvers.blogspot.com
 • David Jan van Stolk
  Functie: programmamaker/trainer
  Sinds 1976 ben ik werkzaam als trainer , coach en organisatieontwikkelaar. Veel werk met en voor professionals en adviseurs in grote organisaties. In 1990 bij de Baak gekomen en sindsdien meestal bij het ontwikkelen en uitvoeren van incompany projecten betrokken. De laatste jaren met veel plezier betrokken bij programma’s als Professional als Coach, Professioneel Adviseren en Investeren in je 2 de levenshelft. Wat mij aantrekt is de ontwikkeling waarbij mensen in de 2 de levenshelft steeds meer zelf het stuur in handen nemen van leven en werken. De verbinding tussen wie je bent en wat je doet is belangrijk in die fase. De wereld buiten je wordt er niet eenvoudiger op. Je bent zelf je belangrijkste instrument. Mijn hobbies zijn lezen , schrijven en koken en voor al die activiteiten geldt wat ook in mijn werk geldt, je moet goed kijken en proeven en met allerlei ingrediënten aan de slag. Je werkt met wat je aantreft en probeert daar samen iets moois van te maken, maar je weet van tevoren nooit precies wat de uitkomst zal zijn. Soms lijkt het op dansles voor adviseurs.
 • Liesbeth Halbertsma
  Functie: trainer
  Liesbeth begeleidt managers, zowel individueel als in teamverband. Het kan gaan om een management- of directieteam, maar ook om een groep gelijkgestemden die met elkaar een vorm van begeleide intervisie zoekt. Liesbeth heeft langdurige werkervaring als organisatie-adviseur en daarna als directeur van een tweetal organisaties, waaronder de Baak Management Centrum vno-ncw. Vanuit deze lijnervaring zit zij nu “op de leuning” van de stoel van de manager en kijkt mee. In deze gesprekken komen de vaardigheden van de cliënt(en) aan bod, maar ook inzicht in de dynamiek van organisaties en in de aansturing ervan. Liesbeth verwijst desgewenst naar relevante literatuur en recent onderzoek. De afgelopen jaren is Liesbeth als docent betrokken bij opleidingen van onder andere de Baak en het IOD en een aantal organisaties met eigen opleidingen. Zij doet onderzoek, publiceert en houdt regelmatig inleidingen.
 • Rose-Anne Mutsaers
  Functie: trainer/(loopbaan)coach/supervisior
  Van oorsprong ben ik neerlandicus en nu 13 jaar trainer en zijnsgeoriënteerde coach. Ik verzorg met veel plezier trainingen op het gebied van persoonlijk leiderschap en coaching onder andere op de Baak en het Europees Instituut. Daarnaast heb ik een coachingspraktijk waarin ik mensen met loopbaan- en levensvragen begeleid en beginnende coaches superviseer. Mijn inspiratiebron is de zijnsgeoriënteerde visie en mijn (levens)ervaring. Voor ik mijn eigen praktijk startte, heb ik vijftien jaar gewerkt in organisaties: in de zorg, het onderwijs en het bedrijfsleven. Zijnsoriëntatie leert je dat je kunt landen in het hier en nu, in plaats van daaraan proberen te ontsnappen. En dan met zelfcompassie en helderheid kijken naar je handelen en wat eraan ten grondslag ligt. Ik stimuleer professionals en coaches dan ook om vanuit die aandacht, nieuwsgierig naar zichzelf en de ander te kijken, om zo te onderzoeken wat hen belemmert, maar vooral waar hun kracht en kwaliteit ligt. Van daaruit kunnen ze een adequate houding en passend gedrag ontwikkelen. De rode draad in mijn aanpak is: contactvol en praktisch werken met mensen vanuit een grote interesse in wat hen in essentie beweegt. Als trainer/coach geniet ik elke keer weer als de ander tot een moment komt waarop duidelijk wordt hoe deze op een persoonlijke manier zijn of haar bijdrage wil leveren aan het grotere geheel. 

 • Annick Nevejan
  :
  In de visie van Annick Nevejan staat een mens niet op zichzelf maar is altijd verbonden en in relatie met zijn of haar omgeving. Door het erkennen van deze onderlinge samenhang leveren persoonlijke groei, bewustzijn en ‘het beste uit jezelf halen’ een wezenlijke bijdrage aan het grotere geheel en de ontvouwing van het interpersoonlijke potentieel. Annick Nevejan (1964) heeft een inspirerende, doortastende en creatieve werkstijl en heeft zich als coach en trainer gespecialiseerd op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en transformationeel leiderschap. Ze heeft een rijke ervaring in het begeleiden van bewustzijnsontwikkelings-processen in organisaties, team- en individuele coaching. Ze is tevens docent aan de Aberdeen Universiteit in Mindfulness Studies (MSc) in Schotland en is als trainer verbonden aan de Opleiding voor Integrale Coaching in Nederland. In 2000 heeft zij Bureau Nevejan opgericht van waaruit zij haar activiteiten ontwikkeld in samenwerking met verschillende organisaties en trainingsbureaus.
 • Renee Merx
  Functie: Program Manager
  Als program manager ben ik verantwoordelijk voor programma's met de thema's duurzame inzetbaarheid, senioriteit en coaching.
  Telefoon: 06-388 247 49
  E-mail: r.merx-hout@debaak.nl
 • Daisy Maarschalk
  Functie: Programmacoördinator
  Sinds januari 2014 ben ik werkzaam bij de Baak. Als programmacoördinator ondersteun ik diverse trainingen, zoals Coachend Leiderschap en Professional als Coach.
  Telefoon: 071- 369 03 09
  E-mail: d.maarschalk@debaak.nl
  Omschrijving Profiel Duur Investering