De Professional als Coach

Versterk je coachingskills
Een goede coach staat stil bij zichzelf, ontwikkelt een eigen visie en stijl van coaching. Want jij bent zélf je instrument in coaching. Ieder hanteert weer andere methodes voor misschien wel dezelfde doelen. Daarom helpen wij jou een eigen manier van coachen te ontwikkelen die toepasbaar is in de organisatie waar jij werkzaam bent. Zo leer jij anderen verder te laten ontwikkelen in de context van hun eigen werkomgeving en weten wij dat we met PAC aansluiten bij jouw leervragen en -behoeftes. 

Werkvorm
De leergang van PAC is volgens de principes van blended learning opgezet. Dit wil zeggen dat je leert via meerdere leerlijnen. Je leert zowel online als offline, tijdens de module en op je eigen werkplek. Je krijgt een professionele coach en je begeleidt zelf tenminste ook twee coachees. Het programma biedt een gedegen theoretische basis, maar de opzet is gebaseerd op het principe 'leren door doen', want door het zelf te doen, leer je. Theorie, oefenen, reflectie, het delen van ervaringen en de momenten van ontspanning zorgen voor balans in deze intensieve training.


Hoe actiever jij bent tussen de modules door (in het zelf coachen en gecoacht worden, met de integratieopdrachten en zelfstudie)  hoe meer effect je in je dagelijkse werkpraktijk gaat ervaren. Denk aan een minimale tijdsbesteding van 4 uur per module.

We werken in deze leergang met twee (expert)-trainers op het gebied van coaching. Eén van de trainers waarborgt gedurende de gehele training het groepsproces en de verdieping van jouw leervraag. Daarnaast werk je per module met een expert-trainer rondom het thema van die module. Zo ontstaat er een combinatie van duurzame persoonlijke aandacht en inhoudelijke verdieping. 

Opbouw leergang
Je start met een telefonisch of persoonlijk entreegesprek met de trainer om je leerdoelen en verwachtingen in kaart te brengen. 

De leergang bestaat uit 4 modules:

Module 1: Houding als Coach
Wie je bent, beïnvloedt hoe je coacht. Centraal staan je persoonlijke ontwikkeling, barrières en talenten.

Module 2: Structuur en stijl in coachingsgesprekken
Je leert diverse coach methodieken en stijlen hanteren zodat je vanuit een professioneel kader kan coachen.

Module 3: Contact in het hier en nu
Luisteren op verschillende niveaus, benoemen wat je ziet, omgaan met overdracht, werken met verschillende interventieniveaus. 

Module 4: Coachen in de organisatie context
Je leert de grenzen van coaching te bepalen en leert jezelf als coach te profileren en om te gaan met de belangen binnen je organisatie.

Bijzondere leerlocaties
De training vindt plaats op één van onze bijzondere leerlocaties, direct aan zee (Noordwijk) of midden in de bossen (Driebergen). De locaties vormen een essentieel onderdeel van de training en zijn erop gericht het leerproces te verdiepen, je uit te dagen en creativiteit te bevorderen. Lees hier meer over onze leerlocaties

 

 

 

 

  Omschrijving Profiel Duur Investering