Paradoxaal Adviseren (PXA)

Training communicatiepatronen losschudden!

Je hebt verstand van zaken en wilt iets bereiken: Je wilt mensen hierin graag meenemen, maar dat lukt niet altijd. Hoe krijg je moeizaam lopende communicatie- en adviesprocessen weer op gang? De training Paradoxaal Adviseren biedt een praktische insteek om de communicatiepatronen tussen jou en anderen te onderzoeken en je repertoire aan communicatieve mogelijkheden uit te breiden. Zo vergroot je je impact.

Deelnemer ervaring..
“…Je eigen verwarring, onzekerheid of prestatiedrang kunnen je in de weg staan bij de goede aanpak van een moeilijk gesprek. Deze training raakt je persoonlijke invulling van je adviesrol, je eigen grenzen. Ik heb geleerd om niet onmiddellijk te beginnen met antwoorden geven, oplossingen verzinnen. Meer ruimte laten aan de ander, juist als die ander moeilijk doet. Je eigen oplossingen in de ijskast zetten. Dat blijkt vruchtbaar te zijn.”

Essentie
De training Paradoxaal Adviseren leert je betrokken, maar óók passief te zijn en wat het effect daarvan is op je gesprekspartner. Je vergroot je bewustzijn over wat de moeilijkheden zijn in het gesprek en leert deze te verwoorden. Je onderzoekt wat er achter iemands weerstand zit door deze te vergroten, te verdiepen en positief te interpreteren. Door diverse oefeningen en het inbrengen van je eigen cases ondervind je aan den lijve hoe dit werkt. Je raakt bedreven in ‘anders adviseren’ en het reflecteren op de communicatiepatronen die ontstaan.

Resultaten

Vanaf september 2012 zal dit programma door AO worden aangeboden en niet meer door de Baak. Als u zich wil inschrijven kan dat via www.paradoxaaladviseren.nl . Wilt  u meer informatie dan kunt u bellen met: 06-51327345 .

 

• Je verwerft inzicht in communicatieve impasses en in mogelijkheden om ze te vermijden en doorbreken
• Je leert patronen te doorzien in je eigen communicatie met een klant.
• Uitbreiding van je blik op team- en organisatieontwikkeling
• Je ontwikkelt het vermogen om speldoorbrekende interventies in te zetten op momenten dat de voortgang van een adviesproces dat vraagt.

De training Paradoxaal Adviseren is een samenwerking tussen de Baak en Adviesbureau AO, adviseurs voor organisatiewerk. Docent is dr. Jan Hendriks, organisatieadviseur en partner van AO.

Voor meer informatie kunt u bellen met Karen de Kok; 0343-556268 / k.dekok@debaak.nl

 • Onderwerp

  weerstand, adviseren, beinvloeden, communicatie, onderhandelingen, overtuigen

 • Doelgroep
  beleidsmedewerkers, HR - consultants, professionals, adviseurs, stafmedewerkers
 • Duur
  Module 1; 3 dagdelen, Module 2; 5 dagdelen, Module 3; 2 dagdelen
 • Locatie
 • Min. deelnemers
 • Max. deelnemers
 • Prijs (excl. 21% BTW)
  Op dit moment niet beschikbaar.
 • Prijs BTW-vrij
  Op dit moment niet beschikbaar.
 • Toelichting

  Vanaf september 2012 zal dit programma door AO worden aangeboden en niet meer door de Baak. Als u zich wil inschrijven kan dat via www.paradoxaaladviseren.nl . Wilt  u meer informatie dan kunt u bellen met: 06-51327345 .

  De cursusprijs is exclusief 19% BTW en arrangementskosten.
  Indicatie arrangementskosten inclusief logies € 387,00 / exclusief € 232,00. Alle prijzen zijn per persoon en onder voorbehoud van wijzigingen.

  De cursusgelden worden voor aanvang van de training gefactureerd en voldaan.

  Omschrijving Profiel Duur Investering