Masterclass Kennismanagement

Veel kennis in huis maar waar?
Steeds meer directies zien dat kennismanagement, niet minder dan financieel management, cruciaal is voor het succes van de organisatie. Globalisering, informatisering, vermarkting en flexibilisering stellen nieuwe eisen aan wijzen van werken en daarmee ook de kennishuishouding. Maar hoe pak je dat aan?

Richten, inrichten, verrichten
Deze intensieve masterclass biedt handvatten voor het richten, inrichten en verrichten van de kennishuishouding, van visie en doelen, via structuren en processen, tot uitvoeren en sturen.

Resultaat: met eigen plan naar huis
Het unieke van dit programma is dat deelnemers van dag een tot dag acht in samenspraak met de trainers en college-deelnemers werken aan de eigen case (geen abstracte oefencases!) en aan het eind van de rit naar huis gaan met een professioneel visiedocument of een werkbaar kennismanagementplan, al naar gelang de fase van de eigen organisatie.

Methodieken, sociale media
Je krijgt geconsolideerde, evidence-based kennis aangereikt over methodieken voor kennisdeling en kennisborging, zoals sociale media, blogs, wiki’s, apps,  kenniskaarten, expertisecentra, innovatieplatforms en kennistafels, en past die op maat toe in de context  van je organisatie en omgeving (= ook outside-in…).

Lerende, delende organisatie
Maar deze masterclass gaat verder: naast structuur gaat het om cultuur.  Hoe creëer of versterk je een lerende organisatie, een community of practice? Daartoe ontwikkel je eigen strategie om te zorgen dat kennis delen en kennis borgen  een vanzelfsprekend onderdeel wordt van jullie dagelijkse praktijk.

Nog meer toegevoegde waarde
De trainers zijn zware kennisconsultants van De Baak-partner DNV, die in interactieve vorm hun inzicht en ervaring delen en toepassen op jouw casus.

Al meer dan 500 deelnemers hebben sinds 1997 van hun ervaring geprofiteerd, en vaak hun collega’s ook naar deze masterclass gestuurd.

Intervisiegroepjes blijven regelmatig jarenlang in stand. Daarnaast organiseert De Baak alumnidagen en themabijeenkomsten over dit onderwerp en aanverwante onderwerpen.

Deze Masterclass is tot stand gekomen door een samenwerking tussen DNV GL en de Baak.

Wil je met drie of meer collega’s deze opleiding volgen?
Dan is een incompany variant van de training interessant voor jullie. Vanzelfsprekend kunnen we de training ook op maat maken en aanpassen aan de specifieke behoeften en wensen van jouw organisatie. Vraag onze opleidingsadviseurs naar de mogelijkheden via de chat op deze pagina, via telefoonnummer 0343-556369 of een mailtje naar advies@debaak.nl.

Resultaten

De Masterclass Kennismanagement is een samenwerking met de adviesgroep kennismanagement van DNV GL (voorheen Cibit), die organisaties ondersteunt bij het innoveren van bedrijfsprocessen.

De Masterclass beoogt om jou vanuit een multidisciplinair perspectief inzicht te geven in wat kennismanagement voor jouw organisatie kan betekenen en hoe KM-initiatieven vormgegeven en geïmplementeerd kunnen worden.

&Co: coaching bij je opleiding
&Co zorgt ervoor dat jouw leerproces ook na de training doorgaat en verdiept, op je werkplek. Door &Co breng je jezelf en jouw organisatie verder!
Lees meer...

 • Onderwerp

  Kennismanagement
  Management

 • Doelgroep
  Professionals
 • Duur
  8 dagen
 • Locatie
 • Min. deelnemers
 • Max. deelnemers
 • Prijs (excl. 21% BTW)
  € 5.450,00
 • Prijs BTW-vrij
  € 5.995,00
 • Toelichting

  De cursusprijs is exclusief 21% BTW, arrangementskosten en inclusief de kosten voor literatuur.

  Indicatie arrangementskosten inclusief logies € 806,25 / exclusief logies € 453,75 incl. BTW. Alle prijzen zijn per persoon en onder voorbehoud van wijzigingen. De cursusgelden worden voor aanvang van de training gefactureerd en voldaan (arrangementskosten worden na afloop van iedere module gefactureerd door de Baak Seaside of Landgoed de Horst op basis van nacalculatie). 

  Aanbevolen literatuur: Common Knowledge van Nancy M. Dixon. Dit boek wordt uitgereikt tijdens de eerste module. 

  Omschrijving Profiel Duur Investering