Masterclass Kansen en Bedreigingen in Europa

Wat betekent Europa voor mijn onderneming?

Anticiperen op kansen en bedreigingen. Met Europa heeft jouw onderneming niets te maken, of toch wel? Wist je dat 80% procent van de wetgeving in Nederland tegenwoordig uit Europa komt? Dit kan jouw onderneming kansen bieden maar ook een bedreiging zijn. Hoog tijd dus om eens te kijken wat er op je af zal komen in de komende jaren! 

Tijdens deze eendaagse masterclass leer je hoe de Europese Unie (EU) werkt, hoe de EU te beïnvloeden is en hoe je goed op de hoogte blijft van de ontwikkelingen op Europees niveau. Deze informatie kun je dan bij je bedrijfsstrategische overwegingen betrekken. Tijdens het programma maak je kennis met de wet- en regelgevingsprocessen in Brussel. Zo krijg je een beter beeld van de verschillende actoren die hierbij betrokken zijn en op welke momenten de Europese instellingen om input van het bedrijfsleven vragen. 

Ook leren we je welke Europese beleidsterreinen relevant zijn voor jouw onderneming en hoe je de regelgevingsprocessen kunt beïnvloeden. 

Kortom, aan het eind van de Masterclass beschik je over de noodzakelijke basiskennis op het gebied van wet- en regelgevingsprocessen en weet je de informatie die je krijgt op de juiste waarde te schatten. Ook weet je wat je vervolgens kunt doen met deze informatie. Zo blijf je een stap voor op je concurrenten en treed je de toekomst met vertrouwen tegemoet.

Resultaten

Resultaten: Toekomstverkenning: hoe werkt Europa? Welke kansen en bedreigingen liggen er in Europa? Strategie: hoe kan ik de kansen te gelde maken en de gevolgen van de bedreigingen beperken? Uitvoering: hoe blijf ik op de hoogte en wanneer kan ik mijn stem laten horen? Hoe kan ik mijn belangen effectief behartigen in Brussel, met andere woorden: hoe kan ik de besluitvorming beïnvloeden?


 • Onderwerp
  Toekomstverkenning, Strategie, Culturele verschillen
 • Doelgroep
  Leidingevenden, Managers, Ondernemers
 • Duur
  Duur 2 dagdelen
 • Locatie
  Er zijn op dit moment geen locaties bekend.
 • Min. deelnemers
  6
 • Max. deelnemers
  10
 • Prijs (excl. 21% BTW)
  750
 • Prijs BTW-vrij
  825
 • Toelichting
  De cursusprijs is exclusief 21% BTW en inclusief arrangementskosten. 
  Alle prijzen zijn per persoon en onder voorbehoud van wijzigingen. De cursusgelden worden voor aanvang van de training gefactureerd en voldaan.
  Omschrijving Profiel Duur Investering