Masterclass 'Duurzaam ondernemen waarmaken!'

Masterclass 'Duurzaam ondernemen waarmaken!'

 

Duurzaam ondernemen biedt grote kansen. Aan het einde van deze masterclass kun jij met jouw bedrijf op een gestructureerde ,en bedrijfskundige manier vormgeven aan duurzaam ondernemen, zodanig dat jouw onderneming er beter van wordt evenals de omgeving.

stichting_management_studies

De masterclass is een samenwerking van De Baak Business Academy, Stichting Management Studies, Haskoning DHV en Erasmus University en de basis van de masterclass is het in 2013 genomineerde managementboek ‘Duurzaam ondernemen waarmaken, het bedrijfskundig perspectief’. Dit wetenschappelijk praktijkonderzoek is gefinancierd en begeleid door Stichting Management Studies (www.managementstudies.nl).

Voor de continuïteit en het succes van bedrijven wordt het steeds belangrijker de ondernemingsactiviteiten goed af te stemmen op maatschappelijke verwachtingen van stakeholders. People, Planet en Profit zijn daarbij kernbegrippen, veelal aangeduid als duurzaam, of maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daarmee wordt waarde toegevoegd aan de onderneming, die het succes ten goede komt. Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan, want deze weg naar het verdienen van maatschappelijke acceptatie, of beter, waardering is bezaaid met vele in de praktijk bewezen do’s and don’ts.

Want wie zijn uw stakeholders eigenlijk en hoe leer jij hun verwachtingen op milieu en sociaal gebied kennen? Hoe kan jij duurzaam ondernemen zo vormgeven dat het van waarde wordt voor jouw bedrijf? En welke fasen kunnen bij duurzaam ondernemen onderscheiden worden?

In deze één daagse masterclass leer jij hoe duurzaam ondernemen van waarde kan worden gemaakt voor jouw onderneming en welke stappen jij hiervoor het beste hoe kunt zetten.

Resultaten

Een op maatgemaakt advies wat jij morgen kunt doen om duurzaamheid te versterken in jouw organisatie: bijvoorbeeld het vaststellen van KPI’s, het opzetten van een stakeholderdialoog en het toepassen van de circulaire economie voor jouw producten.

Je leert:

 • Waarom duurzaam ondernemen sterk in opkomst is en een absolute noodzaak is geworden voor bedrijven? Welke voordelen kan jouw bedrijf benutten in betekenis van strategische positionering, marktwaarde,  reputatieversterking, werkgeversaantrekkelijkheid?
 • Wat de meest actuele ontwikkelingen in dit vakgebied zijn, inclusief inhoud en betekenis van belangrijke richtlijnen en standaarden.
 • In welke bedrijfskundige ontwikkelingsfasen (afdelingen van) ondernemingen zich kunnen bevinden aangaande duurzaam ondernemen of MVO en hoe jouw eigen onderneming daarin staat.
 • Welke praktische handelingsperspectieven onder welke bedrijfskundige condities werkzaam zijn om duurzaam ondernemen verder vorm te geven:
 • Aan welke issues jij prioriteit zou moeten geven in welke fase van verandering.
 • Hoe stakeholders een rol hebben in de vormgeving van duurzaam ondernemen, van gesprekspartners tot strategische samenwerkingspartnerschappen.
 • Jouw eigen onderneming ten aanzien van duurzaam ondernemen te positioneren en te begrijpen. Jij verwerft inzicht om daarbinnen praktische stappen te zetten die jouw bedrijf verder brengen.

Wil je direct meer info over deze masterclass? Neem dan contact op met Lara Herpers +31 (0)683238299, zij staat je graag te woord of stuur een e-mail naar l.herpers@debaak.nl.

 • Onderwerp

  Duurzaam ondernemen, actuele ontwikkelingen, positionering, praktische handelingsperspectieven

 • Doelgroep
  MVO managers, corporate communicatie managers, CSR directeuren en managers van bedrijven die voor de taak staan duurzaam ondernemen voor hun bedrijf vorm te geven. De training is voor professionals die voor het eerst kennismaken met duurzaam ondernemen, maar ook nuttig voor meer ervaren professionals die behoefte hebben aan vakreflectie en leren van vakgenoten. Inschrijvers ontvangen vooraf een exemplaar van het boek.
 • Duur
  2 dagdelen
 • Locatie
 • Min. deelnemers
  8
 • Max. deelnemers
  16
 • Prijs (excl. 21% BTW)
  € 700,00 ex btw incl accommodatie kosten
 • Prijs BTW-vrij
  Op dit moment niet beschikbaar.
 • Toelichting

  Omschrijving Profiel Duur Investering