Leren Leiden (LL)

Avontuurlijke ontdekkingstocht naar jouw leiderschapstalent

‘Echte leiders zijn geboren leiders.’ Onzin! Goed leiderschap is te leren. Natuurlijk, een gezonde dosis ambitie en ervaring in je vakgebied zijn noodzakeli jk. Maar inzicht in je eigen stijl en kracht is de sleutel tot goed leiderschap. Tijdens de training Leren Leiden krijg je dit inzicht. En leer je wat jouw sterke punten en talenten zijn. Wat is leidinggeven precies? Hoe doe je dit op jouw manier? Waar liggen je kansen? Je vormt je eigen visie op leiderschap en bereid je voor op mogelijke valkuilen en obstakels.

Quote
"De training sluit mooi aan bij mijn persoonlijke ontwikkeling. Tijdens de training veel positieve feedback gekregen die mijn beeld van leiderschap en mijn kwaliteiten op dat vlak bevestigen, maar ook duidelijk maken waar nog verbetering in kan plaatsvinden. Het voelt als een objectieve blik in de spiegel. Je wordt je soms pijnlijk bewust van het effect dat je eigen gedrag op anderen heeft en hoe dat bijdraagt of juist afbreuk doet aan het resultaat dat je met die anderen wilt bereiken.”

Leren leiden is een compacte en ervaringsgerichte training voor professionals die binnenkort gaan leidinggeven en zich willen voorbereiden op hun nieuwe rol. Een veelheid van vragen die je in deze fase van je carrière tegenkomt komen aan de orde. Kan ik het wel? Hoe stuur ik een team aan? Hoe ga ik straks om met mijn manager? Hoe geef ik leiding aan voormalige collega’s? Hoe positioneer ik mezelf als leidinggevende?

Outdoor en meer
Leren Leiden is ervaringsgericht leren en ontdekken. Dit ervaren start op dag 1 Outdoor! Outdoor is een spiegel om scherp te krijgen wie jij bent als leidinggevende. Je natuurlijke neiging en gedrag wordt gelijk zichtbaar. En je merkt dat er veel overtuigingen achter je leervraag over leidinggeven zitten. Je bent lekker buiten bezig en leert elkaar snel goed kennen. Het is spannend, maar daardoor ook onvergetelijk!
Tijdens de Management Game in Module 2 experimenteer je met de rol van leidinggevende. Vaak heb je vooraf wel een beeld van hoe jij het zal doen, maar tijdens deze dag kun je het echt ervaren. Je stapt in deze functie, krijgt volop feedback en kunt steeds reflecteren op je rol en je positie. Je kunt experimenteren met zaken die je in het echt spannend vindt. Het is hard werken, maar de dynamiek van de dag grijpt je en zorgt voor een blijvende indruk. 
Ook ga je tijdens de training in gesprek met ervaren leidinggevenden en verbreed je jouw scope op leiderschap.

Quote 
“Nooit gedacht al ‘spelenderwijs’ zoveel te leren over leidinggeven en mijzelf. Ik ben van mening dat zelfkennis de beste kennis is en daar wordt tijdens de training voldoende aandacht aan besteed. Zeker voor nog onervaren leidinggevenden, zoals ikzelf, een prima balans tussen doen en denken.”

Opzet programma
Leren Leiden is een compacte en intensieve training, bestaande uit een intakegesprek, twee modules van 2 dagen en één terugkomdag.

Modules
Intakegesprek

  • Wat is jouw leerbehoefte?
  • Welke vragen heb je omtrent je nieuwe rol?

Module 1 Ik als leider!

  • Wie ben jij als leider en wat is jouw talent?
  • Hoe zie je leiderschap?
  • Ervaar je eigen leiderschapsstijl door praktijkoefeningen in een outdoorsituatie.

Module 2 Ik in leiderschapssituaties!

  • Je positie innemen als leider.
  • Een managementgame gericht op de interactie tussen jou en je afdeling, je eigen leidinggevende en je collega’s.
  • In gesprek met ervaren managers.

Module 3 Geef leiding aan je eigen module

Je bepaalt zelf wat nodig is in deze module. In overleg met de groep wordt het programma samengesteld en afgestemd, zodat je na afronding van Leren Leiden helemaal klaar bent voor de stap van professional naar leidinggevende.

  Omschrijving Profiel Duur Investering