Leidinggeven en Samenwerken met de Ondernemingsraad (LSOR)

“Dit programma zou ik aanraden aan iedere leidinggevende, die direct met de Ondernemingsraad te maken krijgt. Je krijgt op boeiende wijze met sprekende voorbeelden praktische handvatten aangereikt. Als directeur wil ik gewoon weten wat mijn rechten en plichten zijn.

Onze groep was heel gemêleerd. Sommige deelnemers hadden jarenlange ervaring met samenwerken met de Ondernemingsraad, terwijl anderen pas net waren begonnen. Juist die mix aan ervaring was enorm waardevol en heeft mij heel erg geholpen.

Mijn belangrijkste inzicht? Een goede samenwerking met de Ondernemingsraad is gebaseerd op wederzijds vertrouwen en niet op ‘verstoppertje spelen’ met elkaar. Ik zie de Ondernemingsraad niet langer als tegenstander, maar als partner. Mijn eerste praktische daad na deze cursus was om samen met de Ondernemingsraad om de tafel te gaan zitten om onze werkafspraken vast te leggen op basis van wat wij en wat zij nodig hebben.”
Erik Braat, Algemeen Directeur BNR Accountants & Adviseurs

Het is me duidelijk geworden dat er veel mogelijkheden zijn om samen met de OR te werken aan een betere organisatie ipv de stereotiepe houding van zowel bestuurder als OR waarin ze vooral tegenover elkaar staan.
Jeroen Wals

Een uitstekende korte cursus in het omgaan met de OR. Voor mij persoonlijk is het een bevestiging van hetgeen we doen in de relatie met de OR de juiste is. Evenwel het was een lange weg om daar te komen, deze cursus in een eerder stadium ware beter geweest.
Ben Meijer

De opleiding verschafte de juiste balans tussen lesmateriaal en interactie met de deelnemers. het is juist deze combinatie geweest die mij nieuw gereedschap heeft aangereikt.
Tom Reitsma

  Omschrijving Profiel Duur Investering