Leiderschap, Reflectie en Ontwikkeling (LRO)


Meinke Noordam | Dansgroep "Don't hit mama" | Zakelijk leider

Het programma heeft in alle opzichten een grote bijdrage geleverd aan mijn persoonlijke groei en ontwikkeling. Het heeft mij inzichten gegeven die bepalend zijn voor de verdere keuzes in mijn loopbaan. In 'a nutshell': een kwalitatief hoogwaardige opleiding, inspirerende en enthousiaste docenten en programmamaker/begeleider, opleiding legt verbinding met de werkplek.
Marion Backers, Provincie Overijssel 

Inzicht in de ander geeft inzicht in jezelf. Stoppen met doorgaan: neem eens de tijd om niet continu in een flow van de dag te geraken, maar neem de tijd om eens van een afstand naar de processen, mensen, teams te kijken. Als je je goed opent, zie je meer dan je denkt.
Bob Süsser

Een verrijking voor mijzelf en de relatie met mijn medewerkers en leidinggevende.
Lex van Rookhuizen, Gemeente Velsen

De opleiding laat je in sneltrein vaart kennis nemen van technieken en theorieën die in de lessen worden toegepast en geoefend. Er is voldoende tijd om eigen situaties in de groep te bespreken door middel van groepsgesprekken, intervisie, opstelling en spel. Dit alles wordt voorafgegaan van het neerzetten van jouw ambitie, centrale vraag, normen en waarden en jouw drijfveren. Wie ben jij? Een avontuur die mij naar gebieden bracht waar ik nog niet geweest was!
Ron Lamain

Ik wilde tools om mezelf te verbeteren, om te leren omgaan met de onwilligen, de lastigen, de solisten. Ik wilde weten hoe ik van inhoud naar managen kwam en daarbij hielp met name de toelichting op outputmanagement tijdens de LRO. Ik ben gaan experimenteren en heb mijn team daarin ook laten delen. Ik kreeg veel tools aangereikt en vele daarvan spelen nog dagelijks een rol. Ik heb met mijn team een andere manier van vergaderen ontwikkeld. Ik moest ‘het loslaten’ in de praktijk brengen zodat zij meer het werk deden. De open en soms confronterende lessen hebben mij veel opgeleverd. Soms verlies ik mezelf nog wel eens, maar dan kan ik mezelf nu vrij snel weer op goed spoor krijgen.
Marlèn Dane, Hoofd van de afdeling Europe Unie, Ministerie van Veiligheid en Justitie

Ik ben me nu pas echt bewust geworden dat mijn eigen persoon en mijn rol als leider onlosmakelijk verbonden zijn. Lijkt zo logisch, maar moet je kennelijk ervaren om het inhoud te kunnen geven. Ook heeft LRO me laten inzien hoe vormend hierin mijn jeugd is geweest en bepalend voor de kwaliteiten die ik nu als leider heb. Doorzettingsvermogen en moed om je eigen 'ik' in te zetten zijn essentieel om vol rendement uit de LRO te kunnen halen. Ik ervaar het als heel positief om dit te hebben gedaan. Daarnaast heb ik een heel warm gevoel bij de groep en de manier waarop LRO door de trainers is begeleid.
Paul Vos, Gemeente Eindhoven

De eerste module was confronterend, en daardoor de opening voor het leerproces dat volgde. Na jaren van vakinhoudelijke ontwikkeling, raakte LRO een heel andere snaar.
Jan Roelofsen

De opleiding heeft mij opgeleverd dat ik beter in mijn eigen kracht blijf staan. Ik ben een stabieler persoon geworden. Ook het integreren van kennis en gevoel is verbeterd. Ik kom dichter bij mijn gevoel en kan ook beter afstemmen op het gevoel van de ander.
Laura van Staaveren

Wat ik heb geleerd is dat ik inzicht heb gekregen hoe ik op anderen over kom en hoe ik veranderingen kan bewerkstelligen in een team.
Han Goei, Afdelingshoofd Servicemanagement, Rijkswaterstaat Data-ICT-Dienst

  Omschrijving Profiel Duur Investering