Leiden met Visie en IMPACT! (LVI)

Je geeft al enkele jaren leiding. Dat gaat je prima af. Nu is het tijd om meer ruimte te maken om meer strategisch te gaan functioneren. Dit vraagt om effectief leiderschap, zodat je minder zelf blijft doen en meer gaat beïnvloeden. En hoe doe je dat op een manier die jou past, vanuit jouw eigenheid?

In dit programma onderzoek je jouw visie en missie en hoe je die kunt inzetten in het contact met anderen. Je ontdekt jouw talent en eigen 'kleur' in leidinggeven. Zo krijg je zicht op jouw unieke manier om mensen mee te krijgen. Je leert de verbinding leggen tussen jouw persoonlijke drijfveren, je rol in de organisatie en andere belanghebbenden. Je ervaart welke beïnvloedingsmogelijkheden je hebt in het krachtenveld. Zo ga je leidinggeven vanuit kracht in plaats van macht.

In de training Leiderschap met Impact dagen wij je uit om zelf leiderschap te tonen in de veilige omgeving van je trainingsgroep. Met de andere deelnemers in je groep geef je sturing aan het leerproces. Je experimenteert in het hier en nu met hoe jij jouw leiderschap op natuurlijke wijze vormgeeft. En je ontvangt continu feedback van mededeelnemers en trainer op wat je doet of zegt en hoe jij overkomt.

Directe actie, openende ervaring en inzichtgevende reflectie staan in deze training centraal. De deelnemers zijn 'in the lead'. De trainers waarborgen een uitdagende en veilige leersetting. Zij bieden een theoretisch kader, waar nodig, aansluitend op de ervaring van deelnemers.

Opbouw programma
Focusgesprek
Voorafgaand aan de training voer je een telefonisch focusgesprek met de programmamaker. Leidraad voor het gesprek: Welke vragen heb je over jouw impact als leider? Wat zijn vandaaruit je leerdoelen?
Je vraagt voorafgaand aan het programma gerichte feedback aan mensen in jouw werkomgeving, om hen zo al direct bij jouw leren te betrekken.

Module 1
• Authentiek leiderschap: wat zijn mijn unieke talenten?
• Effectief leiderschap: hoe kan ik effectief delegeren en beïnvloeden?
• Waardengedreven leiderschap: vanuit welke visie inspireer en motiveer ik mijn mensen?
• Inspirerend leiderschap: Wat is mijn visie en hoe draag ik die impactvol uit?

Intervisie: in subgroepen intensief werken aan persoonlijke vragen en cases, begeleidt door trainer. (1 dagdeel, tussen de 2 modules in)

Module 2
• Teamgericht leiderschap: wat is de kracht van mijn team en hoe kan ik deze stimuleren?
• Positionering: hoe profileer ik me in verschillende rollen in mijn organisatie?
• Organisatiesensitiviteit: finetunen van je impact en invloed.
• Persoonlijke gebruiksaanwijzing als leider: impact behouden.

Naast de twee modulen die op de Baak plaatsvinden zullen de trainers je online en offline begeleiden bij opdrachten op de werkplek.

Voor wie is deze training?
Je bent een leidinggevende met enkele jaren werkervaring op HBO-WO niveau. Je hebt mogelijk al een training op het gebied van managementvaardigheden gevolgd. Je behoefte ligt niet op praktische vaardigheden maar op een verdiepend programma om je leiderschap te versterken. Je wilt bijdragen aan de ontwikkeling van je organisatie en bent benieuwd hoe je dit kunt vormgeven vanuit wie jij bent als mens en leidinggevende. Je staat open voor feedback en bent bereid mede vorm te geven aan het leerproces.

  Omschrijving Profiel Duur Investering