The Baak LEAP

 • Natasja Kol
  Functie: contactpersoon (organisatorisch)
  telefoon: 071 - 369 01 89
  e-mail: n.kol@debaak.nl

  Na de HAVO heb ik 1 jaar de opleiding HBO Culturele en Maatschappelijke Vorming gevolgd, vervolgens de opleiding directiesecretaresse bij Schoevers.
 • Berend van Aken
  Functie: programmamaker
  Telefoon: 06 - 20598573
  e-mail: b.vanaken@debaak.nl

  Sinds 2011 ben ik verbonden aan de Baak. Als programmamaker voor Baak Open ben ik verantwoordelijk voor een 5 tal programma’s waaronder The Baak Leap en het Baak Leiderschap Programma. Mijn taak is het stroomlijnen van de leerprocessen en dan met name het optimaliseren van de verhouding tussen context, faciliteit, groep en inhoud van programma’s. Regelmatig kijk ik met een kritisch oog naar de inhoud van programma’s en evalueer ik met de cursisten na afloop van het programma. Ik heb een achtergrond in het bankwezen en ben opgeleid tot trainer /coach.
 • Valentijn Ouwens
  Functie: programmamaker/trainer
  Ooit startte ik als acteur in diverse toneel- en televisieproducties. Als trainingsacteur ontdekte ik mijn passie voor het faciliteren van groepen. Mijn specialiteit ligt op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en leiderschap. Sinds 1998 ben ik werkzaam geweest bij De Baak in diverse functies, waaronder directeur. Als senior trainer van open en in-company programma’s bepaal ik mijn aanpak door een interactief, flexibel en zorgvuldig omgaan met de zaken die zich tijdens de training in het hier en nu voordoen.
 • Janneke Kreek
  Functie: programmamaker/trainer
  In deze functie ben ik verantwoordelijk voor een aantal open programma’s voor specifieke doelgroepen (non-profit, vrouwen, young executives), accountmanager voor programma’s op maat en werk ik met groepen op het gebied van persoonlijke effectiviteit, als mens, als leider. Als organisatiepsycholoog staat het welzijn van de mens in organisaties voor mij centraal. Werken door het aanwezige talent optimaal en op vitale wijze te benutten, om zo jouw unieke bijdrage aan de wereld te leveren. Leren door te doen, vanuit de ontmoeting en verwondering kenmerkt mijn werkstijl.
 • Sacha Kluvers
  Functie: sr. programmamaker/trainer/coach
  Sacha Kluvers is psycholoog en psychosynthese therapeut. Ruim 20 jaar werkt ze als coach en supervisor. Sacha is binnen de Baak betrokken bij zowel In-Company als open programma’s. Zij geeft trainingen op het gebied van veranderen, leiderschap en coaching. Zij ontwikkelt en geeft leergangen aan trainers. De visie van waaruit zij werkt is die van psychosynthese. In het kort gaat deze ervan uit dat de menselijke persoonlijkheid geworteld is in een diepere waarde of bron. Alleen vanuit de verbinding met deze bron kunnen we volledig uitdrukking geven aan ons ware zelf. Als programmamaker, coach en trainer fungeert zij als gids die de klant zijn weg leert vinden. Ieder mens is verantwoordelijk voor zijn eigen leven en ook voor zijn eigen leerproces. Haar methode van werken is ervaringsgericht leren, praktisch, confronterend, accepterend en met humor. s.kluvers@debaak.nl / www.sachakluvers.blogspot.com
 • Henk Eggink
  Functie: programmamaker/trainer
  Mensen worden effectiever als ze meer ruimte ervaren in hun leven. Ik geloof dat door mensen zicht te geven op hun gedrags- en comunicatiepatronen, er ruimte onstaat om andere keuzes te maken en los te komen van hun automatische gedrag. Als trainer zet ik deze overtuiging in bij programma's rond persoonlijke communicatie, effectiviteit en leiderschap. Ik faciliteer leerprocessen in zowel open trainingen als incompany-trajecten. In mijn rol creëer ik een veilige bedding voor deelnemers om te leren en daag hen uit te reflecteren op hun gedragspatronen, overtuigingen en waarden, deze op te rekken en te experimenteren met nieuw gedrag. Dit verhoogt de effectiviteit van de deelnemers in hun werk. Daarbij werk ik graag met story-telling, en breng ik mensen in verbinding met de natuur. Volg mijn blog op inspirerendeverhalen
 • Internationale partners
  :
  De Baak Leap wordt professioneel gefaciliteerd door twee trainers en diverse (internationale) inleiders. Deze twee trainers, die elkaar qua ervaring en visie aanvullen, fungeren als je persoonlijke leercoach, voeren het entreegesprek, begeleiden het proces waar nodig en creëren de juiste leercontext.
  Een palet aan inleiders fungeert als sparringspartner in het programma, o.a. uit het netwerk van de Baak; van auteur tot ervaren trainer persoonlijke ontwikkeling, van directeur tot Einsteiner. Ook onderhouden we internationale allianties:
  −Goethe Business School, Frankfurt am Main
  −HEC School of Management, Paris
  −International School of Management (ISM), Lithuania, Denmark, Norway
  −Kaos Pilots, Denmark
  −Henley Management College, UK
  −Oxford Templeton College, UK
  −The Oxford Leadership Academy, UK
  −C.G. Jung Institute/Zurich, Switserland
  −IMD Business School, Lausanne, Switzerland
  −Vlerick Leuven Gent Management School, Belgium
 • Arend Ardon
  Functie: trainer
  Arend Ardon (1967) is psycholoog en bedrijfskundige. Is vennoot bij Holland Consulting Group en verbonden aan RSM Erasmus University. Hij is betrokken bij veranderingsprocessen op het gebied van strategie-implementatie, leiderschap en cultuur. Arend wordt vaak door opdrachtgevers benaderd wanneer veranderingen na diverse interventies maar niet van de grond komen. Hij schreef diverse boeken en artikelen over deze onderwerpen. In 2009 promoveerde hij op zijn proefschrift over leiderschap en interventies in taaie veranderingsprocessen.
  Omschrijving Profiel Duur Investering