The Baak LEAP

Maak een sprong in je ambitie

The Baak Leadership Entrepreneurship Advancement Program verbindt leiderschap met ondernemerschap. Deelnemers leren de kracht tot verbinden en inspireren (leiderschap) en het vermogen zaken in de wereld te zetten (ondernemerschap). De opleiding is gebaseerd op de meest moderne leermethoden en geworteld in de leerfilosofie van de Baak. Zoeken naar nieuwe verbindingen, het opdoen van andere perspectieven en voorbij bestaande kennis. The Baak Leap is een daarmee een leiderschapsprogramma met hoogwaardige deelnemers.

Martin Pernis, oud-CEO Siemens Nederland zei over het programma "Het belangrijkste vind ik, om altijd te kijken naar de mensen, die werken voor jou en je onderneming. Hoe kan je die het beste tot ontplooiing laten komen? Ik heb daarbij best veel hulp gehad uit het programma, maar zeker ook vanuit de ontmoeting met de mededeelnemers, nu nog steeds na 25 jaar”. 

De juiste match
Tijdens een intake onderzoeken we of je voldoende bagage hebt om in te stappen. Voldoende leidinggevende ervaring, zelfbewustzijn en de ambitie om onbegaande paden te betreden zijn randvoorwaarden. Zo stellen we een groep samen, die aan elkaar gewaagd is.

Het programma volgt de groep
Als deelnemer sta je aan het roer om in het hier en nu te experimenteren met jouw leiderschap en ondernemerschap. Je oefent zelf invloed uit op het programma. Anticiperen op bekend terrein kan niet meer. Je leert je leiderschapsrol kennen en ontvangt direct feedback. Je wordt uitgenodigd nieuwe wegen en mogelijkheden te vinden. Of je nu een boek presenteert, een topspreker interviewt of een groepsinterventie doet; je leert steeds beter jouw visie in te brengen en over te brengen.

Theoretisch kader vanuit U-theory
Deze tijd vraagt om authentieke leiders, om mensen die de sprong in het onbekende durven te wagen op weg naar een nieuw tijdperk. Leren omgaan met de onzekerheid en vertrouwen op het proces is daarin noodzakelijk. Het werk van Scharmer en Senge vormt daarom de basis van dit programma. Van Span of Control naar Span of Trust, de controle durven loslaten en open staan voor wat zich in de toekomst aandient. Om vanuit echte aanwezigheid (presence) sensitiever te worden voor wat welke situatie nodig heeft om juist te kunnen handelen.

Nieuwe perspectieven
Leren doe je op verschillende niveaus. Tijdens het programma word je uitgenodigd in een grote diversiteit aan leercontexten: bekend en onbekend, business- en persoonlijk perspectief, op ratio, gevoels- en spiritualiteitsvlak. Van een bezoek aan China of India tot een visionquest, van een strategielab tot een college over verandermanagement, van leiderschapspoëzie tot een webinar over het nieuwe werken. Nieuwe perspectieven helpen je jouw persoonlijke-, strategische intelligentie en ondernemerschap te vergroten.

Storytelling
Om state of the art inzichten op het gebied van inhoudelijke businessdilemma’s op te doen, nodigen we (top)sprekers uit ons netwerk uit. De Baak onderhoudt een internationaal netwerk van universiteiten en docenten. Daarnaast ontvangen we tevens oud-deelnemers om hun verhaal te houden over actuele thema’s. Zo put je tijdens het programma uit een diverse schat aan leerzame, praktische ervaringen en kan je je eigen bedrijfservaringen toetsen en je eigen verhaal ontwikkelen.

 

Life Long Learning
Na afronding van het programma gaat het leren door. De Baak faciliteert dit door exclusieve diners, masterclasses en 24-uurs bijeenkomsten, waarbij je van en samen met oud, huidige of nieuwe deelnemers blijft leren. Nog steeds aan het roer, op verschillende leer-niveau’s en over nieuwe kennis op het gebied van leiderschap en ondernemerschap.

Programma opzet

  • Module 1 Ken jezelf 
  • Module 2 Ken je context 
  • Module 3 Ken de andere wereld 
  • Module 4 Versnel door stilte staan 
  • Module 5 Onderneem en breng in beweging 
  • Module 6 Onderneem & Implementeer 
  • Module 7 Integreer en geef door

Voor het module overzicht klik The Baak Leap-brochure.

Direct meer informatie over The Leap? Neem contact op met Berend van Aken, eindverantwoordelijk voor The Leap, telefoon 06-20598573, e-mail b.vanaken@debaak.nl.

  Omschrijving Profiel Duur Investering