Invloed in Complexiteit (IIC)

 

Versterk jouw invloed
Wat maakt dit leertraject tot succesvol beïnvloeder zo bijzonder? Invloed In Complexiteit maakt gebruik van blended learning. Door het leerproces niet alleen te faciliteren op de leerlocaties van de Baak, maar ook online én op de eigen werkplek krijgt IIC een uniek karakter.
Invloed In Complexiteit is ontwikkeld in cocreatie met professionals zoals jij. Onze facilitators creëren een leerzame ervaring die je bij zult blijven en waar je veel profijt van zult hebben in de werkomgeving. Niet voor niets is Invloed In Complexiteit een van de meest uitgebreide leertrajecten op het gebied van beïnvloeding in Nederland. Om een impressie te krijgen van het programma, kan je hierboven een opname bekijken.

Werkvorm
Tijdens het programma zetten we verschillende werkvormen in. Zo hebben wij een combinatie gemaakt van online leren, leren op de werkplek en leren bij ons op locatie. De tijd die je besteed aan tussentijdse opdrachten, voorbereiding en (online) meetings met je peergroup beslaat ongeveer 6 - 8 uur per module. 
Je benut de complexiteit en diversiteit van de groep om te zien en ervaren hoe invloed in systemen werkt. De groep is dus zo samengesteld dat jullie een aanvullende functie hebben op elkaar. Jullie bevinden je op gelijkwaardig niveau maar zijn divers qua achtergrond. Op deze manier leer je optimaal gebruik te maken van jouw omgeving. Naast blended learning maken wij ook gebruik van onze experts uit de praktijk. Gedurende het traject delen enkele inspirators hun kennis en ervaring. Bij IIC geloven wij in leren door te doen. Theorie, oefenen, reflectie, delen en ontspanning zorgen voor balans in dit intensieve traject.

Opbouw programma
Kick-off (1 dagdeel)
• Gezamelijke start en kennismaking,
• Opdracht en uitleg voor de eerste werkmodule.

Insight: het krachtenveld (4 tot 6 uur - online of live meeting met peers)
• Meer zicht krijgen op het speelveld en de verschillende partijen daarin
• Krachtenveldanalyse en online sparren met 2 collega deelnemers

Module 1: opnieuw kijken (4 dagdelen)

• Je persoonlijke missie: wat ga je veroorzaken in dit traject?
• Opnieuw kijken naar jouw krachtenveld, verschillende perspectieven
• Cultuuraspecten en dilemma’s in het krachtenveld

Investigation: stakeholder interviews (6 tot 8 uur)
• Dialoog voeren met verschillende stakeholders in jouw speelveld
• Inzicht in verschillende belangen

Module 2: persoonlijke visie
(4 dagdelen)
• In beweging komen vanuit eigen talenten, visie en vertrouwen
• Dilemma’s in integriteit
• Hoofd-hart congruentie, verbinding ratio en gevoel

Experience: peer coaching en experimenten (8 tot 10 uur - online of live meeting met peers)
• Experimenteren in eigen werk met verschillende kleine interventies met grote impact
• 1 dagdeel coaching geven en krijgen van 1 collega deelnemer

Module 3: Beweging creëren (4 dagdelen)
• Collectieve visie, duurzaam samenwerken
• Draagvlak creëren, benutten van diversiteit
• Toepassen van strategieën en beïnvloedingstechnieken

Module 4: Challenge - Practice what you preach (1 dagdeel)
• Doen en reflecteren, sparren en succes vieren
• Adviezen en inzichten delen

Tip: Elk jaar organiseren wij het Baak Invloed Event. Hiervoor wordt je automatisch uitgenodigd als je deel neemt aan Invloed in Complexiteit.

Baak Invloed Event

Het volgende Event vindt plaats op 25 November 2014 op Landgoed de Horst in Driebergen. Deelnemers van Invloed in Complexiteit komen bij elkaar om visie en ideeën met elkaar te delen en inhoudelijk inspiratie op te doen. het event is voor alle (oud) deelnemers van IIC. We bespreken nieuwe knelpunten in het complexe krachtenveld en kijken naar wat wel en niet werkt. Daarnaast zijn er presentaties over inspiratie en successen en leren we van elkaars kennis. Dit jaar hebben we als gastspreker Erica Ariel Fox.

"Het leven is een aaneenschakeling van onderhandelingen. Van kleine dagelijkse beslissingen tot de grote momenten in je leven: je onderhandelt elke keer als je iemand probeert te overtuigen, als je een besluit neemt of een conflict probeert op te lossen."

Erica Fox is auteur van "Winning From Within” en zal tijdens het Baak Invloed Event haar boek presenteren en in een interactieve workshop met deelnemers aan de slag gaan.

Als specialist op het gebied van onderhandelen en leiderschap betoogt Fox dat de belangrijkste onderhandelingen in het leven de onderhandelingen zijn die je met jezelf voert. Want vaak is er een groot verschil tussen dat wat we doen en zeggen en dat wat we zouden willen doen en zeggen. Erica noemt dit de ‘Performance gap’ en ze laat zien hoe je hiermee om kunt gaan: of je nu te maken hebt met een stellige baas of een lastige klant, een eigenwijs kind of een partner met een andere mening. De oplossing is namelijk vaak dezelfde: leer eerst jezelf te overtuigen. Erica's onderzoek combineert tijdloze wijsheid, dieptepsychologie, neurowetenschappen en reflectie en contemplatie met praktisch probleemoplossend advies.

Erica studeerde cum laude af aan Princeton University en cum laude aan Harvard Law School.  Ze is lid van de International Advisory Board van Mediators Beyond Borders, en van het American Institute of Mediation. Erica en haar familie wonen deels in Cambridge, Massachusetts, en part-time in Amsterdam, Nederland.


Bijzondere leerlocaties

Het leertraject vindt plaats op één van onze bijzondere leerlocaties, direct aan zee (Noordwijk) of midden in de bossen (Driebergen). De locaties vormen een essentieel onderdeel van de training en zijn erop gericht het leerproces te verdiepen, je uit te dagen en creativiteit te bevorderen. Daarnaast maken we ook gebruik van online locaties en on the job leren. Lees hier meer over onze leerlocaties.

  Omschrijving Profiel Duur Investering