HR-essentials

 • Liesbeth Heuts
  Functie: trainer
  Ik ben arbeids- en organisatiepsycholoog. Ik ben vijftien jaar geleden begonnen als recruitmentconsultant en selectiepsycholoog. Sinds 2007 ben ik partner bij Hyphen Training, Assessment & Coaching. Gedurende mijn hele loopbaan heb ik mij gericht de ontwikkeling en selectie van mensen in hun werkomgeving. Mijn expertise ligt op het gebied van het ontwikkelen en uitvoeren van individuele en groepsassessments. Deze assessments bestaan uit selectiegesprekken (STAR methodiek), psychologische testen en simulaties c.q. rollenspelen. Daarnaast geef ik trainingen op dit gebied; sinds 2004 verzorg ik deze trainingen ook bij de Baak. Ik geef trainingen aan HR adviseurs en managers op het gebied van het voeren van functionerings- en beoordelingsgesprekken, slecht nieuwsgesprekken, het coachen en motiveren van medewerkers. Selectie en ontwikkeling van mensen zijn wat mij betreft onlosmakelijk met elkaar verbonden en het is essentieel deze gebieden goed op elkaar te laten aansluiten. In dat kader richt mij ook op de begeleiding van talentprogramma’s. Ik ben afgestudeerd in Arbeids- en Organisatiepsychologie aan de Universiteit van Amsterdam en ben gecertificeerd coach. Ik ben aangesloten bij het Nederlands Instituut van Psychologen en lid van ST!R (Stichting Registratie Coaches).
 • Frans van de Ven
  Functie: trainer
  Na de studie Nederlands Recht, aansluitend de beroeps opleiding Advocatuur en diverse post academische cursussen gevolgd. Waarbij de nadruk ligt op het (internationale) arbeidsrecht. Na 7 jaar werkzaam te zijn geweest in het bedrijfsleven (marktkoopman, administratief medewerker, bedrijfsleider, vertegenwoordiger) werd hij in 1975 benoemd bij het Directoraat Generaal voor de Arbeidsvoorziening (Ministerie van Sociale Zaken) als arbeidsmarktonderzoeker en beleidsmedewerker (6 jaar) en vanaf 1982 is hij werkzaam als advocaat met als specialisatie arbeidsrecht. Sinds 1986 is hij ook werkzaam als docent arbeidsrecht bij De Baak Managementcentrum VNO-NCW , SD-Worx (België) en Technische Universiteit Eindhoven; trainer mediation & arbeidsrecht (NMI-training);
 • Rinus Van Beers
  Functie: Trainer
  Enkele jaren in de uitvoering sociale zekerheid gewerkt, 8 jaar als bedrijfsopleider bij het GAK voor arbeidsongeschiktheidswetgeving, daarna enkele jaren bij staf AG hoofdkantoor GAK en sinds 1998 als arbeidsdeskundige (WIA, WAO, WAZ en Wajong). Vanaf 2002 ook als freelance docent bij De Baak met de basiscursus Arbeidsrecht en met Arbeids- en Sociaal Recht. Een mooie combinatie van praktijk en theorie. Specifieke werkterreinen bij het UWV: beoordeling re-integratieverslag, beoordeling WIA (mate van arbeidsongeschiktheid); - deskundigen oordeel uitvoeren (incidenteel vraagstuk voorgelegd door werknemer of werkgever, meestal over de re-integratie en de voortgang daarvan. Hobby's: ligfietsen, motorrijden, in en om huis klussen, kids en op school meehelpen.
 • Eelke Pol
  Functie: Trainer
  Ik ben gefascineerd door het thema ‘human factor’: succesvol functioneren van mensen betekent dat voor mij. Dat heeft een menskant, maar ook een organisatiekant en precies op dat snijvlak zit (strategisch) hrm. De afgelopen jaren heb ik veel organisaties mogen begeleiden bij het optimaliseren van hun ‘human factor’. Ik adviseer over de keuzes rondom strategisch hrm, de samenwerking tussen hrm-professionals en lijnmanagement en over de inrichting van de hr-afdeling. Ik publiceer regelmatig over het thema ‘human factor’, zo verscheen in 2011 de 2e druk van mijn boek ‘Strategisch HRM – erkennen, begrijpen en doen’. Ik ben mijn loopbaan begonnen als vakbondsbestuurder bij het CNV, waar ik onderhandeld heb over CAO’s, sociaal plannen heb afgesloten en veel met ondernemingsraden heb gewerkt. Ik heb Bedrijfskunde gestudeerd en daarnaast de MBA Master of Management Consultancy gevolgd aan de VU.
 • Bianca Stokman
  Functie: programmamaker/trainer
  Bianca Stokman (1972) studeert af in psychologie en personeelwetenschappen. Ze is werkzaam als personeelsadviseur wanneer ze zeven jaar later besluit ook haar andere passie te volgen. Ze gaat parttime werken en doet toelatingsexamen voor het conservatorium. Vier jaar later rondt ze de opleiding zang Lichte Muziek aan de HKU te Utrecht af. Ze werkt dan inmiddels bij de Baak, instituut voor leiderschaps- en ondernemerschapsontwikkeling. In haar trainingen en in workshops maakt ze regelmatig gebruik van stem en muziek.
  In 2009 begint haar fascinatie voor de toenemende neurologische kennis. Wat weten we van ons brein en wat betekent dat voor leren en werken? Haar groeiende interesse in het onderwerp en in de toepassing ervan leidt in 2011 tot de start van haar bedrijf Messing & Groef, wat zich richt op de verbinding van mensen en van hersencellen door training en coaching.
 • Monique Koen
  Functie: contactpersoon
  telefoon: 071 - 369 06 26
  e-mail: m.koen@debaak.nl

  Werkzaam bij de Baak sinds 2006 als programma-assistent van o.a.: - Talent Ontwikkelings Programma (TOP) - Diverse projecten
 • Daphne van Lit
  :
  Na ruim 10 jaar in diverse rollen in recruitment (HR) en marketing gewerkt te hebben, durf ik te zeggen dat dit twee van de mooiste vakgebieden zijn die je kunt uitoefenen. Mijn passie voor de combinatie hiervan, namelijk HRMarketing, deel ik dan ook graag! Bijvoorbeeld vanuit mijn rol als HRMarketeer in het adviseren van klanten over en begeleiden bij HR en Recruitmentvraagstukken en uiteraard als trainer en workshopbegeleider voor diverse HRMarketing onderwerpen.
 • Ludo Fassaert
  Functie: programmamaker deBaak
  Email: l.fassaert@debaak.nl  Ludo Fassaert is vanaf 1996 actief in het bureau FTCadvies. Voordat hij in 1989 met organisatie- advieswerk begon, is hij een aantal jaren werkzaam geweest in het onderwijs. In 1987 heeft hij aan de Rijks Universiteit Groningen (RUG) de opleiding Doctoraal Algemene Pedagogiek met specialisatie ‘Management en Organisatieontwikkeling’ en ‘Bedrijfsopleiding en Scholing’ afgerond. Andere opleidingen die hij gevolgd heeft zijn onder meer: financieel-economisch beleid, kwaliteitszorg, adviesvaardigheden, acquisitievaardigheden, conflicthantering, theater- en outdoormethodieken, omgaan met de media.

  Begonnen als trainer/adviseur bij een groot opleidings- en adviesbureau, was hij projectleider en sectormanager. Sinds 1997 is hij verbonden aan de Baak Management Centrum VNO-NCW. Hij is programmamanager voor het project De Nieuwe Manager, verantwoordelijk voor de afdeling Arbeidsrelaties en is voor VNO-NCW- leden adviseur op het terrein van Arbeidsverhoudingen. Ludo Fassaert is lid van de Orde van organisatiekundigen en-adviseurs (Ooa).

  Omschrijving Profiel Duur Investering