HR-essentials

 • Jeroen Persoons
  Functie: Programmamaker/Trainer
  Sinds 2014 ben ik werkzaam bij de Baak Business Academy als programmamaker en trainer, Mijn focus ligt op de professionele ontwikkeling van de mens in zijn team en organisatie. Wat komt een medewerker elke dag tegen en wat heeft hij of zij hierin te leren en te brengen zijn vragen die me boeien en bezig houden in mijn vak. Met onze programma's bied ik voor professionals de begeleiding en ontwikkeling die ze nodig hebben op het gebied van HR en Finance. De professionele groei van de deelnemer in het programma start direct en is tegelijkertijd zo opgebouwd dat er altijd focus is op morgen in de praktijk. Het bouwt voort op wat de deelnemer al weet en zorgt voor de verdieping en verwondering die een professional van deze tijd nodig heeft.
 • Liesbeth Heuts
  Functie: trainer
  Ik ben arbeids- en organisatiepsycholoog. Ik ben vijftien jaar geleden begonnen als recruitmentconsultant en selectiepsycholoog. Sinds 2007 ben ik partner bij Hyphen Training, Assessment & Coaching. Gedurende mijn hele loopbaan heb ik mij gericht de ontwikkeling en selectie van mensen in hun werkomgeving. Mijn expertise ligt op het gebied van het ontwikkelen en uitvoeren van individuele en groepsassessments. Deze assessments bestaan uit selectiegesprekken (STAR methodiek), psychologische testen en simulaties c.q. rollenspelen. Daarnaast geef ik trainingen op dit gebied; sinds 2004 verzorg ik deze trainingen ook bij de Baak. Ik geef trainingen aan HR adviseurs en managers op het gebied van het voeren van functionerings- en beoordelingsgesprekken, slecht nieuwsgesprekken, het coachen en motiveren van medewerkers. Selectie en ontwikkeling van mensen zijn wat mij betreft onlosmakelijk met elkaar verbonden en het is essentieel deze gebieden goed op elkaar te laten aansluiten. In dat kader richt mij ook op de begeleiding van talentprogramma’s. Ik ben afgestudeerd in Arbeids- en Organisatiepsychologie aan de Universiteit van Amsterdam en ben gecertificeerd coach. Ik ben aangesloten bij het Nederlands Instituut van Psychologen en lid van ST!R (Stichting Registratie Coaches).
 • Frans van de Ven
  Functie: trainer
  Na de studie Nederlands Recht, aansluitend de beroeps opleiding Advocatuur en diverse post academische cursussen gevolgd. Waarbij de nadruk ligt op het (internationale) arbeidsrecht. Na 7 jaar werkzaam te zijn geweest in het bedrijfsleven (marktkoopman, administratief medewerker, bedrijfsleider, vertegenwoordiger) werd hij in 1975 benoemd bij het Directoraat Generaal voor de Arbeidsvoorziening (Ministerie van Sociale Zaken) als arbeidsmarktonderzoeker en beleidsmedewerker (6 jaar) en vanaf 1982 is hij werkzaam als advocaat met als specialisatie arbeidsrecht. Sinds 1986 is hij ook werkzaam als docent arbeidsrecht bij De Baak Managementcentrum VNO-NCW , SD-Worx (België) en Technische Universiteit Eindhoven; trainer mediation & arbeidsrecht (NMI-training);
 • Rinus Van Beers
  Functie: Trainer
  Enkele jaren in de uitvoering sociale zekerheid gewerkt, 8 jaar als bedrijfsopleider bij het GAK voor arbeidsongeschiktheidswetgeving, daarna enkele jaren bij staf AG hoofdkantoor GAK en sinds 1998 als arbeidsdeskundige (WIA, WAO, WAZ en Wajong). Vanaf 2002 ook als freelance docent bij De Baak met de basiscursus Arbeidsrecht en met Arbeids- en Sociaal Recht. Een mooie combinatie van praktijk en theorie. Specifieke werkterreinen bij het UWV: beoordeling re-integratieverslag, beoordeling WIA (mate van arbeidsongeschiktheid); - deskundigen oordeel uitvoeren (incidenteel vraagstuk voorgelegd door werknemer of werkgever, meestal over de re-integratie en de voortgang daarvan. Hobby's: ligfietsen, motorrijden, in en om huis klussen, kids en op school meehelpen.
 • Eelke Pol
  Functie: Trainer
  Ik ben gefascineerd door het thema ‘human factor’: succesvol functioneren van mensen betekent dat voor mij. Dat heeft een menskant, maar ook een organisatiekant en precies op dat snijvlak zit (strategisch) hrm. De afgelopen jaren heb ik veel organisaties mogen begeleiden bij het optimaliseren van hun ‘human factor’. Ik adviseer over de keuzes rondom strategisch hrm, de samenwerking tussen hrm-professionals en lijnmanagement en over de inrichting van de hr-afdeling. Ik publiceer regelmatig over het thema ‘human factor’, zo verscheen in 2011 de 2e druk van mijn boek ‘Strategisch HRM – erkennen, begrijpen en doen’. Ik ben mijn loopbaan begonnen als vakbondsbestuurder bij het CNV, waar ik onderhandeld heb over CAO’s, sociaal plannen heb afgesloten en veel met ondernemingsraden heb gewerkt. Ik heb Bedrijfskunde gestudeerd en daarnaast de MBA Master of Management Consultancy gevolgd aan de VU.
 • Monique Koen
  Functie: contactpersoon
  telefoon: 071 - 369 06 26
  e-mail: m.koen@debaak.nl

  Werkzaam bij de Baak sinds 2006 als programma-assistent van o.a.: - Talent Ontwikkelings Programma (TOP) - Diverse projecten
 • Daphne van Lit
  :
  Na ruim 10 jaar in diverse rollen in recruitment (HR) en marketing gewerkt te hebben, durf ik te zeggen dat dit twee van de mooiste vakgebieden zijn die je kunt uitoefenen. Mijn passie voor de combinatie hiervan, namelijk HRMarketing, deel ik dan ook graag! Bijvoorbeeld vanuit mijn rol als HRMarketeer in het adviseren van klanten over en begeleiden bij HR en Recruitmentvraagstukken en uiteraard als trainer en workshopbegeleider voor diverse HRMarketing onderwerpen.
  Omschrijving Profiel Duur Investering