HR-essentials

Voor wie, met wie?
Voor startende en doorgroeiende HR professionals met maximaal 4 jaar werkervaring in het HR-vakgebied, HBO/academisch werk- en denkniveau, met behoefte aan kennis, inzichten en vaardigheden op het gebied van HRM.

Inhoud
Dit programma bestaat uit drie modules van elk twee aaneengesloten dagen inclusief de tussenavond, verspreid over drie weken. Je krijgt inzicht in trends, systemen, processen en krachten in HR, en ontwikkelt een allround pakket aan HR-kennis en -vaardigheden, van juridisch tot gesprekstechnisch, en van werving en selectie tot reorganisatie en ontslag.

Module 1: Menselijk Kapitaal
Je krijgt inzicht in de posities, rollen en taken van de HR-praktijk in jouw organisatie. Via praktijksimulaties versterk je jouw persoonlijke krachten als HR-professional, met name het begeleiden van managers en medewerkers in lastige situaties.

Module 2 : Arbeidsrecht
Deze module geeft je alle essentiële juridische basiskennis die je nodig hebt om als HR professional je werk te doen: arbeidsovereenkomsten, bruto-netto berekeningen, bedingen en hun valkuilen. Verlof, verzuim, Wet Poortwachter, UWV-keuring. Ontslagrecht, reorganisaties, de OR, vakbonden. Na deze module ken je de kaart van het arbeidsrecht: je beheerst de basics, en je bent bedacht op de witte plekken waarvoor je expertise moet inschakelen.

Module 3: Invloed & Kracht
Vergrijzing, ontgroening en verkleuring van de arbeidsmarkt (en de afzetmarkt!) stellen nieuwe eisen aan de methoden van werving, selectie, benutten en behouden van talent. Nieuwe kanalen (social media), andere boodschappen (employer branding) en slimme selectiemethoden (scorecards, STAR) helpen je talent te vinden en te binden. Je oefent selectiegesprekken met echte(!) werkzoekenden, en leert over psychologische tests, simulaties en assessments. Na een avond over HR & Social Media volgt een volle dag over competentiemanagement, talentontwikkeling en coaching. Hoe bevorder je de inzetbaarheid, ontwikkeling, doorstroom en behoud van talent gekoppeld aan de organisatiedoelstellingen.

Vorm
Naast briefings over duurzame essentials en actuele trends in HR, kijk je vooral naar de HR-situatie in jouw organisatie en jouw huidige en toekomstige plek daarin. Via discussie, intervisie en simulaties (o.a. met echte werkzoekenden!) ontwikkel jij je vaardigheden voor diverse gesprekken, van selectie tot POP, feedback en slecht nieuws.

Resultaten
Na dit programma ga je met deze rugzak terug naar je organisatie:

  • kennis over HR-instrumenten, -systemen, en -processen
  • kennis over ontwikkelingen in en rond HR (o.a. Vitaliteit en HRD)
  • kennis van arbeidsrecht, van Arbo tot Ziekte
  • vaardigheden in social media voor branding en werving
  • vaardigheden in selectie, feedback, POP en slecht nieuws
  • vaardigheden in begeleiden van managers en medewerkers

Wil je toch meer informatie over deze of andere opleidingen van de Baak Business Academy of het programma wellicht op maat laten maken voor jouw organisatie? Neem dan contact op met een van onze adviseurs via onderstaande chat functie, via telefoonnummer 0343556369 of e-mail ons je vraag advies@debaak.nl.

  Omschrijving Profiel Duur Investering