HR, de Strategische Business Partner

 • Jeroen Persoons
  Functie: Programmamaker/Trainer
  Sinds 2014 ben ik werkzaam bij de Baak Business Academy als programmamaker en trainer, Mijn focus ligt op de professionele ontwikkeling van de mens in zijn team en organisatie. Wat komt een medewerker elke dag tegen en wat heeft hij of zij hierin te leren en te brengen zijn vragen die me boeien en bezig houden in mijn vak. Met onze programma's bied ik voor professionals de begeleiding en ontwikkeling die ze nodig hebben op het gebied van HR en Finance. De professionele groei van de deelnemer in het programma start direct en is tegelijkertijd zo opgebouwd dat er altijd focus is op morgen in de praktijk. Het bouwt voort op wat de deelnemer al weet en zorgt voor de verdieping en verwondering die een professional van deze tijd nodig heeft.
 • Reinier Heijenberg
  Functie: programmamaker/trainer
  "Wie de strategie uit wil vinden zal zich praktisch bezig moeten houden met het strategie geheim, wil hij geen onderwerp van spot worden"(vrij vertaald uit Harvard Business Review/Gary Hamel). Reinier Heijenberg richtte in 1997 ISMC op. Het instituut voor kennisontwikkeling op het gebied van strategie, marketing en communicatie. Is specialist in strategie ontwikkelingsprocessen. Doceert sinds 1996 strategieontwikkeling o.a. bij De Baak in diverse leergangen zoals het Baak Strategie Programma en Management Compact. In zijn dagelijkse praktijk adviseert hij grote, maar vooral ook kleine ondernemingen op het gebied van strategische beleidsvorming en strategisch management.
 • Jacqueline Jansen
  Functie: programmamaker/trainer
  Zelfstandig organisatie-adviseur. Studeerde klinische- en organisatiepsychologie (Drs. in 1985) en behaalde een MBA bij Nijenrode (1988). Werkzaam bij de Koninklijke Marine ( 1985 tot 1989) en als HR manager en Secretaris der Directie bij TV facilitair bedrijf de Cinevideogroep. Sinds 1995 gevestigd als zelfstandig adviseur. Nauw samenwerkend met Joop Swieringa: Jansen & Swieringa, adviseurs in verandering. Doet in gedoe. Waarom gaat het de ene keer als vanzelf en is het vervolgens alsof je in de stroop zit, wat je ook doet. Richt zich op het helpen oplossen van gedoe, veelal maar niet alleen bij organisatie-verandering. Daarnaast in Enneawise, dat individuen bij persoonlijke en professionele ontwikkeling helpt, veelal met behulp van het Enneagram.
 • Hein Dop
  Functie: trainer
  Bij mij staat vanuit mijn theaterachtergrond de mens, zijn interactie en zijn veelkleurigheid centraal. De meeste mensen stemmen hun gedrag af op het soort gesprek dat zij gaan voeren. Vaak heeft men ook een overtuiging van welk gedrag passend is. Daarmee sluit men andere keuzes van gedrag als vanzelf uit. Als je gesprekken kunt zien als scènes uit een stuk, dan maakt dit voor de hand liggende gedrag het gesprek meestal niet heel spannend. Wij gaan kijken vanuit theatertechnieken wat je allemaal op je repertoire hebt, hoe je kiest en de grenzen van jouw voorspelbaarheid opzoeken, om de ‘gesprekken’ boeiender te maken. Hein studeerde regie en docent drama op de toneelschool Amsterdam en ontwikkelde zich daarna als acteur in zijn eigen studio. In New York studeerde hij method acting. Twintig jaar geleden koos hij voor een loopbaan als rollenspeler in trainingssituaties en heeft hij zich verdiept in de boeddhistische levenswijze.
 • Marijke Broekhuijsen
  Functie: programmamaker/trainer
  De menselijke kant van het ondernemen boeit me sinds ik werkzaam ben in en voor organisaties. HR speelt hierbij een grote rol. Al sinds vele jaren ben ik betrokken bij de HR professionaliseringsprogramma’s van de Baak en in het bijzonder bij het aspect ‘persoonlijke visie, kracht en invloed’. Invloed kunnen uitoefenen zonder macht is voor alle professionals een belangrijke competentie, voor HR profs essentieel. Voor dit programma put ik uit mijn nogal diverse ervaringen…. Ik begon mijn loopbaan in het theater en studeerde daarnaast Cultuurpedagogiek en Media & Art Management. Ik ben werkzaam geweest theater en tv, in volwassen educatie en HBO ( Sociale Academie o.a.), als conservator in het Amsterdams Historisch Museum, als docent en programmadirecteur aan Nyenrode Business Universiteit en als zelfstandig organisatie- en management trainer/adviseur bij o.a. Shell, Corus, Rijkswaterstaat en vele andere bedrijven. De laatste jaren probeer ik de verschillende ‘liefdes’ in mijn leven in één relatie samen te brengen: kunst in organisaties… Ik ben mede ontwerper van een leergang voor kunstenaars, die zich voor bedrijven of maatschappelijke organisaties met hun vak willen inzetten en doe zelf ook tal van projecten op dit terrein. Kunst is een prachtige manier om mensen in beweging te krijgen en wezenlijke vragen te stellen. Maar kunst, in het bijzonder theater, heeft ook veel te bieden als het gaat om inzichten, vaardigheden of houding die je persoonlijke effectiviteit en creativiteit versterken. ‘To be is to act’ is mijn overtuiging.
 • Kees de Groot
  Functie: programmamaker/trainer
  Kees de Groot (1957) werkt sinds 1985 als adviseur op het gebied van veranderingsmanagement, leiderschapsontwikkeling en HRM. Hij is geassocieerd met De Baak, PSM (UK) en Bath Consultancy Group (UK). Als adviseur begeleidde hij onder andere de fusie tussen Renault en Nissan op het gebied van personeelsvoorziening, de reorganisatie van Philips Nijmegen, en de implementatie van SAP-HR binnen Shell. Zijn werk als opleider bestaat uit het verzorgen van opleidingen HRM en change management aan De Baak, NVP, Leidse Hogeschool, en het Instituut voor Management en Bedrijfskunde (MBA opleiding). Hij werkt nationaal en internationaal in MD programma’s zoals de ontwikkeling van het Europese landenmanagement van Canon, de top-50 van KPN.
 • Simon Noorman
  Functie: Trainer
  Waar wil je als organisatie naartoe, wat vraagt dat van je HR strategie, mensen en wijze van organiseren, besturen en ontwikkelen en op welke wijze kan de vereiste verandering worden vormgegeven en geïmplementeerd? Dit samen scherp krijgen en omzetten in acties vormt de basis van mijn werk als organisatieadviseur, projectmanager, docent en trainer.
  Mijn uitgangspunt en ervaring daarbij is dat ‘hard’ (structuren, processen en systemen) en ‘zacht’ (leren, ontwikkelen en veranderen) onlosmakelijk zijn verbonden en elkaar zouden moeten versterken.
  De afgelopen 20 jaar ben ik bij een groot aantal (profit en non-profit) organisaties als adviseur of manager verantwoordelijk geweest voor de vormgeving en implementatie van verandertrajecten. Mijn inhoudelijke kernthema’s zijn verandermanagement, strategisch HRM en talent management.
 • Monique Koen
  Functie: contactpersoon
  telefoon: 071 - 369 06 26
  e-mail: m.koen@debaak.nl

  Werkzaam bij de Baak sinds 2006 als programma-assistent van o.a.: - Talent Ontwikkelings Programma (TOP) - Diverse projecten
  Omschrijving Profiel Duur Investering