HR, de Strategische Business Partner

Voor wie, met wie?
De opleiding is ontwikkeld voor de ervaren HR-professional die meedenkt en meedoet bij het hogere plan van de organisatie. Deelnemers komen uit middelgrote tot grote organisaties in het bedrijfsleven en de overheid.

De deelnemers worden toegelaten via een schriftelijke en telefonische intake door een van de business coaches die de opleiding faciliteren.

Inhoud
De business coaches verbonden aan deze opleiding zijn ervaren experts en HR consultants. Zij leiden jou en je peers door een leerproces rond strategie en HR naar een eigen ambitieus HR-plan. Ze geven je de overtuigingskracht waarmee je spraakmakende resultaten kunt gaan neerzetten.

Module 1 - Strategie en organisatiecontext (5 dagdelen)
In de eerste module wordt er gekeken naar de samenhang tussen de organisatie, jouw rol en de veranderlijkheid. Er worden een aantal basisconcepten rondom strategie besproken. Er is aandacht voor de consistentie, de groepsdynamiek, de cultuur en verandering die deze strategieconcepten impliceren voor jouw organisatie.

Module 2 - HR-strategie (5 dagdelen)
In de tweede module gaan we jouw visie op de HR-strategie uitwerken. Welke trends zijn er momenteel in HR-land? Wat betekenen die voor jouw organisatie? Je ontwikkelt beter zicht op wat er speelt in jouw organisatie en hoe je daar vanuit jouw discipline op in kunt spelen. Je bent in staat om jouw strategische bijdrage als HR-professional concreet te maken.

Module 3 – Macht & Invloed (5 dagdelen)
Succesvolle implementatie van jouw HR-strategie staat of valt met jouw invloed. Daarom staat in de derde module het beïnvloedingsspel centraal. Je krijgt inzicht in de manier waarop jij de HR-strategie kunt implementeren, het krachtenveld dat je tegenkomt en de manier waarop jij jouw adviesrol kunt invullen vanuit jouw kwaliteiten.

Module 4 – Daadwerkelijke regie (5 dagdelen)
In deze laatste module gaan we praktisch aan de slag met jezelf als instrument. Je krijgt inzicht in je belemmeringen, drijfveren, kwaliteiten en kracht en leert deze toe te passen waardoor je betere regie krijgt over je HR werk. Door middel van professionele theateroefeningen versterk je je zelfregie en je regie over (lastige) situaties. Deze verrassende module heeft al veel deelnemers geholpen om meer van hun strategische HR-doelen te verwezenlijken.

Vorm
De opleiding draait om kennis, kunde en kracht. Daarom zijn er plenaire sessies met briefings en discussies over modellen van business strategie, business concepten, instrumenten en ontwikkelingen in HR. Daarnaast analyseer je in de werkgroepen de HR-situaties van jezelf en je mededeelnemers en ontwikkel je je eigen HR-plan, dat verder gaat dan je ooit gedacht had!

Om dat allemaal daadwerkelijk neer te zetten versterk je je persoonlijke effectiviteit door middel van rollenspellen. De business coach/trainer geeft je veel persoonlijke feedback op jouw case en jouw rol.

Resultaten
Na deze intensieve opleiding ben je in staat om binnen jouw organisatie jouw carrière voort te zetten op strategisch niveau:

  • je wordt een voortrekker bij strategische (HR) vraagstukken in jouw organisatie
  • je weet HR de juiste rol, plek en invloed te geven binnen jullie organisatie
  • je hebt een visie voor jullie strategische HR en kunt daarvoor draagvlak creëren
  • je hebt een strategisch en praktisch HR-plan ontwikkeld voor het komend jaar en daarna
  • je hebt meer regie over jezelf als communicator en meer effectiviteit in belangrijke situaties
  • je hebt meer kennis, inzicht, autoriteit en daarmee meer invloed en effect

Wil je met drie of meer collega’s deze opleiding volgen?
Dan is een incompany variant van de training interessant voor jullie. Vanzelfsprekend kunnen we de training ook op maat maken en aanpassen aan de specifieke behoeften en wensen van jouw organisatie. Vraag onze opleidingsadviseurs naar de mogelijkheden via de chat op deze pagina, via telefoonnummer 0343-556369 of een mailtje naar advies@debaak.nl.

  Omschrijving Profiel Duur Investering