Frontier Market Scouts

Go to the english Frontier Market Scouts website.

Ben jij een Game Changer? Wil jij je inzetten voor de Bottom of the Pyramid? Geloof jij dat ondernemerschap en maatschappelijke impact samen gaan? Zoek jij naar mogelijkheden om je ambitie in sociaal ondernemerschap en impact investement waar te maken?

Het Frontier Market Scout programma biedt deze mogelijkheid. In een crash course van twee weken doe je kennis op van Social Entrepreneurship en Impact Investment die je in praktijk gaat brengen tijdens een uitdagende internationale opdracht.

This might be your next big thing!
Jij bent een gepassioneerd young professional en staat op een belangrijk kruispunt in je leven. Om je heen zie je dat traditionele aanpakken en business modellen niet langer werken. Jij hebt een diep verlangen het verschil te maken. Dit gaat vòòr goede arbeidsvoorwaarden en een carrière die zekerheid biedt. Je bent trouw aan je idealen en wilt deze ook in je werk realiseren. Niet in een verre toekomst maar nu. Dit vraagt lef, doorzettingsvermogen en de drive om ongebaande paden op te gaan.

'Gewone' banen geven je niet de ruimte je ambitie te verwezenlijken. ‘Social Entrepreneurship’ en ‘Impact Investment’ lonken.

Het Frontier Market Scouts programma biedt je door middel van een ‘crash course’ en een ‘placement’ van 3 tot 6 maanden een unieke instapmogelijkheid in de wereld van ‘Social Entrepreneurship’ en ‘Impact Investment’.

Programma
Je begint met een intensieve crash course van twee weken in Amsterdam: het kloppende hart van Social Entrepreneurship. In twee weken doorloop je met een groep gepassioneerde Young Professionals uit de hele wereld een programma waarin ervarend leren centraal staat. Vooraanstaande (internationale) ondernemers en investeerders zijn 'docent voor een dag' en delen hun kennis, expertise en netwerk. Het programma is een combinatie van colleges, werken aan real-time business cases en we gaan op bezoek bij start ups en gevestigde social entrepreneurs.

Opdracht
Na afloop van de crash course verplaats je je naar jouw internationale opdracht die kan plaatsvinden over de hele wereld. Voorafgaand aan het programma heb je reeds een keuze gemaakt waar je naartoe wilt en voor welk type organisatie je wilt werken. Je werkt of voor een lokale start-up of jij bent met een lokale partner verantwoordelijk voor het opzetten van een Village Capital Business Accelerator programma.

Je opdracht duurt 3 tot 6 maanden en biedt alle uitdagingen om wat je tot nu toe hebt geleerd en je ambitie te verwezenlijken. Niet zonder uitdagingen want de realiteit vraagt de max van je op alle vlakken.

Na afloop van het programma
Je bent in staat een leidende rol op je te nemen op het gebied van Social Ondernemerschap en Impact Investment door de unieke combinatie van kennis en internationale ervaring die je hebt opgedaan. Je kent de theorieën en de ‘best practices’, werkt met nieuwe business modellen, kent de sector van binnenuit en hebt je gespecialiseerd binnen een bepaalde sector bijvoorbeeld technologie of energie. Je bent in staat vorm te geven aan je eigen carrière.

Co-productie
Het Frontier Market Scouts programma is een co-productie tussen de Baak, het Monterey Institute of International Studies (MIIS), Sanghata Global en Village Capital. Het programma is in 2010 ontwikkeld en tot op heden hebben ruim 150 deelnemers deelgenomen aan het programma en zijn uitgezonden naar 25 landen. Het programma vindt tevens plaats in Monterey en Utah.

Op de website van Frontier Market Scouts vind je een overzicht met locaties en opdrachten van huidige scouts:

Frontier Market Scouts programma
Monterey Institute of International Studies
Village Capital

Contact
Neem contact op met Luuk Willems voor een oriënterend gesprek.
Luuk Willems, programmamaker 
l.willems@debaak.nl /  06-43271273

 • Onderwerp

  social entrepreunership, business modeling, impact investing, social enterprise, emerging markets, scouting and developing a winning social venture, facilitating accelerator programs, diligence process, intercultural learning experience

 • Doelgroep
  students and professionals from all walks of life and professions with the ambition for a career in social entrepreneurship
 • Duur
  10 days
 • Locatie
  Amsterdam, the Netherlands
 • Min. deelnemers
  16
 • Max. deelnemers
  30
 • Prijs (excl. 21% BTW)
  € 4575,00
 • Prijs BTW-vrij
  € 5030,00
 • Toelichting

  Student
  The prices mentioned above are company rates.
  The private individuals' rate are:
  Price (excl 21% VAT) € 3.050,00
  Price (tax free) € 3.355,00

  Pricing excludes meals and accommodations.

  All costs (flights, visa, housing, vaccinations, insurance etc.) related to the placement are on the account of the participant.

  Omschrijving Profiel Duur Investering