Effectieve Persoonlijke Communicatie (EPC)

 • Edith Bergamin
  Functie: programmamaker/trainer
  Edith Bergamin is als programmamaker verbonden aan de Baak. Ze faciliteert het leren van anderen door zichzelf als instrument in te zetten. Dit doet ze binnen programma’s als Effectieve Persoonlijke Communicatie en de Professional als Coach. Daarnaast heeft ze zich verdiept in de U-theorie, een methode die ze inzet bij organisaties die met verandering bezig zijn. Ze heeft een driejarige opleiding Professioneel Communiceren afgerond en derhalve maakt ze gebruik van technieken uit NeuroLinguistisch Programmeren (Master Practitioner), Transactionele Analyse en Systemisch Werk. Edith heeft langdurig in diverse (m.n. commerciële) functies gewerkt bij een grote financiële dienstverlener, daardoor heeft ze goed zicht op de 'interne' politieke processen van de organisaties waarin de deelnemers functioneren. Met andere woorden: ze spreekt de taal van de deelnemer!
 • Lisette den Boon
  Functie: programmamaker/trainer
  Lisette is organisatiepsycholoog en kunstenares. Zijn is in Israel begonnen als jonge manager in de modebranche. De laatste 20 jaar heeft zij zich in Nederland ontwikkeld tot een ervaren trainer/coach op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, communicatie en coaching van leidinggevenden en professionals. Zij is de oprichter van de school voor communicatie.nl. Kernwoorden die haar beschrijven zijn: passie, humor, toewijding en no-nonsense psychologie.
 • Petra Bosse
  Functie: programmamaker/trainer
  Functie: trainer & coach & consultant Als zelfstandig organisatie-psycholoog werk ik op het raakvlak tussen persoonlijke- en organisatieontwikkeling. Mijn thema’s zijn impact, communicatie, leiderschap en change. Dit doe ik eveneens in internationale context. Ik heb leiding gegeven aan mijn eigen reisorganisatie in Zuidelijk Afrika, als directeur van het Post Academisch Onderwijs Bedrijfs en – Bestuurswetenschappen en bij ABN Amro als sr HR Business Partner. Kernwoorden: ondernemend, creatief, betrokken en pragmatisch. Ik trek graag de wereld door met mijn 3 kinderen.
 • Ada le Clercq
  Functie: programmamaker/trainer
  Ik beschouw mezelf vooral als ervaringsdeskundige op de vakgebieden waarin ik mijn specialisme heb. Voordat ik in 1987 mijn eigen adviesbureau startte, was ik werkzaam in verschillende organisaties als medewerker, leidinggevende en eindverantwoordelijke. Vanuit mijn eigen bureau geef ik trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, ben ik coach, interim-manager en organisatieadviseur. Kernbegrippen die mij beschrijven zijn: met de benen op de grond, aandacht, hier en nu en onvoorwaardelijkheid.
 • Gert Dillema
  Functie: programmamaker/trainer
  Ik ben vanaf het begin als docent verbonden aan de EPC. Een training waarin nog “wonderen” gebeuren met mensen. Ik ben nog altijd onder de indruk van hoe mensen zichzelf op zo’n training in ontwikkeling kunnen zetten. Daarnaast werk ik vanuit Dillema Consultancy als zelfstandige en doe ik vooral ontwikkelingstrajecten binnen organisaties, teamontwikkeling, managementtraining/ontwikkeling, supervisie, intervisie, individuele coaching en een enkele keer interim management. Mede-eigenaar van een klein trainingsburo in Roemenië, sinds 1995.
 • Erika Drentje
  Functie: Senior trainer/coach/veranderkundige
  Vanuit hart en ziel begeleidt zij leiders en professionals bij het (er)kennen, ontwikkelen en benutten van hun talenten, emotionele intelligentie, authentieke levenskracht en (persoonlijk) leiderschap, in het licht van hun professionele levensloopbaan. Door haar jarenlange werkervaring in het bedrijfsleven, de zakelijke dienstverlening en de non-profit sector, heeft zij veel oog voor de (organisatie-)context van vraagstukken. Van daaruit kan zij gemakkelijk aansluiten bij diverse persoonlijke ontwikkelingsvraagstukken die gaan over authenticiteit, effectiviteit en het omgaan met organisatiedynamiek. zij zet de persoon centraal en benut hierbij haar psychologische, organisatie- en veranderkundige expertise. Erika staat voor persoonlijke en veranderkundige begeleiding die verbinding, beweging, energie en flow genereert. Het doel van haar begeleiding is het versterken van jouw resultaten als leider of professional door effectief handelen vanuit rust, reflectie, focus, verbinding en vitaliteit.
 • Rinie Kristiaan
  Functie: programmamaker/trainer
  Ik ben organisatieontwikkelaar, trainer en coach. In mijn werk als trainer binnen de EPC krijg ik terug dat ik een goede balans tussen kritische en opbouwende waarneming bied. Ik weet scherp te maken waar de 'pijn' zit. Ik weet goed door te vragen en eenvoudig onder woorden te brengen hoe een boodschap overkomt en welk effect dit heeft. Helder en waar nodig confronterend. Ik creëer een sfeer waarin de mogelijkheid tot openheid ontstaat.
 • Valentijn Ouwens
  Functie: programmamaker/trainer
  Ooit startte ik als acteur in diverse toneel- en televisieproducties. Als trainingsacteur ontdekte ik mijn passie voor het faciliteren van groepen. Mijn specialiteit ligt op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en leiderschap. Sinds 1998 ben ik werkzaam geweest bij De Baak in diverse functies, waaronder directeur. Als senior trainer van open en in-company programma’s bepaal ik mijn aanpak door een interactief, flexibel en zorgvuldig omgaan met de zaken die zich tijdens de training in het hier en nu voordoen.
 • Gerard Reeder
  Functie: programmamaker/trainer
  Ik ben op zoek naar de verbinding, tussen mens en bedrijf, tussen mensen in teams, tussen teams. Ik leer mensen om helder hun eigen waarheid te spreken én open te luisteren naar anderen. Ik zet mensen in hun kracht en creëer van daaruit persoonlijk commitment en groei. Ik beschik over veel kennis en vaardigheden, maar werk het liefst met wat er in het hier en nu gebeurt. Hoe groter jouw persoonlijke betrokkenheid, des te beter het resultaat!
 • Maarten van Thiel
  Functie: programmamaker/trainer
  Als organisatiepsycholoog heb ik ervaring op het gebied van ontwerp en uitvoering van (management) trainingsprogramma’s op het gebied van persoonlijke- en teameffectiviteit. Daarnaast houd ik me bezig met de implementatie van cultuurveranderingen en treed op als facilitator bij het oplossen van concrete vraagstukken in groepen. Naast mijn universitaire opleiding ben ik gelicenseerd CTT (Culture transformation tools) en Birkmanconsultant. Tenslotte word ik geïnspireerd door de psychosynthese. (www.milasdevelopment.nl)
 • Machteld van Klaveren
  Functie: Programmacoördinator
  telefoon: 071 - 369 02 02
  e-mail: m.vanklaveren@debaak.nl

  Werkzaam bij de Baak sinds 1997 als programma-assistent.
 • Jacqueline Blischke - van der Blom
  Functie: Programmacoördinator
  Ik ben sinds april 2012 werkzaam op de afdeling programma-organisatie. Het is een veelzijdige functie met veel uitdagingen. De mix van ondersteuning van zowel open als in-company programma's vind ik interessant. Mijn doel is optimale service verlenen aan zowel interne als externe klanten.
  Telefoon: 071 369 02 61 en e-mail: j.blischke@debaak.nl
 • Irma Walraven
  Functie: Programmacoördinator
  Ik ben werkzaam op de afdeling programma-organisatie.
  Werken bij de Baak is voor mij: met leuke mensen samen werken aan programma's van een zo hoog mogelijke kwaliteit.
 • Hasti van Vliet-Biglari
  Functie: Programmamaker
  Programmamaker van Open en Incompany trainingen op het gebied van persoonlijke communicatie en eindverantwoordelijk voor de programma's Effectieve Persoonlijke Communicatie (EPC) en Communicatie met Impact! (COM). Programma's waardoor je vrijer gaat communiceren en je invloed vergroot op een manier die bij jou past. Door je patronen eens echt onder de loep te nemen, leg je een stevig fundament onder jouw (persoonlijke)leiderschap. Daar geloof ik in, dat de wereld daar een stukje mooier van wordt. Leren bij de Baak betekent: onvermoede talenten ontdekken, verrassende kansen zien, en intellect combineren met creativiteit. Wil je meer weten over bovenstaande trainingen? Of heb je een vraag waarover je wilt sparren? Dan kun je bij mij terecht. Telefoon: 06-42581699
 • Sabrina Oudega
  Functie: programmamaker/trainer
  Ik ben gepassioneerd over het leven en de oneindige mogelijkheden van ieder mens. Mijn grote drijfveer is het vrijmaken van potentieel in mens en organisatie. Als programmamaker/trainer bij de Baak ben ik betrokken bij programma’s op het gebied van persoonlijk leiderschap en persoonlijke ontwikkeling. Ik houd me o.a. bezig met de programma’s Ik en de Anderen en Balans in Werk. In-company richt ik mij met name op trajecten die draaien om persoonlijk leiderschap of Management Development. Mijn eigen pad liep van buiten naar binnen: via hogere hotelschool, reclamebranche richting counseling en trainingen. Andere culturen, kunst en de natuur zijn belangrijke inspiratiebronnen voor mij.
  Omschrijving Profiel Duur Investering