De Informele Leider (DIL)

 • Jacqueline Groen
  Functie: Programmacoördinator
  telefoon: 071 - 369 03 31
  e-mail: j.groen@debaak.nl

  Sinds 1998 ben ik werkzaam bij de Baak. Ik werk op de afdeling programma-organisatie en ik coördineer met veel plezier het logistieke proces van diverse Incompany- en Kernprogramma's zoals De Informele Leider, Projectteam Leiderschap, Get Real en Leidinggeven aan energie en vitaliteit. Het is een veelzijdige functie met veel uitdagingen.
 • Karen de Kok
  Functie: contactpersoon
  telefoon: 0343 - 55 62 68
  e-mail: k.dekok@debaak.nl

  Sinds 2000 ben ik werkzaam bij de Baak. Ik werk op de afdeling programma organisatie en ik coordineer en organiseer incompany programma's en open programma zoals De Informele Leider en Paradoxaal Adviseren.
 • Elke Visser
  Functie: Programmamaker en trainer
  telefoon: 06 - 41 66 31 06
  e-mail: e.visser@debaak.nl

  Anders kijken naar dezelfde dingen, het prikkelen van gedachte(n), samenwerken in samen werken, het creëren van magie, alles in het kader van mensen verder helpen in hun professionele en persoonlijke ontwikkeling. In het programma De Informele Leider ben ik betrokken als programmamaker/trainer en het grootste gedeelte van mijn tijd besteed ik aan productmanagement van Ik en de Anderen® - Masterclass Inner Compass - Persoonlijke Kracht en Perfectionist en in je Kracht.
 • Hanneke van Geet
  Functie: programmamaker/trainer
  Ik faciliteer ontwikkelprocessen van leiders en professionals in het vinden van hun eigen kracht. Door het creëren van ruimte waardoor zij dichter bij hun eigen talenten komen. Zodat hun talenten zichtbaar worden en zij deze kunnen inzetten voor de organisatie, de ander en zichzelf. Ik werk in programma’s waarin het thema en het design congruent zijn. In designs waarin mensen kunnen leren door te experimenteren in hier en nu. Ik ben sociaal organisatiepsycholoog. Recente programma’s: Informeel leiderschap, Leren leiden, Teamcoaching, Leiding geven aan verandering, YEP Istanbul, Learning Networks en het Special Event Soulful Leadership.
 • René Dagevos
  Functie: trainer
  In mijn werk gaat het om leren variëren. Leren varieren op een manier die bij je past, aanvullend, in relatie met wat je al bent en wat je al kunt. Ervan uitgaand dat je je wilt, kunt en durft te ontwikkelen in jouw richting. Is niet steeds makkelijk, wel altijd waardevol. Ik coach en train anderen en leer daarin zelf minstens zoveel. Is een mooie, gelijkwaardige wisselwerking. Die af en toe mag schuren om samen verder te komen. Ik werk vanuit betrokkenheid en zakelijkheid, ben persoonlijk en professioneel. Heb oog voor zowel het resultaat als de weg daar naar toe. Leren en ontwikkeling doen ertoe en hebben ook baat bij lichtheid, plezier en relativeren. Om van daar uit weer ruimte te scheppen om echt naar jezelf en je context te kijken om te bepalen wat je nodig hebt om te groeien in je werk en daarbuiten.
 • Ellen van Dam
  Functie: programmamaker/trainer
  Trainer, coach & consultant van individuen en teams bij het realiseren van gewenste (cultuur)veranderingen. Specialist op het gebied van ‘human side of enterprise’ waar het gaat om leiderschapsontwikkeling, change-management en communicatie. Ellen heeft een universitaire opleiding ‘oost-Europese studies’ aangevuld met een HBO-opleiding HRM. Voordat zij in 2007 bij de Baak ging werken als trainer & coach werkte ze in het HRM-veld en was 5 jaar lang docent en trainer aan het instituut voor HRM aan de Hogeschool van Amsterdam. Ellen heeft zich gespecialiseerd in groepsdynamica en coaching van individuen en teams Ellen werkt op het snijvlak van persoonlijk leiderschap, management development & human resources. Zij is sterk in het werken in en met het hier & nu en combineert aandacht voor spiritualiteit met een ‘down to earth’ mentaliteit en humor. Zij zoekt constant naar nieuwe invalshoeken en is waardegedreven. Zij gelooft sterk in de kracht van de groep. In de begeleiding van teams opereert zij binnen de driehoek van leiderschapsontwikkeling, niveaus van communicatie & het ontwikkelingsniveau van een team. Het inspireert haar als mensen zelf in staat raken zichzelf te sturen in werken & leren, als ze daardoor groeien en meer aankunnen. Wat maakt dat mensen niet doen wat ze wel kunnen? Hoe kunnen ze disfunctionele patronen leren doorbreken? Het begeleiden van dat leerproces en het zien van het resultaat ervan inspireert haar enorm. Ook haar eigen ervaringswereld neemt ze daarbij constant en serieus onder de loep.
 • Wendel Greve
  Functie: trainer
  In mijn werk richt ik mij op het ontwikkelen van individuen en teams in organisaties door middel van training, intervisie en coaching. Mijn uitdaging is dat mensen hun (latente) talenten ontdekken, deze versterken en op de juiste manier weten in te zetten. Eigen wijsheid bevorderen dat geeft mij energie. Ontwikkelen en uitvoeren van maatwerkprogramma’s op het vlak van leiderschap, teamontwikkeling, persoonlijke effectiviteit, (loopbaan)coaching en trajecten rondom talentontwikkeling behoren tot mijn expertise. Ook heb ik ervaring in het invoeren van performance- en competentiemanagement en het begeleiden van (cultuur)veranderingstrajecten in zowel profit- als non-profitorganisaties. Kenmerkend in mijn manier van werken is leren door ervaren, reflecteren èn doen, enthousiasme, toepasbaarheid en humor.
 • Rutger Slump
  Functie: programmamaker/trainer
  Rutger Slump is een executive trainer en teamcoach met een focus op innovatie en teamdenken in continu veranderende omgevingen om tot duurzame ontwikkeling te komen. Hij focust op de menselijke kant van het innovatieproces, waarin playfulness een centrale rol speelt: het ontwikkelen van een omgeving voor jezelf en anderen om in goed samenspel verder te komen. Plezier en creativiteit spelen een belangrijke rol in zijn aanpak om zodoende open te blijven staan voor de mogelijkheden die er zijn. Vanuit zijn werkzaamheden aan de TU Delft, de Baak en recent werk in innovatiehoofdstad Boston begrijpt hij vanuit ervaring waarmee professionals worstelen in innovatietrajecten en wat het zo ontzettend uitdagend maakt. Laten we aan de gang gaan!
 • Henk Eggink
  Functie: programmamaker/trainer
  Mensen worden effectiever als ze meer ruimte ervaren in hun leven. Ik geloof dat door mensen zicht te geven op hun gedrags- en comunicatiepatronen, er ruimte onstaat om andere keuzes te maken en los te komen van hun automatische gedrag. Als trainer zet ik deze overtuiging in bij programma's rond persoonlijke communicatie, effectiviteit en leiderschap. Ik faciliteer leerprocessen in zowel open trainingen als incompany-trajecten. In mijn rol creëer ik een veilige bedding voor deelnemers om te leren en daag hen uit te reflecteren op hun gedragspatronen, overtuigingen en waarden, deze op te rekken en te experimenteren met nieuw gedrag. Dit verhoogt de effectiviteit van de deelnemers in hun werk. Daarbij werk ik graag met story-telling, en breng ik mensen in verbinding met de natuur. Volg mijn blog op inspirerendeverhalen
 • Desiree de Graaff
  Functie: programmamaker/trainer
  Waarom ik doe wat ik doe is omdat ik ooit zelf op het juiste moment een cursus deed waar ik zowel praktisch als verdiepend, tools kreeg, waardoor mijn leven vele malen moeitelozer werd. En dat gun ik meer mensen. NB: een aantal van die tools zit ook in de Leidinggeven aan (eigenwijze) Professionals... Wat ik doe is het aanbieden van een inhoudelijk spoor (theorie, inhoudelijk kader, wat maakt het werken met professionals bijzonder?) dat parallel loopt aan een persoonlijk spoor (leiderschap, persoonlijke effectiviteit, reactief vs pro-actief je rol pakken) en het werken met organisatie-cases opdat het geleerde direct bruikbaar is in je werkpraktijk. Hoe ik dat doe is door het hoofd (klopt ‘t) te verbinden aan het hart (deugt ‘t) en te bekijken hoe je zaken praktisch en behapbaar kunt maken (werkt ‘t).
 • Martijn van Haagen
  Functie: programmamaker/trainer
 • Ralph Blom
  Functie: Programmamaker
  Ralph is een dynamische verbinder. In samenwerking is hij open en nieuwsgierig en zoekt hij de overlap met anderen; waarin kan je elkaar versterken? Als gevoelspersoon is hij sensitief voor de congruentie tussen hoofd en hart, want als dat klopt dan ontstaat er magie en kan je bijzondere dingen creëren. En dat is wat hij graag doet. Hij is een nieuwsgierige reiziger die graag verrassende paden bewandelt. Een visionair denker die de vertaling weet te maken naar concrete actie. Want hij kan bijzonder snel schakelen tussen context, content en inhoud. Daardoor kan hij bruggen slaan tussen oud en nieuw, zowel in generaties als in de oude en nieuwe tijdsgeest in organisaties. Als young talent is hij bevlogen op zijn thema's: talentontwikkeling, daring designs (nieuwe leren), traineeships, organisatie innovatie en de grenzeloze generatie. Als creative vernieuwe maakt hij deel uit van het innovatieteam. Hij is opgeleid in management, economie en recht, met de specialisatie management van creativiteit en innovatie. Ben je op zoek naar vernieuwing of zoek je een sparringspartner neem dan zeker contact met hem op. Laat je verrassen!
 • Miranda Huiden
  Functie: programmamaker/trainer
  Miranda studeerde organisatiepsychologie aan de Universiteit van Utrecht. Recentelijk studeerde ze af als veranderingsdeskundige aan de 3-jarige Pulsar Academie. Het meeste leerde ze 'in de wereld' tijdens de talloze (fiets)reizen die ze maakte en de jaren die ze woonde in Amerika en Pakistan. In haar bagage neemt ze haar werk mee als leidinggevende bij IKEA, international HR Manager en als adviseur bij een NGO in Pakistan. Naast haar werk bij de Baak is Miranda momenteel betrokken bij de ontwikkeling van het Cartesius-gebied tot creatieve zone in Utrecht. Een bron van inspiratie als het gaat om nieuwe vormen van samenwerken, zwermen en co-creatie.
  Omschrijving Profiel Duur Investering