De Informele Leider (DIL)

 • Jacqueline Groen
  Functie: contactpersoon
  telefoon: 071 - 369 03 31
  e-mail: j.groen@debaak.nl

 • Karen de Kok
  Functie: contactpersoon
  telefoon: 0343 - 55 62 68
  e-mail: k.dekok@debaak.nl

  Sinds 2000 ben ik werkzaam bij de Baak. Ik werk op de afdeling programma organisatie en ik coordineer en organiseer incompany programma's en open programma zoals De Informele Leider en Paradoxaal Adviseren.
 • Hanneke van Geet
  Functie: programmamaker/trainer
  Ik faciliteer ontwikkelprocessen van leiders en professionals in het vinden van hun eigen kracht. Door het creëren van ruimte waardoor zij dichter bij hun eigen talenten komen. Zodat hun talenten zichtbaar worden en zij deze kunnen inzetten voor de organisatie, de ander en zichzelf. Ik werk in programma’s waarin het thema en het design congruent zijn. In designs waarin mensen kunnen leren door te experimenteren in hier en nu. Ik ben sociaal organisatiepsycholoog. Recente programma’s: Informeel leiderschap, Leren leiden, Teamcoaching, Leiding geven aan verandering, YEP Istanbul, Learning Networks en het Special Event Soulful Leadership.
 • An Kramer
  Functie: programmamaker/trainer
  Als programmamaker bij de Baak houd ik me bezig met persoonlijke ontwikkeling, ondernemerschap en leiderschap in diverse programma’s en voor verschillende organisaties. Ik ben op zoek naar ieders persoonlijke 'gebruiksaanwijzing'. Daarin kan ik een terriër zijn, omdat ik geloof dat mensen veel meer mogelijkheden hebben dan ze zelf zien. Mijn rust blijkt mensen de ruimte en het vertrouwen te geven zelf op onderzoek te gaan. Ik heb een brede achtergrond: psychologie, beeldende kunst, beweging en dans, video. Ik ervaar dat als een grote ladekast waar ik uit kan putten. Per moment en persoon of groep kies ik de meest passende, in samenspraak met de groep. Ik ben gefascineerd door leren: ik geloof dat hoe meer ik de zelfstandigheid en eigen verantwoordelijkheid van deelnemers aanspreek des te meer leerrendement ontstaat. Omdat mensen dan eigenaar van hun eigen leren worden. In die zin word ik steeds minder trainer en steeds meer facilitator.
 • René Dagevos
  Functie: trainer
  In mijn werk gaat het om leren variëren. Leren varieren op een manier die bij je past, aanvullend, in relatie met wat je al bent en wat je al kunt. Ervan uitgaand dat je je wilt, kunt en durft te ontwikkelen in jouw richting. Is niet steeds makkelijk, wel altijd waardevol. Ik coach en train anderen en leer daarin zelf minstens zoveel. Is een mooie, gelijkwaardige wisselwerking. Die af en toe mag schuren om samen verder te komen. Ik werk vanuit betrokkenheid en zakelijkheid, ben persoonlijk en professioneel. Heb oog voor zowel het resultaat als de weg daar naar toe. Leren en ontwikkeling doen ertoe en hebben ook baat bij lichtheid, plezier en relativeren. Om van daar uit weer ruimte te scheppen om echt naar jezelf en je context te kijken om te bepalen wat je nodig hebt om te groeien in je werk en daarbuiten.
 • Ellen van Dam
  Functie: programmamaker/trainer
  Trainer, coach & consultant van individuen en teams bij het realiseren van gewenste (cultuur)veranderingen. Specialist op het gebied van ‘human side of enterprise’ waar het gaat om leiderschapsontwikkeling, change-management en communicatie. Ellen heeft een universitaire opleiding ‘oost-Europese studies’ aangevuld met een HBO-opleiding HRM. Voordat zij in 2007 bij de Baak ging werken als trainer & coach werkte ze in het HRM-veld en was 5 jaar lang docent en trainer aan het instituut voor HRM aan de Hogeschool van Amsterdam. Ellen heeft zich gespecialiseerd in groepsdynamica en coaching van individuen en teams Ellen werkt op het snijvlak van persoonlijk leiderschap, management development & human resources. Zij is sterk in het werken in en met het hier & nu en combineert aandacht voor spiritualiteit met een ‘down to earth’ mentaliteit en humor. Zij zoekt constant naar nieuwe invalshoeken en is waardegedreven. Zij gelooft sterk in de kracht van de groep. In de begeleiding van teams opereert zij binnen de driehoek van leiderschapsontwikkeling, niveaus van communicatie & het ontwikkelingsniveau van een team. Het inspireert haar als mensen zelf in staat raken zichzelf te sturen in werken & leren, als ze daardoor groeien en meer aankunnen. Wat maakt dat mensen niet doen wat ze wel kunnen? Hoe kunnen ze disfunctionele patronen leren doorbreken? Het begeleiden van dat leerproces en het zien van het resultaat ervan inspireert haar enorm. Ook haar eigen ervaringswereld neemt ze daarbij constant en serieus onder de loep.
 • Wendel Greve
  Functie: trainer
  In mijn werk richt ik mij op het ontwikkelen van individuen en teams in organisaties door middel van training, intervisie en coaching. Mijn uitdaging is dat mensen hun (latente) talenten ontdekken, deze versterken en op de juiste manier weten in te zetten. Eigen wijsheid bevorderen dat geeft mij energie. Ontwikkelen en uitvoeren van maatwerkprogramma’s op het vlak van leiderschap, teamontwikkeling, persoonlijke effectiviteit, (loopbaan)coaching en trajecten rondom talentontwikkeling behoren tot mijn expertise. Ook heb ik ervaring in het invoeren van performance- en competentiemanagement en het begeleiden van (cultuur)veranderingstrajecten in zowel profit- als non-profitorganisaties. Kenmerkend in mijn manier van werken is leren door ervaren, reflecteren èn doen, enthousiasme, toepasbaarheid en humor.
 • Rutger Slump
  Functie: programmamaker/trainer
  Rutger Slump is een executive trainer en teamcoach met een focus op innovatie en teamdenken in continu veranderende omgevingen om tot duurzame ontwikkeling te komen. Hij focust op de menselijke kant van het innovatieproces, waarin playfulness een centrale rol speelt: het ontwikkelen van een omgeving voor jezelf en anderen om in goed samenspel verder te komen. Plezier en creativiteit spelen een belangrijke rol in zijn aanpak om zodoende open te blijven staan voor de mogelijkheden die er zijn. Vanuit zijn werkzaamheden aan de TU Delft, de Baak en recent werk in innovatiehoofdstad Boston begrijpt hij vanuit ervaring waarmee professionals worstelen in innovatietrajecten en wat het zo ontzettend uitdagend maakt. Laten we aan de gang gaan!
 • Elke Visser
  Functie: Programmamaker en trainer
  telefoon: 06 - 41 66 31 06
  e-mail: e.visser@debaak.nl

  Anders kijken naar dezelfde dingen, het prikkelen van gedachte(n), samenwerken in samen werken, het creëren van magie, alles in het kader van mensen verder helpen in hun professionele en persoonlijke ontwikkeling. Ik groei en bloei daar zelf ook van. In ieder contact met een ander word ik zelf steeds meer mij. In de opleidingen Management van Mensen en De Informele Leider ben ik betrokken als programmamaker/trainer. Voor alle vragen rondom programma's in de thema's: Veranderen, Coachen en Adviseren kun je bij mij terecht!
 • Henk Eggink
  Functie: programmamaker/trainer
  Mensen worden effectiever als ze meer ruimte ervaren in hun leven. Ik geloof dat door mensen zicht te geven op hun gedrags- en comunicatiepatronen, er ruimte onstaat om andere keuzes te maken en los te komen van hun automatische gedrag. Als trainer zet ik deze overtuiging in bij programma's rond persoonlijke communicatie, effectiviteit en leiderschap. Ik faciliteer leerprocessen in zowel open trainingen als incompany-trajecten. In mijn rol creëer ik een veilige bedding voor deelnemers om te leren en daag hen uit te reflecteren op hun gedragspatronen, overtuigingen en waarden, deze op te rekken en te experimenteren met nieuw gedrag. Dit verhoogt de effectiviteit van de deelnemers in hun werk. Daarbij werk ik graag met story-telling, en breng ik mensen in verbinding met de natuur. Volg mijn blog op inspirerendeverhalen
 • Desiree de Graaff
  Functie: programmamaker/trainer
  Desiree: "Ik sta er voor om anderen en mijzelf te helpen bij het proces van zelf-ontdekking en -ontwikkeling. Ik doe dat door mensen te ondersteunen te acteren vanuit wie ze willen zijn in plaats van dat te doen wat ze denken wat er van ze gevraagd wordt. Ik vind mensen prachtig door te zien hoe puur ze kunnen zijn. Mijn werkwijze is speels, zorgzaam, betrokken, verbonden, vrouwelijk en krachtig. Mijn eigen weg liep via coaching, transformatie, theatersport en mijn eigen 'stiel' ontwikkelen en uitbouwen binnen de Baak." Ervaring: Mijn ervaring ligt op het gebied van verandermanagement. De harde kant van verandermanagement in de vorm van Bedrijfswetenschappen en de 'zachte' kant in de vorm van Persoonlijke effectiviteit in Veranderen". Daarnaast ligt mijn kracht in REGIE: vanuit creativiteit (en niet vanuit reactiviteit) handelen en je vandaaruit je rol(len) vorm geven. Ik geef in dat kader ook workshops theatersport en clownerie.
 • Martijn van Haagen
  Functie: programmamaker/trainer
 • Ralph Blom
  Functie: Programmamaker
  Ralph is een dynamische verbinder. In samenwerking is hij open en nieuwsgierig en zoekt hij de overlap met anderen; waarin kan je elkaar versterken? Als gevoelspersoon is hij sensitief voor de congruentie tussen hoofd en hart, want als dat klopt dan ontstaat er magie en kan je bijzondere dingen creëren. En dat is wat hij graag doet. Hij is een nieuwsgierige reiziger die graag verassende paden bewandelt. Een visionair denker die de vertaling weet te maken naar concrete actie. Want hij kan bijzonder snel schakelen tussen context, content en inhoud. Daardoor kan hij bruggen slaan tussen oud en nieuw, zowel in generaties als in de oude en nieuwe tijdsgeest in organisaties. Als young talent is hij bevlogen op zijn thema's: talentontwikkeling, daring designs (nieuwe leren), traineeships, organisatie innovatie en de grenzeloze generatie. Als creative vernieuwe maakt hij deel uit van het innovatieteam. Hij is opgeleid in management, economie en recht, met de specialisatie management van creativiteit en innovatie. Ben je opzoek naar vernieuwing of zoek je een sparringspartner neem dan zeker contact met hem op. Laat je verassen!
  Omschrijving Profiel Duur Investering