Daring Innovation

Co-Creatie, Creativiteit, Open Innovatie en Design Thinking doen!

Het ontwikkelen van jouw innovatiekracht!

De complexiteit van onze omgeving neemt steeds verder toe, waarbij vernieuwing en het onderscheidend vermogen ontwikkeld is tot een continu proces. Succesvolle organisaties werken daarom aan een open cultuur, gemeenschappelijke taal en vaardigheden, en netwerken over afdelingen heen die dit proces ondersteunen.  Of je nou te maken hebt met veranderend klantgedrag, verouderde business modellen of stagnerende groei. Het mooie is dat jij, de kracht hebt om die vernieuwing te brengen.


In dit traject ga je zelfstandig aan de slag met een actuele uitdaging uit jouw organisatie. Aan de hand van de Design Thinking methodiek werk je gedurende 4 maanden naar een vernieuwende oplossing toe. Tijdens dit ontwikkeltraject leer je over ruimte geven aan innovatie, inspelen op jouw bedrijfscultuur, jouw kwaliteiten als een innovator, en het leggen van connecties over grenzen heen door te doen. De eindgebruiker staat in dit proces centraal. Word verliefd op je uitdaging, betrek je stakeholders en creëer de toekomst! Learning by doing!

Door uit je comfortzone te komen, jezelf te ontwrichten, je geest vrij te maken en ontmoetingen te stimuleren, ontstaat ruimte voor nieuwe inzichten, gedachten en perspectieven en wordt innovatie en creativiteit bevorderd. Daardoor wordt je onderscheidend, boek je vooruitgang en resultaten en verleg je de ambities van jouw organisatie.

Resultaten

Voor jou:
• Je innovatiekracht en creativiteit is vergroot
• Je bent in staat een uitdaging aan te pakken en om te zetten in een concrete oplossing (prototype). • Je kunt werken met de methodiek van Design Thinking
• Je bent in staat ruimte te creëren voor innovatie binnen jouw organisatie. Het betrekken van jouw stakeholders incl. de eindgebruiker in jouw innovatieproces. 

Voor je organisatie:
• Vernieuwend prototype voor een reële organisatie uitdaging (product, proces of dienst) 
• Interne professionals die een innovatieproces kunnen faciliteren
• Onderdeel uitmaken van een netwerk van innovatoren 

Op donderdag 10 september 2015 organiseren wij De Baak Proeverij waar je onder andere kosteloos kunt 'proeven' van deze opleiding.

Wil je met drie of meer collega’s deze opleiding volgen?
Dan is een incompany variant van de training interessant voor jullie. Vanzelfsprekend kunnen we de training ook op maat maken en aanpassen aan de specifieke behoeften en wensen van jouw organisatie. Vraag onze opleidingsadviseurs naar de mogelijkheden via de chat op deze pagina, via telefoonnummer 0343-556369 of een mailtje naar advies@debaak.nl.

 • Onderwerp

   (Sociale) innovatie, vernieuwingskracht

 • Doelgroep

  Professionals en/of leidinggevenden met minimaal 5 jaar werkervaring en HBO+. Je bent gemotiveerd om te werken aan een actueel vraagstuk in jouw organisatie en hebt hiervoor een interne sponsor uit het management.

 • Groepssamenstelling

  De groep bestaat uit professionals  uit uiteenlopende bedrijven, overheidsinstanties en/of non-profit organisatie. Inschrijven als individu of team is mogelijk, mits je in je organisatie voldoende steun hebt om een breed gedragen oplossing te ontwikkelen.

 • Duur
  4 bijeenkomsten, verspreid over 4 maanden. In de tijd tussen de bijeenkomsten werk je op je werkplek verder om van idee tot werkend prototype te komen.
 • Locatie
  Noordwijk - Driebergen
 • Min. deelnemers
  8
 • Max. deelnemers
  16
 • Prijs (excl. 21% BTW)
  € 3.500,00
 • Prijs BTW-vrij
  € 3.850,00
 • Toelichting
   

  Innoveren doe je niet alleen. Om de impact en haalbaarheid van je innovatie te vergroten is het mogelijk om met meer mensen uit jouw organisatie (bij voorkeur van andere afdelingen), samen te werken aan hetzelfde organisatievraagstuk. Om dit te stimuleren daalt de prijs per persoon als je met een team (van maximaal 4 personen) deelneemt.


  De prijzen zijn dan als volgt:
  witDeelname met 1 persoon:   € 3.500 p.p
  Deelname met 2 personen: € 3.200 p.p
  Deelname met 3 personen: € 2.995 p.p
  Deelname met 4 personen: € 2.900 p.p


  Je kunt met maximaal 4 personen per organisatie deelnemen aan dit leertraject.
  De cursusprijs is exclusief 21% BTW en arrangementskosten. Indicatie arrangementskosten inclusief logies € 843,- / exclusief logies € 490,50 incl. BTW. Alle prijzen zijn per persoon en onder voorbehoud van wijzigingen. De cursusgelden worden voor aanvang van de training gefactureerd en voldaan (arrangementskosten worden na afloop van iedere module gefactureerd door de Baak Seaside of Landgoed de Horst op basis van nacalculatie). 

  Omschrijving Profiel Duur Investering