Communicatie met Impact! (COM)

 Persoonlijke en praktische communicatietraining
Meer impact met jouw communicatie!

Hoe communiceer jij? Hoe kom je over en is dit wel wat je wilt? Wil je meer zichtbaar zijn? Mis je soms de juiste toon? Hebben je gesprekken niet het verwachte resultaat? Merk je dat je niet alle mogelijkheden benut? De training Communicatie met Impact!, verbindt praktische kennis en theorie over communicatie met jouw unieke zelf. Daarmee leiden we je tot het beste resultaat.

Persoonlijke leerdoelen centraal
Kernwoorden in deze communicatietraining zijn: kort en krachtig, persoonlijk, praktisch en resultaatgericht. Je verdiept je kennis over communicatie en leert in korte tijd persoonlijk en ‘to the point’ te communiceren. Jouw persoonlijke leerdoelen in de context van jouw organisatie zijn leidraad voor de training. Door te werken met je eigen cases, is wat je leert altijd relevant. Je ontvangt veel feedback van je medecursisten en de trainer. Je oefent dus veelvuldig met het toepassen van succesvolle communicatie.

Opzet van de training
De training heeft een kort en intensief karakter. We werken in kleine groepen van maximaal 8 deelnemers. Er komen veel verschillende aspecten van communicatie aan bod. Het programma vraagt ook van jou om tussen de modules door zelf in actie te komen, om maximaal rendement uit de training te halen.

Verzamelen van feedback in je eigen organisatie:
Je haalt feedback over jouw manier van communiceren op in de eigen organisatie, door het voeren van enkele stakeholdergesprekken. Hiermee betrek je je omgeving bij jouw ontwikkeling. Je krijgt te horen waar je effectiviteit en impact nog kan groeien.

Telefonische intake:
Tijdens de telefonische intake word je al op scherp gezet. We bespreken je leervraag, scherpen deze aan en geven je alvast een persoonlijk passende opdracht om aan de slag te gaan. Het programma is begonnen.

Module 1: 24-uurs sessie Wat is je vertrekpunt?
Onderwerpen zijn:
• Inzicht in je eigen communicatiestijl
• Echt luisteren
• Vragen stellen als interventie
• Vechtkunst als metafoor voor communicatie
• Essentiele communicatiemodellen
• Experimenten voor de praktijk

Online Pitstop:
Via een virtual classroom deel je tussen module 1 en 2 via de webcam je ervaringen uit de praktijk met de trainer en de andere deelnemers. Op basis hiervan ontvang je feedback en praktische tips om jouw experimenten verder te brengen en leer je van de ervaringen van de andere deelnemers.

Module 2: 24-uurs sessie Impact vergroten!
Onderwerpen zijn:
• Inzicht in het effect van jouw communicatie in persoonlijke casuïstiek
• Oefenen van lastige gesprekken
• Inzetten van jouw (onbekende) talenten in communicatie
• Vanuit rust en vertrouwen communiceren

Ondersteunende Individuele Coaching
Je kunt het programma uitbreiden met individuele coachingsgesprekken. Met een professionele coach werk je zaken dieper uit. Zo haal je meer uit de training ‘Communicatie met Impact!’ en kun je het geleerde beter verankeren. Neem hiervoor contact op met het klantenteam:coaching.postbus@debaak.nl, telefoon 0343 - 556520.


  Omschrijving Profiel Duur Investering