Coachend Leiderschap (COL)

Met het team naar een hoger plan

Je geeft leiding aan een team en wilt dat je medewerkers zelf meer verantwoordelijkheid en initiatief nemen. Je motiveert hen graag, maar je wilt ook dat ze resultaten leveren vanuit innerlijke gedrevenheid. In de training Coachend Leiderschap leer je op effectieve en flexibele manier je medewerkers in beweging te brengen. “Je vangt niet meer de vis, maar leert ze vissen”.

Essentie
De training Coachend Leiderschap geeft je inzicht in welke mate jij een coachend leider bent en hoe jij die stijl meer kunt aanwenden. Om vaardiger te worden in coachende gesprekken krijg je handvatten en oefen je met situaties uit je eigen praktijk. Je leert flexibel te wisselen in stijlen en bouwt vertrouwen op als coachend leider. Zodat je als leidinggevende het potentieel van je team optimaal gaat benutten, waardoor individuele medewerkers en je team als geheel naar een hoger plan getild worden.

Resultaten

 • Je leert je eigen stijl van coachend leidinggeven kennen en optimaliseren;
 • Je hebt inzicht in jezelf en je effect op de ander in coachingsgesprekken;
 • Je kent de mogelijkheden en grenzen in het coachen van je eigen medewerkers; je laat de verantwoordelijkheid waar die hoort;
 • Je gaat merken dat medewerkers initiatief gaan tonen en ziet ontwikkeling in je team.

Vitaal leiderschap is coachend leiderschap
Een vitale leider is iemand die in de eerste plaats inspireert (95%) en luistert naar zijn/haar medewerkers (93%). Daarnaast stimuleert de vitale leider de onderlinge samenwerking (90%). (Bron: de Baak vitaliteitsonderzoek 2015)

Kosteloos adviesgesprek
Wil je weten of dit programma aansluit bij je leervragen of wil je daarover in gesprek met een van onze opleidingsadviseurs, bel dan 0343 55 6369 of stuur een email naar advies@debaak.nl.

Proeverij
Op dinsdag 9 juni 2015 organiseert de Baak een proeverij waar je onder andere kunt proeven van Coachend Leiderschap. Klik op de Baak Proeverij om je aan te melden.

&Co: coaching bij je opleiding
& Co zorgt ervoor dat jouw leerproces ook na de training doorgaat en verdiept - op je werkplek. Door &Co breng je jezelf en jouw organisatie verder! Lees meer.

Op maat voor je organisatie
Dit programma kunnen we uiteraard ook op maat maken voor uw organisatie. Bel daarvoor onze incompanydesk op 071 - 36 90 400/401 of klik hier voor meer informatie

 • Onderwerp

  Coaching, Motiveren, Leiding geven, Beinvloeden

 • Doelgroep
  Leidinggevenden
 • Duur
  2 modules van 2 dagen (incl. 1 avond per module), samen 10 dagdelen en tussentijds coachingsgesprek
 • Locatie
  Er zijn op dit moment geen locaties bekend.
 • Min. deelnemers
  6
 • Max. deelnemers
  12
 • Prijs (excl. 21% BTW)
  € 3.600,00
 • Prijs BTW-vrij
  € 3.960,00
 • Toelichting

  De cursusprijs is exclusief 21% BTW en arrangementskosten. Indicatie arrangementskosten inclusief logies € 485,50 / exclusief logies € 249,50 incl. BTW. Alle prijzen zijn per persoon en onder voorbehoud van wijzigingen. De cursusgelden worden voor aanvang van de training gefactureerd en voldaan (arrangementskosten worden na afloop van iedere module gefactureerd door de Baak Seaside of Landgoed de Horst op basis van nacalculatie).

  Omschrijving Profiel Duur Investering