Coachend Leiderschap (COL)

Coachend Leidinggeven, Hoe doe ik dat?

Hoe kan ik een goede coach zijn en de belangen die ik heb als leidinggevende bewaken?

Wil je als leidinggevende je mensen vanuit hun eigen kracht en talenten laten functioneren en daarnaast de organisatie targets en belangen bewaken dan is een dieper inzicht in jezelf van groot belang. Wie ben ik als leider en welke stijl van coachen past bij mij?
Coachend Leidinggeven is een stijl waarbij je op een effectieve en flexibele manier je medewerkers in beweging weet brengen.“Je vangt niet meer de vis, maar leert ze vissen”.

Essentie
De training Coachend Leiderschap geeft je inzicht in welke mate jij een coachend leidinggevende bent en hoe jij die stijl meer kunt aanwenden. Om vaardiger te worden in coachende gesprekken krijg je handvatten en oefen je met situaties uit je eigen praktijk.
Je leert flexibel te wisselen in stijlen en bouwt vertrouwen op als coachend leider.
Zodat je als leidinggevende het potentieel van je team optimaal gaat benutten,
waardoor individuele medewerkers en je team als geheel naar een hoger plan getild worden.

Resultaten

 • Je leert je eigen stijl van coachend leidinggeven kennen en optimaliseren;
 • Je hebt inzicht in jezelf en je effect op de ander in coachingsgesprekken;
 • Je kent de mogelijkheden en grenzen in het coachen van je eigen medewerkers; je laat de verantwoordelijkheid waar die hoort;
 • Je gaat merken dat medewerkers initiatief gaan tonen en ziet ontwikkeling in je team.

Vitaal leiderschap is coachend leiderschap
Een vitale leider is iemand die in de eerste plaats inspireert (95%) en luistert naar zijn/haar medewerkers (93%). Daarnaast stimuleert de vitale leider de onderlinge samenwerking (90%). (Bron: de Baak vitaliteitsonderzoek 2015)

Kosteloos adviesgesprek
Wil je weten of dit programma aansluit bij je leervragen of wil je daarover in gesprek met een van onze opleidingsadviseurs, bel dan 0343 55 6369 of stuur een email naar advies@debaak.nl.

Proeverij
Op dinsdag 8 september 2015 organiseert de Baak een proeverij waar je onder andere kunt proeven van Coachend Leiderschap. Klik op de Baak Proeverij om je aan te melden.

&Co: coaching bij je opleiding
& Co zorgt ervoor dat jouw leerproces ook na de training doorgaat en verdiept - op je werkplek. Door &Co breng je jezelf en jouw organisatie verder! Lees meer.

Op maat voor je organisatie
Dit programma kunnen we uiteraard ook op maat maken voor uw organisatie. Bel daarvoor onze incompanydesk op 071 - 36 90 400/401 of klik hier voor meer informatie

 • Onderwerp

  Coaching, Motiveren, Leiding geven, Beinvloeden

 • Doelgroep
  Leidinggevenden
 • Duur
  2 modules van 2 dagen (incl. 1 avond per module), samen 10 dagdelen en tussentijds coachingsgesprek
 • Locatie
  Er zijn op dit moment geen locaties bekend.
 • Min. deelnemers
  6
 • Max. deelnemers
  12
 • Prijs (excl. 21% BTW)
  € 3.600,00
 • Prijs BTW-vrij
  € 3.960,00
 • Toelichting

  De cursusprijs is exclusief 21% BTW en arrangementskosten. Indicatie arrangementskosten inclusief logies € 489,- / exclusief logies € 254,- incl. BTW. Alle prijzen zijn per persoon en onder voorbehoud van wijzigingen. De cursusgelden worden voor aanvang van de training gefactureerd en voldaan (arrangementskosten worden na afloop van iedere module gefactureerd door de Baak Seaside of Landgoed de Horst op basis van nacalculatie).

  Omschrijving Profiel Duur Investering