Bezielend Leiderschap (BZL)

 • Natasja Kol
  Functie: contactpersoon (organisatorisch)
  telefoon: 071 - 369 01 89
  e-mail: n.kol@debaak.nl

  Na de HAVO heb ik 1 jaar de opleiding HBO Culturele en Maatschappelijke Vorming gevolgd, vervolgens de opleiding directiesecretaresse bij Schoevers.
 • Berend van Aken
  Functie: programmamaker
  Telefoon: 06 - 20598573
  e-mail: b.vanaken@debaak.nl

  Sinds 2011 ben ik verbonden aan de Baak. Als programmamaker voor Baak Open ben ik verantwoordelijk voor een 5 tal programma’s waaronder The Baak Leap en het Baak Leiderschap Programma. Mijn taak is het stroomlijnen van de leerprocessen en dan met name het optimaliseren van de verhouding tussen context, faciliteit, groep en inhoud van programma’s. Regelmatig kijk ik met een kritisch oog naar de inhoud van programma’s en evalueer ik met de cursisten na afloop van het programma. Ik heb een achtergrond in het bankwezen en ben opgeleid tot trainer /coach.
 • Dodo van der Straaten
  Functie: programmamaker/trainer
  Als mens is zij dienstbaar aan de ontwikkeling van organisaties en individuen. Zij wil een leven leiden van betekenis en zingeving, samen met anderen. Opleidingen: Andragologie, Organisatiekunde, Bestuurskunde, Team Management Leadership, Transformatiewerk, De Professional als Coach, Essentiecoaching, Personal Clearing en Organisatieopstellingen. Werkervaring: Twaalf jaar bij overheidsorganisaties; Veertien jaar bij de Baak als coach, ontwerper van trainingen, organisatie adviseur en trainer. Vanaf 2013 zelfstandig en associate van de Baak.
 • Jacqueline Bakker
  Functie: programmamaker/trainer
  Jacqueline is van huis uit tropisch landbouwkundige en heeft na de filmacademie een 25-jarige filmcarrière als regisseur achter de rug op de gebieden van kunst, cultuur, onderwijs, economische zelfstandigheid, lichamelijke integriteit en vrede. In Nederland, Afrika en Azië. Zij is nu werkzaam als programmamaker bij de Baak en combineert haar unieke creatieve kijk op mensen met haar passie: "het ondersteunen van mensen en teams en het naar boven halen van hun authentieke potentieel".
 • May Ing Tan
  Functie: programmamaker/trainer
  Is trainer en coach voor leidinggevenden. Zij studeerde psychologie, de Voortgezette Agogische Beroepsopleiding en volgde verschillende managementopleidingen. Haar werkervaring heeft als centraal thema diversiteit in personen, teams en organisaties met een speciaal aandachtspunt de gezondheid binnen de arbeidscultuur. Sinds 1988 heeft ze gewerkt bij Isis Transcultural Leadership op het gebied van cultuurvernieuwing in organisaties en loopbaanontwikkeling. Ze werkt thans vanuit Horizon Training & Development
 • Frank van Dooren
  Functie: programmamaker/trainer
  Frank van Dooren is directeur Stad bij de Gemeente Zaanstad. Daarnaast is hij gastdocent bij de Universiteit Nijenrode. Bij het managen van personen, projecten en processen is verbinden voor hem een sleutelwoord. Het verbinden van de eigen inspiratiebronnen met projectresultaat of procesdoel; het verbinden van persoonlijke en professionele ontwikkeling - dat zijn de uitdagingen waar Frank van Dooren mensen voor stelt. Uitdagingen die ze, aangeraakt door zijn bevlogen enthousiasme, meestal graag oppakken
 • Paul Rompu, van
  Functie: Trainer
  Paul is geboeid door de dynamiek die ontstaat tussen mensen bij veranderingsprocessen in organisaties. Het persoonlijke aandeel wat mensen kunnen en willen hebben in het veranderproces en het leren van en met elkaar, krijgen veel aandacht in zijn werk. Kijken met een systeembril op, waarbij het gaat om de onderlinge realties tussen mensen is wat hij het liefste doet.

  Zijn visie: talenten en mogelijkheden zijn bij mensen al aanwezig. Het gaat erom mensen uit te dagen om met hun talenten en mogelijkheden voor de dag te komen en ze in te zetten voor hun team en organisatie. Zelf zet Paul integriteit, lef en humor in.

  Hij werkte als (kinder)fysiotherapeut en vervolgens als schrijver en regisseur van bedrijfs- en televisieprogramma's voordat hij zich volledig richtte op het ontwikkelen van mensen en organisaties.

  Vanuit zijn bureau Ziezo werkt Paul nu als leeradviseur, coach, facilitator en trainer voor uiteenlopende organisaties. Hij is verbonden aan de Baak als programmmamaker, docent en leerbegeleider, als extern beoordelaar aan de Stichting Opleidingskunde in Utrecht en als docent aan de Media Academie in Hilversum.
 • Gijs Woude, van der
  Functie: Trainer
  Faciliteert sinds 1996 leer en verandertrajecten in bedrijven en organisaties, ook non profit. Gijs heeft als ervaren coach, consultant en ondernemer reeds vele gerenommeerde bedrijven en organisaties begeleid in coaching en change trajecten in meer dan 40 organisaties in Rusland, Europa, USA en Zuid Afrika.

  Focus ligt bij de transfer naar de praktijk, de verankering van het leren en geleerde.

  Heeft een brede ervaring met trajecten gericht op het creëren en benutten van nieuwe kansen in organisaties, de omslag maken naar een resultaatgerichte organisatie en de omslag naar of verdieping van een klantgerichte organisatie realiseren.

  “ Ik hou ervan als mensen in bedrijven gaan zien dat ze samen het geheel vormen en van daaruit hun verantwoordelijkheid pakken. Dit is het terrein van de ‘ intangibles’, het ongrijpbare en dus het ‘verwaarloosde’, waar de vermenselijking van organisaties grote resultaten te weeg brengt”

  Kernbegrippen voor hem: leiderschap, authenticiteit, plezier en verbondenheid
 • Valentijn Ouwens
  Functie: programmamaker/trainer
  Ooit startte ik als acteur in diverse toneel- en televisieproducties. Als trainingsacteur ontdekte ik mijn passie voor het faciliteren van groepen. Mijn specialiteit ligt op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en leiderschap. Sinds 1998 ben ik werkzaam geweest bij De Baak in diverse functies, waaronder directeur. Als senior trainer van open en in-company programma’s bepaal ik mijn aanpak door een interactief, flexibel en zorgvuldig omgaan met de zaken die zich tijdens de training in het hier en nu voordoen.
  Omschrijving Profiel Duur Investering