Bezielend Leiderschap (BZL)

Oud-deelnemers over Bezielend Leiderschap


Trudy Spierings, Directeur van Jenaplanschool de Werf


Leiderschap betekent voor mij dat ik, door steeds dichter bij mezelf te komen, ongeacht de situatie leiding kan geven. Steeds meer zonder oordeel in een situatie en in contact met anderen sta. Door steeds dichter bij mijn persoonlijke missie te komen kan ik die beter afstemmen op de organisatie waar ik werk en mensen veel meer enthousiasmeren. Het helpt ook bij het stellen van grenzen. De essentie voor mij is hierbij durven stilstaan/kijken/voelen, wat er nu echt gebeurt. Mij bewust afvragen: ben ik nu nog in contact met mezelf en de ander?

Het programma heeft me het inzicht gegeven dat dit "bezielende" heel goed past bij leidinggeven, terwijl ik eerst dacht van niet. Bij bezielend leiderschap gaat het steeds meer om vragen over waarden en normen, bewustzijn, zoeken naar verbinding. Niet alleen persoonlijk belang, maar juist ook gezamenlijk belang staat centraal, zaken die naar mijn mening in deze tijd steeds belangrijker worden.


Linda Schulte, Hoofd Marketing bij NS Hispeed


Voordat ik aan de training begon moet ik toegeven het woord 'bezielend' nogal zweverig te vinden. Ik ben heel blij dat ik daar doorheen heb gelezen want het is precies het juiste woord waar het om gaat. Leiding geven met je ziel, leiding geven met je hart. De honderden keuzes die we als mens en als manager maken op een dag moeten continue kloppen. Wat is goed voor je klanten? Wat is goed voor de organisatie? Wat is goed voor het team? Wat is goed voor je zelf? Pas wanneer je een goed beeld hebt van jezelf en hoe je wilt leidinggeven, waar je grenzen zijn en waar de ruimte ligt, waar je voor staat en waar je absoluut niet voor staat, kun je richting geven aan anderen.

De training Bezielend Leiderschap heeft mij inzichten gegeven over mijzelf en over anderen. De mooie mix van theorie, aan de slag gaan met cases, zelfanalyse en feedback van de trainers brengen je aan het einde van de training op een punt van waaruit je verder kunt groeien. Bij mij kwam er een focus waar ik naar op zoek was. Bijzonder vond ik de persoonlijke contacten met gelijkgestemde trainingsgenoten, je krijgt er eigenlijk vele coaches bij. Je werkt samen met mensen die op gelijksoortige posities werken en daardoor dezelfde soort materie kennen op de werkvloer. Dit geeft verbondenheid maar ook ben je in staat elkaar daardoor te doorzien en te coachen.

Leidinggevenden geven een belangrijke sturing aan de organisatie en haar cultuur. Bewust bezig zijn hoe je dat dus doet is een verplichting van iedere manager. Open staan voor feedback, het 'zachte stuurmanschap' is cruciaal. De krediet crisis en de klimaatcrisis vragen om sterke leiders, leiders die de balans gaan vinden tussen de profit van hun bedrijf en goed zijn voor de wereld en haar bewoners. Duidelijk keuzes die ragen om om leiderschap vanuit bezieling.


Constan van Ginneken, Hoofd Vastgoedadvisering Gemeente Amsterdam


Bezielend leiderschap staat voor mij voor werken en handelen vanuit je passie, je eigen kracht en sterke kanten. Niet vanuit een kunstje of tegen je gevoel in. Volgens mij geef je dat vorm, door dingen te doen waarin je gelooft en op een manier die bij jou past. Ook eerlijk, duidelijk en betrouwbaar te zijn, waarmee tegelijk een onderscheid tussen je privé-persoonlijkheid en je werk- persoonlijkheid zo goed als verdwijnt.

De training heeft mij beter inzicht geboden in mijn sterke eigenschappen en passies. Ik geloof nu nog meer in het belang van passie en bezieling. Ik kan nu met veel meer zelfvertrouwen mijzelf zijn en blijven, en vanuit die basis resultaten bereiken. In bredere zin geloof ik dat er visie en durf nodig is om te ondernemen in bedrijven en in de maatschappij. Waak voor een terugval in controle en regulering, een gevaar dat in deze recessietijd snel opduikt!

  Omschrijving Profiel Duur Investering