Baak Strategie Programma (BSP)

 • Maria Sturm
  Functie: trainer
  “No problem can be solved from the same consciousness that created it” (Albert Einstein)

  Echte vernieuwing wordt niet gecreëerd achter een vergadertafel. De inspiratie voor strategie en innovatie komt uit een andere bron. Voorwaarden daarvoor zijn: leren herkennen wat je ziet (in de organisatie en de omgeving), doen wat je zegt en zien wat je doet. Ik onderzoek samen met teams de potentie van de toekomst en zorg dat nieuwe mogelijkheden zichtbaar worden op het gebied van strategie, innovatie en samenwerking. Ik begeleid als zelfstandig adviseur organisaties bij grote veranderprocessen zoals fusies en reorganisaties. Daarnaast werk ik als programmamaker voor het Baak Strategieprogramma en ben ik als docent verbonden aan de postdoctorale opleiding Verandermanagement aan de VU.
 • Hendrik Jan Kaal
  Functie: Senior Managing Consultant, trainer
  Heeft ruim 20 jaar advieservaring (Berenschot, KPMG). Bij KPMG Consulting is hij lid van het management team van de Business Units “People Solutions” and “World Class Finance”. Bij Berenschot is hij verantwoordelijk voor strategische adviesdiensten. Hendrik Jan is actief in een breed scala van sectoren, zoals energie & utilities, fast moving consumer goods, financiële sector, zakelijke diensten, transport, zorg en not for profit. Aandachtsgebieden: strategieformulering, scenarioplanning, business planning, innovatie, organisatieontwerp, reorganisaties, fusies en overnames, samenwerkingsverbanden, liberalisering van markten.
 • Coen Koomen
  Functie: programmamaker/trainer
  Coen heeft een achtergrond in marketing en new business: In 1996 begonnen bij Grolsch en daar afdeling New Business opgebouwd om een aantal jaren later bij Caterpillar in Geneve te gaan werken, en als consultant in het Midden Oosten voor de Cat Rental Store. In 2001 is Coen per fiets van Beijing naar Nepal gereisd om daar een sport- en onderwijs project op te zetten. Hieruit is later de Spark Foundation ontstaan. Bij de Baak heeft Coen gedurende 4 jaar een aantal opleidingen en reizen opgezet, zoals de Nieuwe Marketeer en de Nordic Tour. Hierin worden ervaringen gecreëerd die de deelnemers confronteren met hun eigen rol in innovatie, marketing en veranderprocessen. Deze werkwijze staat ook centraal in Blink&Koo, zijn huidige eenmansformatie.
 • Toon Buddingh
  Functie: Inspirator
  Toon is een bevlogen en betrokken ondernemer, die na zijn studie Mijnbouwkunde bij Stork NV diverse managementfuncties New Business Development uitgevoerd. In 2000 heeft hij het bedrijf BViT innovatienetwerk gestart, wat hij tot een vijftal clusterincubators uitbouwde, een investeringsmaatschappij en een organisatieadviesbureau. In 2006 is BViT verkozen tot Best Science Based Incubator van Europa. Eind 2008 heeft hij dit bedrijf verkocht en werkt tegenwoordig als zelfstandig ondernemer, in het domein Overheid-Ondernemerschap-Onderwijs. Tot september 2012 heeft hij leiding gegeven aan de Spaceincubator ESA BIC Noordwijk en beheerde het 2 MIO startersfonds. Hij is maatschappelijk betrokken is met locale en nationale politiek. In 2010 is hij gekozen als gemeenteraadslid voor de VVD om ook vanuit de politieke kant een maatschappelijke bijdrage te leveren.
 • Liesbeth van Lierop
  Functie: Programmacoördinator
  telefoon: 071 - 369 06 27
  e-mail: l.vanlierop@debaak.nl

  Sinds september 2001 ben ik werkzaam bij de Baak als programmacoördinator. Ik coördineer met veel plezier het logistieke proces van diverse In-company- en Kernprogramma's.
  Omschrijving Profiel Duur Investering