Baak Strategie Programma (BSP)

Als je niet weet waar je heen gaat, kom je er altijd

Met deze opleiding strategie stap jij in een learning community van peers en experts. Ondernemers en managers zoals jij. Maar ook trainers en creatieven die juist anders zijn dan jij. Jij verlaat daarmee jouw comfort-zone en stapt in een verantwoorde stretch-zone waar jij onder de knie krijgt hoe jij voortaan strategie kunt bepalen en innovatie kunt stimuleren en richting geven.

Voorbereiding
Minimaal vier weken voor aanvang doe jij met ons een intake om jouw persoonlijke leerdoelen en jouw strategische casus scherp te stellen. Vanaf dan gaan wij jou online kennis en inspiratie aanbieden. Zo kunnen we in de modules met vliegende vaart aan de slag.

Module 1. Strategie en mijn organisatie: Anders kijken (3 dagen)
Deze module focust op ontkaderen en herkaderen: uit je box stappen, vrij rondkijken, en later een nieuwe box maken die jouw organisatie de komende jaren als gegoten zit. Want vorm moet. Maar dan wel de juiste vorm. Inhoud op het gebied van strategisch management wordt vertaald naar de eigen praktijk en afgewisseld met invalshoeken uit andere vakgebieden in verschillende interactieve vormen.

Jij gaat trend-watching doen, hoger en breder dan je gewend bent. Welke scenario’s kun je ontdekken? Wat is in die context jullie missie, positie en rol? Hoe kunnen jullie waarde blijven creëren en daarvoor van harte betaald worden?
Ook bezoeken jullie een bijzondere innovatiegerichte organisatie, voor praktische uitwisseling maar ook als inspirerende onderdompeling. Na deze drie dagen kom je gegarandeerd met nieuwe toekomstbeelden en organisatieplaatjes naar buiten. Het wordt ‘business quite unusual’.
 
Module 2. Ik en mijn strategie: Anders doen (3 dagen)
Na tien weken kom je terug bij de Baak. Jij hebt strategie-exercities gedaan met jouw marketingmensen, met de directie, en met onze experts. Nu wordt het spannend: van strategie naar werkelijkheid, deze keer moet het lukken!
In deze module draait het allemaal om implementatie en jouw rol daarin. Jullie strategische keuzes ga je (samen) uitwerken tot tactische plannen. Jij licht jullie interne krachtenveld door en kiest een lijn om daarin jullie nieuwe strategische visie handen en voeten te geven.

Transpiratie dus. Maar niet zonder inspiratie. Want hoe ga jij het nieuwe organisatieverhaal vertellen? Waar zitten jouw vonk, jouw drive, jouw authenticiteit en overtuigingskracht? Dat zoek je op, en daarmee werk jij in deze module en voortaan ook in jouw organisatie.

Nazorg
Na afloop blijft jouw online learning community beschikbaar. Daar kun jij ook nog lang nadat de training is afgerond, een beroep doen op jouw webcoach.

Via Baak & Co kun je tot een jaar later nog executive coaching afnemen als je bij een volgende fase beland bent.

Werkwijze
Het Baak Strategie Programma is ontwikkeld vanuit drie uitgangspunten:

  • Consumer Generated: Jij stelt jouw eigen leerdoelen en neemt verantwoordelijkheid voor jouw leerproces. Wij ondersteunen je daarin en sturen aan op actionable outcomes.
  • Invitational: Invitation-only betekent dat onze intake selectief is. Wij streven naar een mix van deelnemers met zoveel diversiteit dat mismatches en mooie stretches gegarandeerd zijn. Je kunt ook mensen voordragen voor een intake.
  • Transfer: Ieder brengt zijn strategische organisatiecasus in binnen het leerproces en de inzichten en geplande acties neem je weer mee de organisatie in. We adviseren jou dan ook om voorafgaand de opleiding binnen jouw organisatie mensen te benaderen die als sparringspartner en/of sponsor kunnen fungeren. Zij kunnen van grote waarde zijn om jouw strategisch vraagstuk te ondersteunen en de veranderingen die jij voor ogen hebt daadwerkelijk te realiseren.
    Tussen module 1 en 2 (tien weken) doe je een grote opdracht binnen jouw organisatie, met ondersteuning van jouw peers, jouw interne sponsor en natuurlijk onze experts.
    Daarnaast breng je een strategisch werkbezoek aan een organisatie waar een andere deelnemer van de groep werkzaam is. “Vreemde ogen dwingen” en met de kennis en ervaring opgedaan uit de eerste module bekijk jij de organisatie vanuit een andere invalshoek en verrijk je elkaars strategische casus.
    Tijdens jouw tweede module bereid je de implementatie voor zodat je na de training aan de slag kunt. Ook hier spelen de sponsor en peers een belangrijke rol en daarnaast zijn onze webcoaches beschikbaar om je te ondersteunen.

Dit is een opleiding strategie die ook impact heeft op jouw organisatie dus beraad je goed: je kunt daadwerkelijk positieve verandering teweeg brengen…. jij zou wel eens dat eerste domino steentje kunnen zijn….

  Omschrijving Profiel Duur Investering