Baak Leiderschap Programma (BLP)

 • Yvonne van Dam
  Functie: Contactpersoon / Programmacoördinator
  Telefoon: 071 369 06 59
  e-mail: y.vandam@debaak.nl

 • Janneke Altorf
  Functie: programmacoördinator
  telefoon: 071 - 369 03 38
  e-mail: j.altorf@debaak.nl

  Sinds 2007 ben ik als programmacoördinator werkzaam bij de Baak. Ik ondersteun o.a. Invloed in Complexiteit en High Performance Leadership.
 • Anouk Al
  Functie: programmamaker/trainer
  Ik ben programmamaker van het Baak Leiderschap Programma en van het Young Executive Program. Daarnaast ben ik accountmanager en coach bij de Baak. In deze rollen werk ik vanuit liefde voor de mens , de organisatie en de ontwikkeling die daarbij gewenst is. Als cultureel antrologe/niet westers sociologe kijk ik zo veel mogelijk zonder oordeel naar mensen. Hierdoor is het ondersteunen van mensen op zoek naar hun kracht voor mij een feest.
 • Anja de Boer
  Functie: programmamaker/trainer
  Anja de Boer werkt als coach en trainer bij de Baak. Anja heeft een achtergrond als als sociaal- en organisatiepsycholoog, en systeemtherapeut. Kijkt naar het gedrag van mensen, in hun context. Ook is ze geschoold als actrice en heeft ze jarenlang gespeeld in theaterproducties. Deze dubbele achtergrond kleurt haar manier van werken; ze kijkt als actrice en ontrafelt als psycholoog. Dit maakt haar stijl zowel analytisch als dynamisch. Haar kracht ligt in het creëren van een setting, waarin veiligheid en speelsheid onstaan in het leren. Woorden die Anja ’s manier van werken kenmerken: ontwapenend, analytisch, humor, uitnodigende confrontatie, experimenteren.
 • Ellen van Dam
  Functie: programmamaker/trainer
  Trainer, coach & consultant van individuen en teams bij het realiseren van gewenste (cultuur)veranderingen. Specialist op het gebied van ‘human side of enterprise’ waar het gaat om leiderschapsontwikkeling, change-management en communicatie. Ellen heeft een universitaire opleiding ‘oost-Europese studies’ aangevuld met een HBO-opleiding HRM. Voordat zij in 2007 bij de Baak ging werken als trainer & coach werkte ze in het HRM-veld en was 5 jaar lang docent en trainer aan het instituut voor HRM aan de Hogeschool van Amsterdam. Ellen heeft zich gespecialiseerd in groepsdynamica en coaching van individuen en teams Ellen werkt op het snijvlak van persoonlijk leiderschap, management development & human resources. Zij is sterk in het werken in en met het hier & nu en combineert aandacht voor spiritualiteit met een ‘down to earth’ mentaliteit en humor. Zij zoekt constant naar nieuwe invalshoeken en is waardegedreven. Zij gelooft sterk in de kracht van de groep. In de begeleiding van teams opereert zij binnen de driehoek van leiderschapsontwikkeling, niveaus van communicatie & het ontwikkelingsniveau van een team. Het inspireert haar als mensen zelf in staat raken zichzelf te sturen in werken & leren, als ze daardoor groeien en meer aankunnen. Wat maakt dat mensen niet doen wat ze wel kunnen? Hoe kunnen ze disfunctionele patronen leren doorbreken? Het begeleiden van dat leerproces en het zien van het resultaat ervan inspireert haar enorm. Ook haar eigen ervaringswereld neemt ze daarbij constant en serieus onder de loep.
 • Erika Drentje
  Functie: Senior trainer/coach/veranderkundige
  Vanuit hart en ziel begeleidt zij leiders en professionals bij het (er)kennen, ontwikkelen en benutten van hun talenten, emotionele intelligentie, authentieke levenskracht en (persoonlijk) leiderschap, in het licht van hun professionele levensloopbaan. Door haar jarenlange werkervaring in het bedrijfsleven, de zakelijke dienstverlening en de non-profit sector, heeft zij veel oog voor de (organisatie-)context van vraagstukken. Van daaruit kan zij gemakkelijk aansluiten bij diverse persoonlijke ontwikkelingsvraagstukken die gaan over authenticiteit, effectiviteit en het omgaan met organisatiedynamiek. zij zet de persoon centraal en benut hierbij haar psychologische, organisatie- en veranderkundige expertise. Erika staat voor persoonlijke en veranderkundige begeleiding die verbinding, beweging, energie en flow genereert. Het doel van haar begeleiding is het versterken van jouw resultaten als leider of professional door effectief handelen vanuit rust, reflectie, focus, verbinding en vitaliteit.
 • Caroline van Frankenhuyzen
  Functie: Senior programmamaker/trainer als associate voor de Baak
  Caroline is een zeer ervaren trainer op het gebied van leiderschapsontwikkeling, executive coach en psycholoog. Ze is specialist in de psychologie van leiderschap en begeleidt leiders bij het vergoten van hun zelfbewustzijn en leert hen hun effectiviteit in leiderschap te vergroten. Caroline beschrijft zichzelf als eclectisch in haar benadering en gebruikt daarbij een breed spectrum van persoonlijkheid inzichten, EQ concepten, het Leadership Development Profile, de Vision Quest, reizen in India & China en verschillende wijsheid tradities variërend van de klassieke wetenschappelijke tot demeer spirituele. De afgelopen 12 jaar is ze werkzaam bij de Baak en heeft zich gespecialiseerd in trainingen gericht op persoonlijk leiderschap, leiderschapsontwikkeling en het ontwerpen van leiderschapsprogramma's. Ze was deel van het managementteam voor meerdere jaren en is nu zelfstandig ondernemer en werkt als associate voor de Baak.
 • Sabrina Oudega
  Functie: programmamaker/trainer
  Ik ben gepassioneerd over het leven en de oneindige mogelijkheden van ieder mens. Mijn grote drijfveer is het vrijmaken van potentieel in mens en organisatie. Als programmamaker/trainer bij de Baak ben ik betrokken bij programma’s op het gebied van persoonlijk leiderschap en persoonlijke ontwikkeling. Ik houd me o.a. bezig met de programma’s Ik en de Anderen en Balans in Werk. In-company richt ik mij met name op trajecten die draaien om persoonlijk leiderschap of Management Development. Mijn eigen pad liep van buiten naar binnen: via hogere hotelschool, reclamebranche richting counseling en trainingen. Andere culturen, kunst en de natuur zijn belangrijke inspiratiebronnen voor mij.
 • Sandy Verkooijen
  Functie: programmamaker/trainer
  Leren door doen, ervaringsgericht leren, wat we bij de Baak faciliteren, dat ben ik. Autodidact. Vanuit het bedrijfsleven in 1997 bij de Baak begonnen en hier dagelijks bezig met mijn passie; leiderschap vanuit contact en bijdragen in de ontwikkeling van mijn deelnemers (en die van mezelf uiteraard!). Dit doe ik onder andere in het Baak Leiderschap Programma en in een aantal incompanytrajecten. Daarbij moeder van twee heerlijke mannen van 13 en 8 jaar. En dus ook een improvisatie- en organisatietalent!
 • Berend van Aken
  Functie: programmamaker
  Telefoon: 06 - 20598573
  e-mail: b.vanaken@debaak.nl

  Sinds 2011 ben ik verbonden aan de Baak. Als programmamaker voor Baak Open ben ik verantwoordelijk voor een 5 tal programma’s waaronder The Baak Leap en het Baak Leiderschap Programma. Mijn taak is het stroomlijnen van de leerprocessen en dan met name het optimaliseren van de verhouding tussen context, faciliteit, groep en inhoud van programma’s. Regelmatig kijk ik met een kritisch oog naar de inhoud van programma’s en evalueer ik met de cursisten na afloop van het programma. Ik heb een achtergrond in het bankwezen en ben opgeleid tot trainer /coach.
  Omschrijving Profiel Duur Investering