deBaak.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Baak Leergang Coaching

Versterk je identiteit als coach
Baak Leergang Coaching gaat over hoe jij je relaties met anderen vormgeeft en hoe je dit vertaalt in je coachingsgesprekken. De mate waarin je écht contact maakt met de ander, is immers de grootste succesfactor voor coaching. BLC is een verdieping op het programma de Professional als Coach. We gaan er dus vanuit dat je de basis vaardigheden rondom coaching beheerst, zodat je in dit programma de verdiepingsslag kunt maken.

Focus op jouw potentieel
De leergang gaat uit van de visie dat ieder mens een dieperliggende essentie heeft met een groot en uniek potentieel. Door de druk van het snelle leven en een teveel aan externe gerichtheid kan de verbinding met jouw potentieel verloren gaan. Het helpen herstellen van deze verbinding, vormt de context van de training. Dit vraagt om een specifieke houding van jou als coach, die je leert ontwikkelen tijdens de Baak Leergang Coaching.

Trainers
Sacha Kluvers en Godfried IJsseling en zijn de trainers van Baak Leergang Coaching. Sacha is psycholoog en psychosynthesetherapeut en werkt ruim twintig jaar als coach en supervisor. Godfried is psycholoog, auteur, trainer en coach. Een duo dat in korte tijd transformerende processen in gang weet te zetten.

Leren door doen
De training biedt een gedegen theoretische basis, met concepten uit o.a. de Psychosynthese, Transactionele Analyse, Systemisch Werk en U-Theory, maar de opzet is gebaseerd op het principe 'leren door doen'. In het programma is dus uitgebreid de ruimte om te experimenteren met nieuw verworven inzichten. Het traject is aangevuld met intervisie en supervisie bijeenkomsten om verder te verdiepen en te verankeren, zodat je na afloop een diepgaand fundament hebt opgebouwd.

Opbouw programma
Module 1 - Jouw essentie als coach (2 dagen)
• wat is jouw persoonlijke inspiratie en verbinding met persoonlijke begeleiding?
• inzicht in de diepe verbinding tussen jezelf en wie je bent als coach.

Module 2 - Het verdiepen van de coachingsrelatie (2 dagen)
• hoe je, vanuit jezelf, verbinding legt met de ander en zijn potentieel.
• je leert je persoonlijke belemmeringen rondom contact-maken hanteren: defensiemechanismen, overdracht, machtsrelaties.

Module 3 - Het coachingsproces (2 dagen)
• je leert de principes van eerdere modules in het proces van coaching inzetten.
• werken met coachingsprincipes als leiden en volgen, nabijheid en invoelingsvermogen.

Ervaringen van oud-deelnemers BLC
Meer informatie over de training uit de ogen van een deelnemer of van onze trainers? Lees de weblog van deelnemer Rene Dagevos over zijn ervaringen tijdens de BLC of lees de blogs van trainers Sacha Kluvers en Godfried IJsseling hier.

Bijzondere leerlocaties
De training vindt plaats op één van onze bijzondere leerlocaties, direct aan zee (Noordwijk) of midden in de bossen (Driebergen). De locaties vormen een essentieel onderdeel van de training en zijn erop gericht het leerproces te verdiepen, je uit te dagen en creativiteit te bevorderen. Lees hier meer over onze leerlocaties.

BLC is een logisch vervolg op de PAC

  Omschrijving Profiel Duur Investering