Authentiek Profileren en Netwerken (APN)

Je bent een ervaren manager of professional. Je hebt inmiddels al heel wat aan je persoonlijke ontwikkeling gedaan. Je hebt je zaakjes op orde, bent zorgvuldig en betrouwbaar, je houdt niet van half werk. Maar in al je ijver ‘vergeet’ je wel eens om aan collega’s en anderen te laten zien wat je kwaliteiten zijn. Eigenlijk hou je daar ook niet van: waarom al die opschepperij? Maar elders in je organisatie lopen er collega’s rond die zichzelf wel erg goed kunnen verkopen, en soms krijgen die de credits. Het steekt je wel een beetje, maar: “Niet op die manier”, denk jij. “Geen opschepperij en je groter maken dan je bent”. Maar hoe dan wel?

Visie
In het programma APN gaan we ervan uit dat jouw profilering vooral belemmerd wordt door je eigen innerlijke overtuigingen en gevoelens die je uiterlijke profilering beperken en afremmen. We gaan aan de slag om die innerlijke belemmeringen aan het licht te brengen en om te buigen. Vaak zijn die overtuigingen en gevoelens niet meer ‘nodig’, ze zijn oud, en aan vernieuwing toe. Het blootleggen daarvan is een diepgaand proces. Door je bewust te worden van jezelf leer je je eigen belemmeringen te overwinnen. Vanuit die nieuwe ‘schone lei’ kunnen we dan aan de slag met een manier van profileren die bij jou past, waar je je prettig en natuurlijk bij voelt.
Het onderdeel ‘netwerken’ richt zich vervolgens op ‘naar buiten gaan’ op een authentieke manier, en je laten zien aan collega’s en een breder netwerk. Daarvoor is het nodig jezelf te kennen, te weten wie je bent, en daarvoor ‘taal’ te hebben. En het is nodig om ‘lef’ te ontwikkelen, om daadwerkelijk ‘naar voren te stappen’.

Opzet
Het programma APN bestaat uit een persoonlijke intake en twee modules van twee dagen.

Modules
Dag 1: 09.30 - 20.00 uur (aansluitend diner)
Dag 2: 09.00 - 17.00 uur

Persoonlijke intake
In een persoonlijk gesprek met de trainer wordt ingegaan op je persoonlijke leerdoel, en krijg je informatie over de training, wat je kan verwachten, en wat wij van jou verwachten. Het betreft een face to face gesprek van max. 1 uur, op locatie van de Baak.

Module 1 (2 dagen)

 • Kennismaken; wie ben je onder de oppervlakte?
 • Wat is jouw persoonlijke leerdoel als het gaat om profileren en netwerken? Wat zou je willen bereiken?
 • De psychologie van ‘je laten zien’. Hoe je jezelf belemmert, en hoe daarmee om te gaan;
 • Welke stijl van profileren past bij jou? Werken aan een authentieke stijl;
 • Werken aan een persoonlijk verhaal waarmee je jezelf presenteert;
 • Werken met stem en non-verbale communicatie.

Module 2 (2 dagen)

 • Naar buiten gaan met je verhaal;
 • Het ontwikkelen van lef en daadkracht;
 • Lastige gesprekken oefenen met een acteur. Welk type mens brengt je uit balans, en hoe kun je daar mee omgaan? Reflecteren op de praktijk;
 • Netwerkstrategieën bepalen: wat ga je doen om je meer te laten zien? Hoe ga je dat aanpakken?
 • Een agenda maken voor de toekomst: wat ga je doen en hoe blijf je dat doen?

Naast de intake en de twee modules organiseren de deelnemers zelfstandig (zonder begeleiding door de Baak) minimaal 2 intervisiebijeenkomsten, waarin zij met concrete opdrachten aan de slag gaan.

In het programma werken we met groepen van maximaal 9 mensen en een trainer. Die aanpak zorgt ervoor dat iedere deelnemer voldoende persoonlijke aandacht krijgt om de eigen leerthema’s uit te werken.

Voor wie
Een programma voor ervaren leidinggevenden en professionals,

 • die al de nodige (vaardigheids)trainingen achter de rug hebben, en die behoefte hebben aan een verdieping;
 • die op een persoonlijke manier willen werken aan hun authenticiteit en profilering;
 • voor wie het hebben van een professioneel netwerk belangrijk is;
 • die niet van ‘trucjes’ houden, maar erin geloven dat ‘meer jezelf worden’ leidt tot een grotere effectiviteit in werk, én daarbuiten.
  Omschrijving Profiel Duur Investering