30ers, Werken en Leven vanuit Kracht

Ik ben me meer bewust met het hier en nu. Ik ben in staat betere weloverwogen keuzes te maken. Ik ben beter te begrijpen door mijn omgeving. Ik weet beter wie ik ben en wat voor invloed ik heb op mijn omgeving. Sinds lange tijd heb ik het gevoel zelf aan het roer te staan en zelf de koers te bepalen.
Remco Quispel – Senior Accountmanager

Ik heb het idee dat mensen het prettiger vinden om bij me in de buurt te zijn en zich open te stellen bij mij. Weet een beetje beter wie ik ben. Kan daardoor meer mezelf zijn. Ben relaxter. Ben minder bezig met wat er allemaal nog te verbeteren valt, zie meer wat allemaal al goed is (zowel bij mezelf als bij anderen). Dat is toch wel een hele ommezwaai, als ik het zo opsom!
Saskia Stolwijk – Interne organisatie Adviseur

Na een ‘muurtje’ te zijn tegengekomen, ben ik mezelf eens goed gaan afvragen wat ik nou precies wil. Het antwoord was: “weet ik niet”. In de training zijn mij een aantal maal spiegels voorgehouden waarin door de verschillende (gast)trainers haarfijn werd ontrafeld waarom mijn gedrag anders is dan wat goed voor me zou zijn en waarom ik bepaalde keuzes niet durf te maken. Ik vind erg veel dingen leuk en ben bang de verkeerde keuze te maken… dan maar geen keuze.
Ook de andere deelnemers, allemaal van zeer divers pluimage, hebben de nodige bijdrage geleverd. Ik heb een aantal zeer nuttige vragen gesteld gekregen en er zijn ook dingen gezegd die hard aankwamen. Veel van wat over je gezegd wordt, weet je eigenlijk wel. Wat het mij gebracht heeft, is dat ik nu stap voor stap - ook zo’n tip…- afwegingen maak en knopen doorhak. Je bent niet in één keer van al je strubbelingen gered, maar het helpt je wel een eind op weg.
Adrianne Breure, Brink Groep, Huisvestingsadviseur, 30 jaar

Mijn carrière is eigenlijk vrij snel gegaan, het ging mij zogezegd voor de wind. Ik ben mij er van bewust geworden dat je jezelf op een bepaald moment moet gaan afvragen: wil ik dit wel? Blijf je mee gaan met de plannen die een bedrijf voor je heeft of ga je daarin meer je eigen keuzes maken? Een eyeopener voor mij was wat nou eigenlijk mijn kracht is en wat mij remt om bepaalde keuzes te maken. Ik ging bijvoorbeeld niet snel een conflict aan. Dat zou ik nu eerder doen. Ook heb ik geleerd dat een goede beslissing een rationele en een gevoelskant heeft. Wanneer je hoofd zegt het is goed, hoeft dat voor je gevoel nog niet zo te zijn. Tijdens mijn werk ben ik nu relaxter en steviger. Ik ben meer mezelf en dat betekent in mijn geval dat ik eigenwijzer en wat arroganter ben. Minder de houding: wat wordt er van mij verwacht? Voldoen aan verwachtingen heeft trouwens ook een goede kant. Het heeft mij gebracht waar ik nu ben.
Gerard van Rooijen, Delta Lloyd verzekeringen, manager verzekeringstechniek. 34 jaar

Ik heb oprecht genoten van de training. Het heeft me veel gebracht, waarvan ik dagelijks merk dat ik daar veel aan heb. Ik doe zeker nog niet alles "goed", maar ben nu wel in staat tot zelfreflectie en zelfanalyse: wat heb ik gedaan, hoe voelde dat, hoe had ik het beter kunnen doen.
Michiel Wassink

  Omschrijving Profiel Duur Investering